Lucrari de Disertatie pentru Agronomie

doc

Obtinerea Vinurilor Spumante

,,O sticla de vin contine mai multa psihologie decit toate cartile din lume ,, Louis Pasteur ,,Vinul pentru mine este pasiune, este familia si prietenii mei. Caldura inimii si generozitatea sufletului, vinul este arta si cultura. Este esenta civilizatiei si arta de a trai." Robert Mondori In ultimele decenii, viticultura si vinificatia mondiala s-au confruntat cu unele elemente de criza determinate de aparitia unui dezechilibru intre cerere si oferta. Tot pentru iesirea din actuala criza se preconizeaza imbunatatirea substantiala a calitatii produselor viti-vinicole prin elaborarea... vezi detalii

doc, docx

Vinul Licoros de la Istoric pana la Tehnicile de Elaborare ale Acestuia

Vinurile speciale se obtin prin aplicarea unor tehnologii specifice, care includ o serie de practici oenologice suplimentare fata de cele folosite la producerea vinurilor obisnuite cum ar fi: adaosurile de fortifianti, de substante aromatizante, dioxid de carbon sau maturarea sub pelicula de levuri. In functie de compozitia lor, de practicile suplimentare folosite la elaborare, vinurile speciale sunt grupate in: vinuri licoroase, peliculare, aromatizate si vinuri efervescente. In aceasta lucrare va fi prezentat subiectul vinului licoros de la istoric pana la tehnicile de elaborare ale aces... vezi detalii

doc

Tehnologia Producerii de Samanta de Floarea-Soarelui, in Conditiile Anului 2010, la SC Agrocomplex SA Lunca, Pascani

INTRODUCERE In anul 1931, N. Vavilov a situat originea florii - soarelui in partea de nord a Mexicului si in statele americane Colorado si Nebraska. Descoperirile arheologice din America de Nord au relevat prezenta de achene si portiuni de calatidii de floarea- soarelui, indeosebi in statele Colorado si New Mexico. Prin intermediul exploratorilor spanioli, floarea- soarelui si-a facut aparitia in Europa. Cultivata, in principal, ca planta ornamentala, specia s- a raspandit repede de- a curmezisul continentului (Franta, Italia, Europa de Nord si de Est), ca o curiozitate botanica; la sfars... vezi detalii

doc

Sisteme Durabile in Productia Animala

INTRODUCERE Prin aparitia in ultimile decenii a principiului specializarii fermelor zootehnice, precum si prin concentrarea numarului de animale, s-a ajuns la extinderea proceselor de productie selective care, in multe situatii, nu numai lantul de corectii si intredependente specifice circuitului materiei si energiei. Astfel, ritmurile de transformare a substantelor minerale in substante vegetale si animale au fost mult modificate, fiind afectate elementele care tin de protectia mediului. O caracteristica principala a sistemelor de productie numite liniare limiteaza posibilitatile de util... vezi detalii

doc

Automatizarea unei Sere folosind Tehnici Fuzzy

CAPITOLUL I SISTEME DE CONDUCERE CONVENTIONALE 1.1. MODELUL MATEMATIC Un sistem simplu de control e prezentat in figura 1.1. In termeni abstracti, avem procesul de controlat (P), intrarile u(t), iesirile y(t), intrarea de referinta r(t) si controlerul (C). Fig. 1.1. Sistemul de control Etapele conventionale de implementare sunt modelarea, proiectarea controlerului si evaluarea performantelor. Exista mai multe modalitati de a forma un model matematic pentru un proces fizic. Se poate porni de la principiile fizice sau de la date experimentale cu care sa se identifice sistemul. De cele m... vezi detalii

doc

Sisteme Durabile in Productia Animala

1. INTRODUCERE Energia solara este cea mai importanta sursa de energie a Pamantului. Aproape fiecare forma de energie pe care oamenii o folosesc astazi, provine din transformarea si inmagazinarea energiei solare. Dupa evenimentele de pe piata energetica mondiala, in special cea a resurselor minerale, a devenit clar faptul ca schimbarile de baza trebuie sa conduca Ia reglarea intregului sistem de aprovizionare cu energie. Prin studii si cercetari intensive s-a ajuns la inlocuirea partiala a pretioaselor rezerve de energie fosila cu surse noi ca soarele si vantul. Unitatile din zootehnie, a... vezi detalii

doc

Viticultura si Vinificatia la Etapa Actuala

I. Compartimentul general 1.1 Partea introductiva Date istorice In Moldova vinul se produce din cele mai stravechi timpuri. Forma vitei de vie a fost cunoscuta pe acest spatiu cu sapte mii de ani in urma. Viticultura constituia o preocupare a populatiei deja in perioada tripoliana -intre anii 2700-3000 i. Hr. In Perioada antica dupa cum arata sapaturile arheologice efectuate pe teritoriul RM, cu aproximativ 2500 de ani in urma colonistii greci au familiarizat populatia bastinasa cu procedeele folosite de ei in vinificatie, aceasta fiind una dintre ramurile-cheie ale economiei statului ... vezi detalii

doc

Impactul Congelarii in Strat Fluidizat si a Perioadei de Depozitare asupra Calitatii unor Fructe

CAPITOLUL I JUSTIFICAREA DOMENIULUI ABORDAT 1.1. INTRODUCERE Pe plan international, in marile tari producatoare fructe se studiaza amplu modalitatile specifice atat de mentinere a calitatii postrecolta pe termen scurt si mediu in vederea valorificarii si in afara perioadei de producere, cat si posibilitatile de conservare a acestor produse. Aceasta preocupare se datoreaza interesului crescut de a mari perioada de comercializare a fructelor pe tot parcursul anului, de a obtine un raport bun calitate/pret cat si pentru a asigura posibilitatea de export a fructelor ce implica transportul pe... vezi detalii

doc

Cercetari Privind Combaterea Buruienii Stellaria Media - Rocoina in Cultura de Capsun

CAPITOLUL 1 TEHNOLOGIA DE CULTURA Capsunul este o planta perena, cu o durata de viata de 3-5 ani, in care poate da 2-4 recolte de fructe dar s-a demonstrat ca este mai rentabila cultura anuala decat cea multianuala. In sistemul de cultura anuala, capsunul se planteaza vara, in iunie-iulie utilizand stoloni refrigerati. In primavara anului urmator (mai iunie) plantele rodesc abundent dupa care se defriseaza. Capsunul da fructele cele mai mari la prima si, eventual, a doua fructificare. Apoi greutatea medie a fructelor se reduce considerabil. Pe masura ce imbatranesc plantele devin mai se... vezi detalii

docx, pdf

Evaluarea Sustenabilitatii Vegetatiei de Conifere din Parcul Expozitiei Iasi

PARTEA I CONSIDERATII GENERALE INTRODUCERE Din nefericire, majoritatea oraselor din lume isi reduc volumul de spatii verzi din interiorul teritoriului. Orasele din estul Statelor Unite, de exemplu, au pierdut 30% din copaci in ultimii 20 ani. Cladirile si drumurile au prioritate, transformand unele zone in ecosisteme de asfalt, care sunt chiar mai lipsite de viata decat deserturile. In Romania, Legea nr. 24/2007 privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din zonele urbane precizeaza ca prin spatiu verde se intelege zona verde din cadrul oraselor si municipiilor, definita ca ... vezi detalii

Hopa sus!