Analiza Economico-Financiara in Cadrul Societatii cu Raspundere Limitata Miturix-Agro

Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
In perioada pe care o parcurgem - de trecere de la o economie supercentralizata la economia de piata - sunt necesare eforturi deosebite pentru a insanatosi economia tarii, de a realiza reconstructia si restructurarea acesteia.
O data cu aparitia treptata a institutiilor de drept, finantele tarii se integreaza hotaritor in sustinerea programelor economice curente si de perspectiva pentru a aseza economia pe baze noi, sanatoase, in masura sa creeze conditiile intrarii tarii noastre in rindul tarilor cu economia de piata.
In conditiile economiei de piata conducerea oricarei entitati, indiferent de formele de proprietate ce-i stau la baza, necesita drept componenta esentiala analiza economica, cu ajutorul careia se supravegheaza si evalueaza functiunea acesteia ca sistem. Analiza economica evidentiaza comportamentul fenomenelor si al produselor ce se deruleaza in economie, prin utilizarea unor metode de cercetare generale sau specifice acesteia, avind drept obiectiv central sporirea eficientei comportamentului in afaceri a intreprinderii. Analiza financiara este o componenta a analizei economice si consta in ilustrarea resurselor financiare disponibile, care sa acopere necesitatile in timpul desfasurarii activitatilor, sa asigure o disponibilitate regulata a marfurilor si serviciilor si satisfacerea tuturor obligatiilor financiare; studierea unor clienti, furnizori sau concurenti pe planul gestiunii, al solvabilitatii sau rentabilitatii sale.
Analiza economica si analiza financiara duce la formarea analizei economico - financiare, care presupune reperarea simptomelor, disfunctionalitatilor intreprinderilor, identificarea cauzelor disfunctionalitatilor, elaborarea unor programe de actiune a caror aplicare practica asigura redresarea sau ameliorarea performantelor.
Continutul de baza al analizei economico - financiare consta in aprecierea rezultatelor si starii financiare a intreprinderii in baza darilor de seama, formularelor specializate si rapoartelor financiare.
Scopul tezei de master consta in cercetarea procesului de analiza economico-financiara in cadrul Societatii cu Raspundere Limitata "Miturix-Agro", aprecierea situatiei financiare reale a intreprinderii, compararea rezultatelor obtinute cu rezultatele perioadei anterioare.
Pentru atingerea scopului propus este necesar de realizat urmatoarele sarcini:
1. studierea conceptului de analiza economico - financiara, clasificarea dupa diferite criterii; cunoasterea factorilor;
2. descrierea metodelor si tehnicilor de analiza economico - financiara;
3. efectuarea caracteristicii conditiilor organizatorice si naturale ale S.R.L. "Miturix-Agro";
4. analiza dezvoltarii economico-financiare a intreprinderii cercetate;
5. analiza patrimoniului S.R.L ,,Miturix-Agro";
6. analiza rezultatelor financiare S.R.L ,,Miturix-Agro";
7. analiza rentabilitatii S.R.L ,,Miturix-Agro";
Scopul propus si sarcinile au dus la formarea tezei de master, care se compune din introducere, trei capitole, concluzii si propuneri, bibliografie si anexe.
Drept surse de informatii au servit literatura enumarata in bibliografie, datele anilor 2006-2008, reflectate in;
-formularele specializate;
-rapoartele financiare.
Capitolul I: Analiza activitatii economico-financiare: esenta, metodele si indicatorii financiari.
1.1 Aspecte teoretice si continutul analizei activitatii economico-financiare
Perioada de tranzitie la economia de piata este caracterizata de transformari esentiale in toate domeniile economiei nationale, iar problema care sta in fata agentilor economici este de a adapta, de a se transforma pentru a putea supravetui si functiona in mod corespunzator.
Pentru rezolvarea acestor probleme aparatul administrativ trebuie sa faca o apreciere justa, reala a starii financiare a intreprinderii sale, trebuie sa cunoasca modificarile ce se petrece in societate, cerintele consumatorilor interni si externi pentru a se adapta la conditiile nou create. 
In acest scop se foloseste analiza economico-financiara.
Inainte de examinarea notiunii de analiza economico-financiara este necesar de a face cunostinta cu definitia de analiza.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Economico-Financiara in Cadrul Societatii cu Raspundere Limitata Miturix-Agro.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!