Aspecte ale Reasigurarii Maritime

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere
Cap. I Consideratii generale privind reasigurarea maritima
1.1 Conceptul de reasigurari
1.2 Probleme tehnico economice ale acoperirii riscurilor prin reasigurarea maritima.
Cap. II Probleme tehnico-economice de asigurare prin clubul de protectie si despagubire (P&I)
2.1 Consideratii si notiuni,
2.2 Probleme tehnico-economice ale acoperirii riscurilor de catre P&I
2.2.1 Raspunderea pentru coliziune,
2.2.2 raspunderea armatorului pentru daunele pricinuite prin coliziunea marfii sau altor obiecte transportate cu nava sa,
2.2.3 raspunderea pentru daunele pricinuite navelor si bunurilor aflate la bordul acestora in alt mod decat prin coliziune,
2.2.4 Raspundera pentru daunele pricinuite obiectelor fixe sau plutitoare si bunkeraj
2.2.5 Raspunderea pentru indepartarea epavelor a instalatiilor de incarcare a protectiei si asigurarii 
2.2.6 Raspunderea in baza contractelor de inchiriere a instalatiilor si utilajelor de incarcare / descarcare 
2.2.7 Raspunderea pentru asigurarea protectiei si conservarii marfii 
2.2.8 Raspunderea pentru transporturile de marfuri in containere, contributia la avaria comuna si pentru amenzi si alte cheltuieli 
2.2.9 Raspunderea contributiei marfii la avaria comuna
2.10 Raspunderea pentru cheltuieli de carantina si exploatare a navei
2.11 Alte raspunderi asigurate la clubul P.&I.
2.3 Organizatia engleza de asigurari Lioyd's
Cap. III -Studiu de caz
Concluzii
Bibliografie


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Piata de asigurare reprezinta un cadru in care se desfasoara operatiuni de asigurare numai pe baze contractuale. Aici se intalnesc cererea de asigurare , venind din partea persoanelor fizice si juridice care doresc sa incheie diferite tipuri de asigurari si oferta de asigurare, ce vine din partea persoanelor juridice si anume organizatii, societati specializate, care sunt autorizate sa functioneze in domeniul asigurarilor si sa desfasoare o astfel de activitate, bineinteles, sub raport financiar. Denumirea de piata este valabila atat pentru tarile in care functioneaza mai multe organizatii de asigurare, fiind o piata concurentiala, dar si pentru tarile unde exista doar o astfel de organizatie, existand o singura oferta de asigurare.
O astfel de piata, aparent neconcurentiala, prezinta si cateva elemente de concurenta, in sensul ca singura organizatie de asigurare are menirea de a convinge persoanele fizice si juridice asigurabile sa accepte conditiile oferite de aceasta si aducand in acest fel cererea de asigurare la dimensiunea ofertei. in acest caz, persoanele fizice si juridice asigurabile pot alege intre a accepta oferta de asigurare ce exista pe piata si care este unica sau intre a o refuza, cautand alte alternative.
De exemplu, persoanele care doresc o asigurare de viata, conferindu-le si protectie de asigurare, cum ar fi securitate in caz de deces, accident si altele, dar si fructificarea economiilor , aleg ca alternativa depunerea disponibilitatilor banesti la casa de economii. Aceasta alternativa este aleasa, in conditiile in care sumele ce sunt incasate de asigurat la o asigurare mixta de viata, la expirarea termenului de asigurare, sunt mai mici decat sumele incasate de la casa de economii, atunci cand sumele depuse la casa de economii sunt egale cu totalul primelor platite la societatilor de asigurare. Organizatia de asigurare acopera si riscul de deces al asiguratului, pe perioada de valabilitate a contractului, pentru care se percepe o prima de asigurare specializata, nefiind vorba ca fructifica mai slab economiile populatiei decat casa de economii.
Unitatile economice si gospodariile populatiei, care doresc protectia bunurilor, aleg optiunea autoasigurarii, cu limitele sale.
ELEMENTELE PIETEI DE ASIGURARI
Cu privire la piata de asigurari trebuie sa precizam dimensiunea acesteia, ce are ca element hotarator cererea de asigurare. Aceasta este determinata de puterea economica a persoanelor fizice si juridice asigurabile, pe de o parte, si de convingerea acestora de utilitatea asigurarii oferite de organizatiile specializate.
Cererea de asigurare consta in contracte de asigurare, dupa ce aceasta s-a confruntat cu oferta. insa sunt persoane care solicitand oferte din partea organizatiilor de asigurare, nu incheie contracte cu acestia, fie pentru ca nu gasesc convenienta sperata, fie deoarece conditiile solicitantilor nu sunt acceptate de catre ofertanti.
Astfel, marimea pietei de asigurare depinde de mai multi indicatori, cum ar fi: numarul contractelor incheiate in perioada de referinta, numarul politelor active, valoarea anuala a primelor de asigurare, cuantumul sumelor asigurate in perioada de referinta si valoarea totala a angajamentelor asumate de societatile de asigurare la un moment dat.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte ale Reasigurarii Maritime.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!