Analiza Privind Profitabilitatea si Rentabilitatea in Cadrul Alpha Bank Romania

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I. 
ASPECTE TEORETICE PRIVIND BANCILE COMERCIALE 4
1.1. Bancile comerciale. Scurt istoric. 4
1.2. Formarea si evolutia sistemului bancar romanesc 5
1.3. Organizarea si functionarea bancilor 6
1.4. Managementul performantelor bancare 8
CAPITOLUL II
PREZENTAREA ALPHA BANK ROMANIA S.A 13
2.1. Scurt istoric 13
2.2. Formarea si evolutia sistemului bancar romanesc 14
2.3. Obiective de dezvoltare ALPHA BANK ROMANIA S.A 18
CAPITOLUL III
STUDIU DE CAZ PRIVIND PROFITABILITATEA SI RENTABILITATEA
ALPHA BANK ROMANIA S.A 21
3.1. Principalii indicatori de performanta ai bancii 21
3.2. Managementul portofoliului de credite 28
3.3. Analiza in structura a portofoliului de credite 30
CONCLUZII 35
BIBLIOGRAFIE 37


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 
Rolul bancilor in economie este legat de calitatea de intermediar principal in relatia economisire-investitii. Agentii economici utilizeaza pentru activitatea de comercializare si investitie importante active financiare. O parte din ele sunt constituite din resurse proprii, iar alta din resurse atrase sub forma de credite acordate de catre banci.
De asemenea, bancile au si calitatea de creator de moneda: ele transforma activele monetare in moneda, iar banca centrala prin emisiunea de bancnote creeaza la randul ei moneda. Initial, emisiunea de bancnote era realizata de toate bancile, dar in prezent acest atribut revine bancii centrale, care este si banca de emisiune. In calitate de intermediari monetari bancile mobilizeaza economiile monetare disponibile si le distribuie sub forma de credite pe termen scurt, mediu si lung beneficiarilor pentru activitatea de exploatare, pentru investitii, comert exterior si altele.
Ca in orice activitate economica obtinerea profitului este un obiectiv al managementului financiar. In sistemul bancar profitabilitatea este un indicator cheie deoarece repartizarea profitului constituie o sursa importanta de generare a capitalului. 
Indicatorii de profitabilitate sunt urmariti atat de actionari si potentialii investitori, cat si de autoritatea monetara.
Structural lucrarea cuprinde:
Capitolul I. Contine o caracterizare generala a bancilor, a sistemului bancar romanesc si o prezentare a indicatorilor de profitabilitate.
Capitolul II. In acest capitol este prezentata banca ALPHA BANK ROMANIA S.A., structura sa organizatorica si obiectivele de dezvoltare.
Capitolul III. Prezinta o analiza a evolutiei bancii in perioada 2006 - 2010 bazata pe studierea contului de profit si pierdere si pe portofoliul de credite.
Acestea sunt principalele repere care stau la baza structurala a prezentului proiect in abordarea caruia aspectele teoretice au fost completate studii de caz.
CAPITOLUL I
ASPECTE TEORETICE PRIVIND BANCILE COMERCIALE
1.1. Bancile comerciale. Scurt istoric
Comertul cu bani a aparut cu mult inaintea bancilor. Inca din Evul Mediu din randul negustorilor s-au separat zarafii, cei care se ocupau cu comertul de monede locale si straine. In mainile lor se concentrau disponibilitatile monetare ale negustorilor evitandu-se riscul de pastrare al valorilor. Initial activitatea zarafilor s-a limitat la pastrarea in deplina siguranta a acestor disponibilitati. Cu timpul, din sumele pastrate, zarafii au inceput sa acorde imprumuturi si astfel au aparut primii bancheri.
Primele banci au aparut in secolul al XVI-lea la Venetia, Geneva, Milano. Tot in secolul al XVI-lea au aparut si asociatii de credit care acordau membrilor imprumuturi in conditii avantajoase. Asemenea asociatii au capatat o larga dezvoltare in Olanda, Germania, Italia, Anglia. Aparitia bancilor moderne este legata de dezvoltarea schimburilor comerciale si acumularea de capital monetar ca expresie a dezvoltarii productiei si a expansiunii generale a economiei. Legate de nevoile comertului si de desfasurarea principalelor activitati prin intermediul efectelor de comert, aceste institutii financiare au fost denumite banci comerciale.
Rolul bancilor in economie este legat de calitatea de intermediar principal in relatia economisire-investitii. Agentii economici utilizeaza pentru activitatea de comercializare si investitie importante active financiare. O parte din ele sunt constituite din resurse proprii, iar alta din resurse atrase sub forma de credite acordate de catre banci.
De asemenea, bancile au si calitatea de creator de moneda: ele transforma activele monetare in moneda, iar banca centrala prin emisiunea de bancnote creeaza la randul ei moneda. Initial, emisiunea de bancnote era realizata de toate bancile, dar in prezent acest atribut revine bancii centrale, care este si banca de emisiune.
In calitate de intermediari monetari bancile mobilizeaza economiile monetare disponibile si le distribuie sub forma de credite pe termen scurt, mediu si lung beneficiarilor pentru activitatea de exploatare, pentru investitii, comert exterior si altele.
In evolutia bancilor s-a afirmat mult timp un singur tip de banca: banca comerciala. Treptat s-au creat conditii si s-a simtit nevoia de specializare a unor banci pe anumite functii sau activitati. Bancile specializate desprinse din bancile comerciale include o sfera larga de institutii de credit cu o gama larga de diferentieri de la o tara la alta. Sistemul bancar cuprinde: banca centrala, banci comerciale, banci de afaceri, banci cooperatiste, institutii de credit specializate, societati financiare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Privind Profitabilitatea si Rentabilitatea in Cadrul Alpha Bank Romania.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!