Analiza si Imbunatatirea Sistemului de Management al Organizatiei prin Aplicarea Metodelor Moderne

Cuprins disertatie Cum descarc?

Capitolul I 
Sistemul de management
Capitolul II
Metoda moderna de management, Balance ScoreCard
Capitolul III


Extras din disertatie Cum descarc?

Analiza si imbunatatirea sistemului de management al organizatiei prin aplicarea metodelor moderne in cadrul SC XYZ SRL
INTRODUCERE
Deschiderea pietei romanesti catre Uniunea Europeana a dus la o maturizare rapida in multe domenii si prin aceasta la cresterea nivelului concurentei. Intr-o confruntare din ce in ce mai disputata, companiile cauta resurse si mijloace noi pentru a reafirma pozitia proprie pe piata. Se constata astfel o receptivitate din ce in ce mai mare pentru instrumente de management noi, iar metoda de obtinere a profitului devine la fel de importanta ca profitul in sine. Astfel, afacerile operative pornesc de la premisa ca intreaga strategie a companiei si a domeniilor sale aferente de business sunt caracterizate de claritate. 
Strategia reprezinta un program general de actiune, de dimensionare si alocare a resurselor necesare obtinerii obiectivelor, conturand modalitatea in care managementul organizatiei planifica realizarea obiectivelor.
In cadrul dezvoltarii strategice, din analiza si viziunile subiective ale persoanelor de conducere se elaboreaza o strategie de principiu referitoare la rolul viitor al companiei. Acesta se ilustreaza in spectrul, menirea si valorile unei companii si are efect asupra procedurilor viitoare de dezvoltare a strategiei.
Fiind structurata pe trei capitole, lucrarea intitulata Analiza si imbunatatirea sistemului de management al organizatiei prin aplicarea metodelor moderne, prezinta:
In capitolul I, Sistemul de management, delimitariile teoretice privitoare la conceptul de management, manager, nivele ale managementului si metoda celor ,,7 S".
In cel de-al doi-lea capitolul II, Metoda moderna de management, Balance ScoreCard din punct de vedere teoretic si aplicativ.
In cel de-al doi-lea capitolul II, Analiza si imbunatatirea sistemului de management al organizatiei prin aplicarea metodelor moderne in cadrul SC XYZ SRL
CAPITOLUL I
SISTEMUL DE MANAGEMENT
Definiti
Cuvantul ,,management" deriva din latinescul "manus" (,,mana") si reprezinta, ca expresie literara ,,manevrare". Managerul este cel ce se ocupa cu manevrarea, cu conducerea, participand nemijlocit la efectuarea actiunii. De la latinescul ,,manus" s-a format in franceza "manege", fiind imprumutat in limba engleza sub forma verbului "to manage" avand intelesul de "a administra", "a conduce". De aici au aparut cuvintele "manager" si "management" care inseamna "conducator" si "conducere". Corespondentul semantic al managementului in limba romana este "conducere" sau sintagma "conducere stiintifica". Termenul "conducere" este tot mai mult inlocuit cu "management", datorita nu doar predispozitiei specialistilor si publicului spre completarea limbii cu neologisme, determinata de tendinta evidenta de deschidere a statelor spre exterior, dar si pentru ca acest termen a capatat recunoastere internationala .
Termenul de "management" s-a impus in sfera economica dupa anii '50 ai secolului trecut, datorita lucrarii lui James Burnham "The Managerial Revolution" publicata prima oara la New York, in anul 1941. Ideea pusa in circulatie de Burnham este aceea ca orice societate, indiferent de regimul ideologic, juridic sau politic are nevoie de manageri, daca vrea ca economia ei sa prospere in ritm inovator si creator.
"Managementul este o practica si nu o stiinta. Nu inseamna cunostinte, ci performanta" (Peter F. Drucker). Ca practica, managementul se "hraneste" din stiinte cum ar fi: economie, psihologie, matematica, stiinte politice, istorie, filosofie.
Ca teorie si stiinta, managementul s-a nascut in secolul trecut, sintetizand tot ceea ce a acumulat omenirea in gandirea si practica conducerii. Stiinta managementului presupune activitatea de sintetizare si generalizare a experientei practice de conducere, gasirea celor mai bune cai si metode de conducere a organizatiilor umane. Sfera de cuprindere o constituie intreaga societate, adica intreaga activitate sociala a oamenilor. Desfasurand multiple activitati in cadrul societatii, oamenii intra unii cu altii in relatii de conducere, relatii ce reflecta raporturile dintre acestia, in legatura cu organizarea si conducerea organizatiilor economice, sociale, culturale etc. Relatiile de conducere se intalnesc in toate segmentele societatii, campul de actiune al stiintei conducerii fiind intreaga societate. Elementele specifice stiintei managementului sunt procesele si relatiile de management, care nu trebuie confundate cu relatiile si procesele economice, cu un continut total diferit, si nici cu alte componente ale intreprinderilor, de natura economica, tehnica sau umana. Prin continut si mod de manifestare, procesele si relatiile de management prezinta o serie de trasaturi particulare ce confera acestei stiinte o pronuntata specificitate. De aceea, esenta stiintei managementului o reprezinta studiul relatiilor si proceselor de management.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza si Imbunatatirea Sistemului de Management al Organizatiei prin Aplicarea Metodelor Moderne.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!