Analiza Tipurilor de Portaluri din Zona Centrului Vechi al Bucurestiului

Cuprins disertatie Cum descarc?

I. Rezumat 
II. Metodologie si multumiri
III. Istoric
IV. Definitie
V. Clasificare
V.1. Clasificare dupa stil
V 11. Stilul eclectic
V 12. Stilul Art Nouveau
V 13. Functionalism
V 14. De factura religioasa 
V 2. Clasificare dupa functiunea cladirii
V 21. Institutii
V 22. Pasaje comerciale
V 23. Locuinte
VI. Bibliografie
VII. Glosar


Extras din disertatie Cum descarc?

I. Rezumat:
Acesta lucare urmareste analizarea tipurilor de portaluri din Bucuresti, si deorece zona Bucurestiului vechi, adica zona Lipscanilor, cuprinsa intre Bvd. Rgina Elisabeta la nord, Bvd. I.C. Bratianu la est, Splaiul Independentei la sud si Calea Victoriei la vest, prezinta un amalgam splendid de stiluri din diferite perioade, aceasta a fost cea mai buna alegere pentru a observa si analiza portaluri din diferitele perioade ale Bucurestiului.
In lucrarea ce urmeaza se va trece in revista nu numai o descriere a portalurilor din aceasta zona, ci se va face o analiza mai ampla pentru a se intelege de ce se gasesc aici diferite tipuri de portaluri, iar pentru acesta trebuie sa privim istoria in care s-a dezvoltat Bucurestiul, aici vorbim despre zona Lipscani, deoarece este cea mai semnificativa, si, in aceeasi masura, se va vorbi si despre stilurile arhitecturale care se gasesc in zona si cum au aparut acestea pe plan international, dar si cum au ajuns in Romania.
Lucrarea urmareste o intelegere mai buna a zonei vechi a Bucurestiului, din jurul nucleului sau vechi, adica Curtea Domneasca, deoarece aceasta, nu numai o zona intens vregventata de mai toate paturile sociale ale orasului si nu numai, contine o frumusete si o cultura care la noi in tara se pierde incet-incet.
Acest eseu este menit sa dechida ochii, nu numai mie, prin documentatia facuta, ci si celor ce nu cunosc ceea ce ascunde Bucurestiul vechi, asupra culturii ce se afla chiar sub ochii nostrii.
II.Metodologie si multumiri:
Metada de abordare a acestei lucrari a constat in primul rand in strangerea de documentatie si in observare pe sit. 
Pe sit am mers pentru a identifica obiectele ce vor intra in analiza, facandu-le si poze in acelasi timp. Plimbarile pe sit au fost urmate de consultatii la biblioteca pentru a corecta observatiile facute pe sit, insemnand verificarea datelor acumulate pe sit.
Odata indentificate obiectele de analiza am trecut la o cercetare amanuntita a documentatiei, colectand datele ce urmau a fi folosite in lucrare si formuland un plan de idei. Datele au fost in primul rand citite si selectate, apoi extrase si analizate. Pentru redactare s-a folosit o metoda moderna de fotografiere a materialelor de documentatie, apoi transformarea acestora in format word pe calculator prin folosirea programului ,,FineReader". Dupa aceasta transformare a urmat inca o aprofundare a acestor materiale, fiind nevoie de a se face modificari si corectari. 
In final materialele au fost adunate si ordonate in planul de idei realizat si dezvoltat in subcapitole.
As dori sa le multumesc colegilor mei de grupa Petrescu Tudor pentru ajutorul acordat si Lungulescu Dragos pentru aparatul de fotografiat si ideea cu ,,FineReader". De asemenea as dori sa-i mulsumesc prietenului meu Velcescu Mihai pentru ca mi-a adus aminte cum se operaza in ,,Power Point".


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Tipurilor de Portaluri din Zona Centrului Vechi al Bucurestiului.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!