Arhitectura si Pamant

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere 3
Scopul lucrarii 3
Prezentarea continutului lucrarii 4
Capitolul I - Istoric 5
I.1 Arhitectura din pamant la nivel global 5
I.2 Pamant si pionierii arhitecturii moderne 8
I.3 Arhitectura din pamant din Romania 11
Capitolul II - Tipologii si tehnologii 13
II.1 Pamantul ca material de constructii 13
II.2 Tehnici traditionale 17
II.2.1 Pamant sapat 17
II.2.2 Pamant taiat 20
II.2.3 Pamant turnat (pungi de pamant) 21
II.2.4 Acoperiri cu pimant 22
II.2.5 Pamant tasat 23
II.2.6 Pamant zidid 25
II.2.7 Pamant extrudat 26
II.3 Tehnologie si pamant 26
II.3.1Inovatii in arhitectura din Pamant 26
II.3.2 Pamantul tasat stabilizat 29
Capitolul III - Studii de caz 33
Nk'Mip Desert Cultural Centre 33
Merricks House / Wood/Marsh 36
BruderKlausFieldChapelPeterZumthor 39
Concluzii 42
Bibliografie 42


Extras din disertatie Cum descarc?

"Astazi se estimeaza ca o jumatate din populatia globului, aproximativ trei miliarde de oameni pe sase continente, traiesc sau muncesc in cladiri construite din pamant. Se estimeaza ca aproximativ 1.7 miliarde de oameni din populatia globului traiesc in case de pamant: aproximativ 50% din populatia tarilor in curs de dezvoltare si cel putin 20% din populatia urbana si suburbana. Si in timp ce vasta mostenire de traditii si arhitectura vernaculara au fost mult discutate, putina atentie a fost acordata traditiilor contemporane a arhitecturii din pamant" 
Scopul lucrarii
Fiecare aspect al vietii noastre este afectat de mediul construit, si, prin urmare, responsabilitatea arhitectului este grea. In ultimii ani, teama de o criza energetica si de poluare a mediului a intrat in atentia tuturor pentru prima data in istoria omenirii. Criza de mediu, momentan o amenintare pentru omenire, este direct legata de evolutia tehnologica. Aceasta tehnologie inalta nu este ceva magic asa cum a fost odata considerata si in acelasi timp ea nu poate rezolva toate problemele rasei umane. De fapt, in multe feluri si-a intors spatele ei insasi si ameninta existenta rasei umane.
Prin urmare, aceasta lucrare isi propune in principal examinarea unui material potrivit pentru a fi utilizat in contextul actual. Pamantul s-a dovedid a fi un material de foarte mare succes de-a lungul secolelor. Cu tendinta actuala a arhitecturii, este necesar ca pamantul sa utilizeze tehnicile moderne pentru a se reinventa pe el insusi.
Scopul acestei lucrari este studiul tehnicilor traditionale si contemporane de constructie cu pamant evidentiind motivele pentru care acest material a devenit indesirabil pentru clientul de astazi, precum si nuantarea unor studii de caz din arhitectura contemporana ce arata inovatiile realizate in folosirea pamantului ca material, subliniind potetialul si posibilitatile folosirii lui ca oricare alt material de constructie. 
Prezentarea continutului lucrarii :
Avand in vedere ca astazi, foarte multa lume este reticenta la folosirea pamantului ca material in arhitectura dar in acelasi timp directia spre care se indreapta arhitectura contemporana este una "verde" este oportun si necesar sa aducem in discutie istoria pe care o are acest material in arhitectura, avantajele pe care le ofera si modul in care evolutia tehnologiei a impulsionat si impulsioneaza folosirea lui ca material in trecut si astazi. 
Lucrarea este structurata in trei capitole: 
Primul capitol reprezinta o sinteza a istoriei arhitecturii din pamant la nivel global cat si local rezultata din cercetarea bibliografiei de specialitate, urmarind o prezentare a arhitecturii din pamant in imagini Chiar daca ele nu sunt intr-un aranjament cronologic se va discuta despre arhitectura pamantului si despre valoarea pe care ea o are. Mai mult, se examineaza metodele istorice si caracteristicile constructiilor din pamant si pertinenta acestora pentru dezvoltarea durabila.
Al doilea capitol analizeaza diferitele tipologii aparute precum si modul cum au fost influentate acestea de catre factori cum are fi: caracteristicile solului, conditiilor climatice, etc. De asemeni, capitolul cuprinde si analiza modului in care evolutia tehnologica si inovatiile din acest domeniu au transformat si reinventat acest material de-a lungul timpului
Capitolul trei al acestei lucrari este destinat concluziilor, precum si pentru analiza unor studii de caz din arhitectura contemporana 
CAPITOLUL I. ISTORIC
I.1. Arhitectura din pamant la nivel global 
Inca din cele mai vechi timpuri omul a folosit pamantul pentru a-si construi adaposturile. Pe fiecare continent si in fiecare tara exista traditii bogate in ceea ce priveste folosirea pamantului ca material de constructie. De pe acoperisurile din Tibet ,din zona muntilor Anzi, campia Nilului, vaile din China sau Europa, sunt pline de constructii care folosesc pamantul ca material de constructie principal.


Fisiere in arhiva (1):

  • Arhitectura si Pamant.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!