Analiza unei acțiuni promoționale studiu de caz - reclamă

Cuprins disertație Cum descarc?

REZUMAT 4
CAP. I PUBLICITATEA – INSTRUMENT DE PERSUASIUNE 5
1.1 Conţinut, rolul şi particularităţi ale publicităţii 6
1.2 Caracteristici şi principii ale publicităţii 8
1.3 Televiziunea - mijloc de publicitate 11
1.4 Reclama de televiziune 16
CAP. II ANALIZA RECLAMEI AQUA CARPATICA 21
2.1 Prezentarea generală a firmei producătoare şi a produsului 21
2.2 Caracteristicile publicului ţintă 24
2.3 Analiza pieţei în care se poziţionează produsul 29
2.3.1 Poziţionarea produsului 29
2.3.2 Evoluţia pieţei produsului promovat 33
2.4 Analiza concurenţei 36
2.5 Prezentarea şi analiza reclamei 41
2.5.1 Alegerea axului psihologic 46
2.5.2 Crearea conceptului de comunicaţie 49
2.5.3 Elaborarea schemelor de transmisie 52
2.6 Concluzii privind punctele forte şi punctele slabe ale reclamei 53
CAP. III CONCLUZII 55
BIBLIOGRAFIE 57


Extras din disertație Cum descarc?

REZUMAT
Cuvinte cheie: reclamă, publicitate, televiziune, apa minerală, Aqua Carpatica.
Primul capitol, intitulat „Publicitatea – instrument de persuasiune” conţine patru subcapitole. În acest capitol am prezentat publicitatea, de la conţinut, rolul şi particularităţi şi până la caracteristici şi principii ale acesteia. Tot în acest capitol am mai vorbit şi despre televiziune – ca mijloc de publicitate şi despre reclama de televiziune.
Capitolul II îl constituie studiul de caz al reclamei Aqua Carpatica. În acest capitol am prezentat firma producătoare şi produsul Aqua Carpatica. Totodată, am prezentat caracteristicile publicului ţintă, am analizat piaţa pentru a vedea poziţia produsul pe piaţă şi evoluţia pieţei în care se încadrează produsul, şi am mai analizat şi concurenţii produsului Aqua Carpatica. 
În partea a doua a acestui capitol am realizat o descrierea a reclamei Aqua Carpatica, am analizat axul psihologic, acesta fiind un element foarte important deoarece reprezintă acel element care declanşează mecanismul de cumpărare. Pe lângă axul psihologic acest subcapitol mai cuprinde şi crearea conceptului de comunicaţie şi elaborarea schemelor de transmisie. Prima din aceste ultime două elemente constă în elaborarea unor concepte care vor evoca puternic satisfacţiile inerente motivaţiilor alese în etapa precedentă, iar schema de transmisie reprezintă ansamblul cuvintelor, reprezentărilor vizuale, sau sunetelor care, combinate într-un anunţ publicitar comunică potenţialului consumator. 
Capitolul III prezintă concluziile lucrării, publicitatea are un rol foarte important în promovarea produsului. Acţiunile de publicitate sunt antrenate în scopuri diferite, adresându-se marelui public sau unor segmente determinate ale pieţei.
Publicitatea poate contribui efectiv la stimularea cererii de consum dacă ea este judicios organizată şi corect dirijată.
INTRODUCERE
Tema lucrării o reprezintă “ANALIZA UNEI ACŢIUNI PROMOŢIONALESTUDIU DE CAZ: RECLAMA AQUA CARPATICA”. Am ales această tema pentru realizarea lucrării din mai multe motive, unul dintre ele şi cel mai important este interesul deosebit acordat tehnicilor promoţionale, mai ales reclamei Aqua Carpatica, sloganului „Aqua Carpatica – Cea mai pură apă din lume” ceea ce semnifică calitatea superioară a produsului.
Un alt motiv îl reprezintă faptul că am studiat multe materii interesante pe care le cuprinde această arie foarte extinsă numită Marketing, de altfel numele specializări care am urmat-o în cadrul “Facultăţii de Ştiinţe Economice” din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu”. 
Prin acţiunile de publicitate firma urmăreşte să asigure o informare detaliată a publicului în legătură cu activitatea, cu produsele şi serviciile sale, cu mărcile sub care acestea sunt prezentate pe piaţă, să-l determine în efectuarea actului de cumpărare.
Pe termen lung, publicitatea vizează atât modificări de comportament la nivelul diferitelor categorii de consumatori, cât şi menţinerea fidelităţii acestora faţă de oferta firmei.
Publicitatea este o variabilă calitativă, de natură psihologică, cu acţiune pe termen lung şi care este greu măsurabilă cantitativ în privinţa efectelor economice pe care le generează.
Datorită mediului economico-social concurenţial şi tot mai dinamic în care se desfăşoară, publicitatea serveşte firmei atât ca instrument strategic, cât şi ca instrument tactic.
Acţiunile de publicitate sunt antrenate în scopuri diferite, adresându-se publicului sau unor segmente determinate ale pieţei.
Dacă publicitatea este judicios organizată şi corect dirijată, ea poate contribui efectiv la stimularea cererii de consum.
CAPITOLUL I
PUBLICITATEA – INSTRUMENT DE PERSUASIUNE
Publicitatea îşi are originea chiar de la începutul istoriei omenirii. Arheologii au descoperit în ţările din jurul Mării Mediterane semne care anunţau diferite oferte și evenimente. Romanii pictau pereţii de-a lungul traseelor de paradă, prin care îşi promovau mărfurile. Totuşi, publicitatea modernă este foarte departe de aceste prime eforturi în domeniu.
Etimologic, cuvântul publicitate provine din limba latină, de la verbul publico, care înseamnă a aduce la cunoştinţa publicului şi de la substantivul publication care înseamnă adresare către public.


Fisiere în arhivă (1):

  • Analiza unei Actiuni Promotionale Studiu de Caz - Reclama.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!