Abuzul ca Expresie Predominanta a Maltratarii Copilului

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I Abuzul ca expresie predominanta a maltratarii 
copilului. 5
1.1. Delimitari conceptuale 5
1.2. Forme de abuz asupra copilului 8
1.3. Factorii abuzului 11
1.3.1. Factorii psihologici ai abuzului 11
1.3.2. Factorii de risc parentali 12
1.4. Consecintele abuzului 14
CAPITOLUL II Comportamentul deviant si consecintele lui 18
2.1.Factorii implicati in determinarea comportamentului antisocial 18
2.1.1. Factorii neuro-psihici 20
2.1.2. Factorii biologici 24
2.1.3. Factorii ecologici 25
2.2. Procesualitatea si motivatia comportamentului deviant la minori 28
2.3. Aspecte legislative privind minorii 37
2.3.1. Conventia cu privire la drepturile copilului 37
2.4. Conceptul de delincventa juvenila 40
2.4.1. Delimitari conceptuale 40
2.4.2. Teorii fundamentale in evaluarea cauzelor delincventei juvenile 44
CAPITOLUL III Elemente metodologice de cercetare 55
3.1. Ipoteza de lucru 55
3.2. Obiectivele cercetarii 56
3.3. Metode de cercetare 56
3.4. Lot de subiecti 58
3.5. Desfasurarea cercetarii 59
CAPITOLUL IV Analiza si interpretarea datelor 68
CONCLUZII 81
BIBLIOGRAFIE 84
ANEXE 87


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Modificarea substantiala a conditiilor sociale din tara noastra, in perioada post-decembrista a determinat schimbari radicale in viata multor familii si implicit, in dezvoltarea copiilor. Unii provin din familii cu un standard de viata extrem de precar, altii apartin familiilor cu multi copii si cu posibilitati de viata scazute. Numarul de copii exploatati sub o forma sau alta este in crestere, unii provin din parinti care trebuie ei insisi reeducati. Exista parinti care le ofera copiilor prea mult din punct de vedere material insa, din punct de vedere educational, acesti copii sunt lipsiti de o supraveghere corespunzatoare. E dureros sa te confrunti cu situatii in care copiii sufera, iar parintii nu sunt capabili sa le ofere ingrijire si siguranta. De aceea, copiii isi folo!!!sesc propriile resurse pentru a supravietui si a face fata cat pot de bine haosului zilnic, lipsei de siguranta, indiferentei, respingerii si exploatarii lor de catre adulti. Acestia, prea impovarati de propriile lor conflicte, crize si trebuinte nesatisfacute, sunt incapabili in a reusi sa fie niste parinti atat de buni precum si-ar dori. 
A scrie despre un subiect atat de cotidian precum delincventa juvenila reprezinta, fara indoiala, o provocare, dar si o imensa responsabilitate, deoarece, asistam pe plan international la o tendinta ascendenta a infrac!tionalitatii in randul minorilor, insotita de agravarea pericolului social si cresterea violentei faptelor savarsite de catre acestia. Atat tarile occidentale, dar mai ales tarile din centru si estul Europei se confrunta in ultimii ani cu o crestere constanta a numarului infractiunilor comise de minori, simultan cu scaderea respectului si a increderii fata de institutiile de control social. Fenomenul delincventei juvenile nu este nou, el are doar trasaturi specifice epocii contemporane, contine particularitatile proprii diferitelor modele culturale, ale mediului economic, politic, social ale ariei de des!fasurare. Este caracteristic societatilor tulburate de mari schimbari sociale, societatilor in criza sau tranzitie sa se confrunte cu o anume amplificare a fenomenului, ca urmare a cresterii manifestarilor de devianta sociala. In Romania, delincventa juvenila a cunoscut o intensificare, califi!cata cel mai adesea ca exploziva, in perioada in care a urmat Revolutiei din Decembrie 1989. Perioada tranzitiei a insemnat o scadere a solidaritatii sociale, diminuarea controlului comunitar, afectarea unor institutii cu rol de socializare, accentuarea saraciei, marirea decalajului dintre aspiratiile indivi!duale si lipsa oportunitatilor de a le realiza, cresterea numarului de familii si copii defavorizati. Toate acestea au dus la crearea unor conditii favorizante pentru un comportament deviant, ca rezultanta conjugata a unor motivatii individuale, familiare si a unor cauze de ordin social. 
In intentia mea, lucrarea de fata se doreste un semnal, ca multe altele, pentru accentuarea preocuparilor tuturor celor implicati in lucrul cu familia, cu! copilul : educatori, invatatori, profesori, parinti, asistenti sociali. Utilizand argumentul muncii in echipa si al abordarii multisectoriale pe care il consi!deram viitorul activitatilor destinate omului, resursele materiale, financiare si indeosebi umane de care dispunem pot fi mai bine gestionate.
Astfel, efectele programelor cu caracter educativ vor demonstra ca anularea superficialitatii si ignorantei fata de problema semenilor aflati in dificultate vor crea premisele unei calitati superioare a vietii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Abuzul ca Expresie Predominanta a Maltratarii Copilului.DOC

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!