Analiza Diagnostic la SC Agro International SRL

Cuprins disertatie Cum descarc?

Capitolul 1
Obiectivele si rolul analizei diagnostic.1
1.1 Necesitatea analizei diagnostic.1
1.2 Rolul diagnosticului economico-financiar in evaluarea intreprinderii.2
Capitolul 2 
Prezentarea S.C. AGRO International SRL.7
2.1 Date generale.7
2.2 Activitatea societatii.9
2.3 Reteaua de distributie si personalul societatii.16
2.4. Partenerii societatii. .19
Capitolul 3 
Analiza diagnostic S.C.AGRO International SRL.23
3.1 Diagnosticul juridic.23
3.2 Diagnosticul comercial.25
3.3 Diagnosticul operational. .26
3.4 Diagnostic Organizare-Resurse umane- Management.27
3.5 Diagnosticul economico-financiar.31
Capitolul 4
Concluzii si propuneri.42
Bibliografie.44
Anexe.46


Extras din disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I
OBIECTIVELE SI ROLUL ANALIZEI DIAGNOSTIC
Analiza diagnostic are ca scop final identificarea simptomelor, disfunctionalitatilor, punctelor tari, a punctelor slabe, a terapiei necesare pentru redresarea situatiei. Ratiunea efectuarii unui diagnostic al performantelor intreprinderii poate avea la baza nu numai imprejurarea in care aceasta are dificultati, respectiv disfunctionalitati, ci si situatia in care starea ei este normala/ stabila, dar se intentioneaza cresterea performantelor sau initierea unui plan de investitii sau a unuia de afaceri utile fie investirii resurselor proprii existente sau obtinerii de finantari externe.
1.1. NECESITATEA ANALIZEI DIAGNOSTIC
Conceptul de ,,diagnostic" in plan economic, la nivelul unei intreprinderi, presupune identificarea unor eventuale disfunctionalitati ale activitatii ei, analiza acestora, stabilirea cauzelor si prezentarea masurilor care sa conduca la reglarea situatiei. Totodata, diagnosticul trebuie sa evidentieze si elementele pozitive ale activitatii, care sunt necesare pentru estimarea performantelor.
Analiza si diagnosticarea sunt etape obligatorii inainte de evaluarea unei intreprinderi.
Prin diagnosticare unei intreprinderi in vederea evaluarii, se urmareste cunoasterea tuturor laturilor activitatii acesteia, respectiv juridica, operationala, resurse umane, economico-financiara etc., precum si a punctelor forte si punctelor slabe corespunzatoare fiecaruia.
In cadrul diagnosticului trebuie sa-si gaseasca raspuns probleme cum sunt:
o pozitia pe piata pe care opereaza;
o statutul juridic al proprietatii care se evalueaza, daca sunt sau nu satisfacatoare si de ce;
o modul in care au fost obtinute elementele de patrimoniu;
o potentialul uman si de management;
o infrastructura tehnica pentru sustinerea activitatii de baza;
o masurile care urmeaza a fi intreprinse, atat pe termen scurt cat si pe termen lung.
In cadrul activitatii practice de evaluare a unei intreprinderi, diagnosticul trebuie sa furnizeze informatiile necesare aprecierii situatiei trecute si prezente, care constituie o baza pentru estimarea elementelor si variabilelor ,,cheie" ce trebuie avute in vedere in cazul aplicarii diferitelor metode de evaluare. Intrucat evaluarea intreprinderii nu inseamna o aplicare mecanica a unor tehnici, ci presupune o apreciere profunda a performantelor intreprinderii, echipa de evaluare trebuie sa opereze cu parametri considerati normali pentru mediul de activitate al firmei evaluate si la momentul efectuarii evaluarii.
Pe baza diagnosticului intreprinderii evaluate se pot construi scenarii pertinente, care trebuie sa stea la baza evaluarii intrucat diagnosticul pentru evaluare nu are doar rolul de a prezenta situatia firmei la un anumit moment, ci si acela de a directiona si sustine proiectiile economico-financiare. Realizarea diagnosticului unei intreprinderi in scopul evaluarii presupune parcurgerea urmatoarelor etape:
o stabilirea problemelor supuse analizei:
o asigurarea informatiilor si analiza documentelor care stau la baza lor;
o analiza si prezentarea rezultatelor intr-un raport.
Consideram ca diagnosticul unei firme nu poate fi incadrat in tipare fixe, ci trebuie sa aiba o structura adaptabila in functie de scopul urmarit. Pentru evaluarea unei intreprinderi, diagnosticul poate fi structurat in mai multe componente, respectiv: diagnostic juridic, tehnic, al resurselor umane, comercial si economico-financiar.
Intre acestea rolul esential revine diagnosticul economico-financiar, care cuantifica prin instrumente specifice rezultatele analizei din celelalte sectiuni si realizeaza o interfata intre cele doua componente de baza ale procesului de evaluare a afacerii (diagnostic si evaluare propriu-zisa).
1.2. ROLUL DIAGNOSTICULUI ECONOMICO - FINANCIAR IN EVALUAREA INTREPRINDERII
Diagnosticul economico - financiar este cel mai important diagnostic si are ca obiectiv esential studiul static si dinamic al activitatii desfasurate de intreprindere, care sa permita expertului sa-si exprime o opinie asupra rezultatelor obtinute, a echilibrelor financiare referitoare la sursele de finantare si destinatiile acestora, precum si in legatura cu randamentul capitalului investit.
Acest diagnostic se realizeaza pe baza datelor cuprinse in situatiile financiare de sinteza, intocmite in conformitate cu reglementarile contabile in vigoare.
Bilantul contabil, ca document oficial de gestiune, trebuie sa asigure imaginea clara, sincera, fidela, completa a patrimoniului, a rezultatelor si pozitiei financiare a acesteia.
In activitatea practica este recomandabil ca diagnosticul economic-financiar si aplicarea metodelor de evaluare bazate pe profit sau flux de disponibilitati (cash-flow), ce necesita proiectii economico-financiare, sa fie realizate de acelasi specialist sau grup de specialisti, tocmai pentru a asigura convergenta celor doua mari componente ale procesului de evaluare: analiza-diagnostic si evaluare propriu-zisa.
Din punct de vedere tehnic este necesar ca metodologia utilizata in diagnosticul economico-financiar sa fie practicata si in realizarea proiectiilor, asa cum se prezinta in fig.2.1.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Diagnostic la SC Agro International SRL.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!