Analiza Corelatiei Rentabilitate-Patrimoniu la SC Zentiva SA

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP. I: NOTIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND CORELATIA RENTABILITATE - PATRIMONIU LA UN AGENT ECONOMIC 2
CAP. II: PREZENTAREA GENERALA A S.C. ZENTIVA S.A. 7
CAP. III: ANALIZA CORELATIEI RENTABILITATE-PATRIMONIU LA S.C.ZENTIVA S.A. 11
3.1. Analiza capitalului social al societatii Zentiva S.A. 11
3.2. Evolutia generala a pietei in cadrul domeniului farmaceutic 12
3.3. Analiza pozitiei financiare a societatii Zentiva S.A. 14
3.3.1 Bilantul - suport al analizei financiare 14
3.3.2. Analiza activului net 15
3.3.3 Analiza structurii patrimoniale a intreprinderii 16
3.3.4. Analiza corelatiei dintre FR, NFR si TN 18
3.3.5. Analiza lichiditatii si solvabilitatii 19
3.3.6. Analiza vitezei de rotatie a activelor circulante 21
3.4. Analiza performantelor societatii pe baza rentabilitatii 23
3.4.1. Contul de profit si pierdere - sursa de informatii pentru analiza performantelor societatii 23
3.4.2. Tabloul Soldurilor Intermediare de Gestiune 26
3.4.3. Ratele de rentabilitate 36
CAP. IV: CONCLUZII SI RECOMANDARI 39


Extras din disertatie Cum descarc?

ANALIZA CORELATIEI RENTABILITATE-PATRIMONIU LA S.C. ZENTIVA S.A.
CAP. I: NOTIUNI INTRODUCTIVE PRIVIND CORELATIA RENTABILITATE - PATRIMONIU LA UN AGENT ECONOMIC
Globalizarea proceselor si fenomenelor economice, tehnice, financiare au amplificat competitia atat pe piata internationala, cat si pe fiecare piata nationala.
Lumea contemporana devine tot mai mult o realitate de neconceput fara preocuparea pentru performanta, reusita si succes. Aceste elemente au devenit motivatia oricarei intreprinderi care incearca sa se inscrie in exigentele economiei de piata si in competitia mondiala.
Pentru evaluarea performantelor economico-financiare ale unei intreprinderi, se impune luarea in considerare a mai multor categorii de indicatori atat cantitativi, cat si calitativi, care urmaresc toate aspectele activitatii acesteia. Sistemul de indicatori ai performantelor economico-financiare ofera informatii managerilor si tertilor cu privire la eficienta activitatii de productie si comercializare, la rentabilitatea obtinuta, la eficienta gestionarii resurselor materiale si umane, la cresterea valorii firmei in perioada supusa analizei. Totodata acest sistem de indicatori permite descoperirea punctelor tari si slabe ale activitatii desfasurate, pe baza carora se adopta masurile pentru imbunatatirea performantelor in viitor, si sta la baza evaluarii previziunilor referitoare la evolutia rezultatelor firmei in viitor. 
Termenul de performanta cunoaste in prezent un grad ridicat de complexitate, iar pentru definirea continutului sau trebuie sa se aiba in vedere mai multe laturi ale activitatii firmei si presupune clarificarea continutului altor doua concepte, respectiv eficienta si eficacitate.
Prin eficienta se intelege masura in care au fost realizate obiectivele sau scopurile propuse, iar principalele forme de eficienta sunt: productivitatea, rentabilitatea si randamentul.
Eficacitatea este masura in care firma reuseste sa satisfaca exigentele sau asteptarile externe, respectiv ale clientilor, statului, furnizorilor, salariatilor si actionarilor. O intreprindere devine eficace atunci cand reuseste sa optimizeze modul de utilizare a surselor externe si interne de dezvoltare, precum si corelatia dintre acestea, raspunzand cat mai bine asteptarilor tertilor sau partenerilor externi.
In concluzie, performanta se poate defini ca fiind gradul in care intreprinderea reuseste sa satisfaca atat cerintele mediului intern, cat si extern, printr-o combinatie optima intre eficacitate si eficienta. 
Rentabilitatea poate fi definita ca fiind ,,capacitatea unei intreprinderi de a obtine profit prin utilizarea factorilor de productie si a capitalurilor, indiferent de provenienta acestora" 
Rentabilitatea este una din formele cele mai sintetice de exprimare a eficientei intregii activitati economico-financiare a intreprinderii, respectiv a tuturor mijloacelor de productie utilizate si a fortei de munca, din toate stadiile circuitului economic: aprovizionare, productie si vanzare. 
Patrimoniul ,,exprima atat bunurile economice acumulate de o persoana juridica (averea, utilizarea resurselor), cat si drepturile si obligatiile subiectului de drept)" Patrimoniul devine obiect al reprezentarii contabile numai in masura in care valorile economice separate patrimonial sunt investite pentru obtinerea de bunuri si servicii din a caror vanzare sa se obtina profit.
Factorul primordial pentru obtinerea unor rezultate care sa asigure atat perenitatea entitatii, cat si multumirea actionarilor este utilizarea eficienta a patrimoniului. Cele doua elemente, rentabilitate si patrimoniu trebuie privite ca un ansamblu, pentru ca in analiza sanatatii financiare a unei entitati corelatia dintre ele reprezinta punctul de plecare.
Pentru masurarea rentabilitatii se utilizeaza doua categorii de indicatori: profitul - marimea absoluta a rentabilitatii si ratele de rentabilitate - gradul in care utilizarea factorilor de productie si a capitalurilor aduc profit.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Corelatiei Rentabilitate-Patrimoniu la SC Zentiva SA.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!