Aspecte Metodologice si Practice ale Evaluarii Impactului Antropic a SC Antibiotice SA - Iasi asupra Mediului

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP.I. DATE GENERALE 4
I.1. Localizarea unitatii 4
I.2. Scurt istoric al S.C. ANTIBIOTICE S.A 4
I.2.1. Societatea ANTIBIOTICE S.A. in perioada 1955-1989 4
I.2.2. Societatea ANTIBIOTICE S.A. in perioada 1990-1999 6
I.2.3. Societatea ANTIBIOTICE S.A. in perioada 2000 - 2006 8
CAP.II. ANALIZA PROBLEMELOR DE MEDIU 9 
II.1. Baza legala - situatia autorizarii 9
II.2. Organizarea activitatii de Protectia Mediului 9
II.3. Bilantul de mediu de nivel I si nivel II si raportul de amplasament, intocmite de ICIM Bucuresti, autorizatia integrata de mediu nr. 1/10.01.2011, emisa de Agentia Regionala pentru Protectia mediului Bacau - extras din informatiile prezentate 12 
II.3.1. Activitati desfasurate in cadrul unitatii 12
II.3.2. Emisii in atmosfera 16
II.3.3. Monitorizarea emisiilor si a impactului asupra mediului 18
II.3.3.1. Aer 18 
II.3.3.2. Apa 20
II.3.3.3. Sol 21
II.3.3.4. Gestionarea deseurilor 21
II.3.3.5. Zgomot 23
II.3.3.6. Mirosuri 23
II.3.4. Monitorizarea activitatii 24
II.3.5. Monitorizarea emisiilor tehnologice 24
II.3.6. Monitorizarea in conditii anormale de functionare 24
CAP.III. ASPECTE METODOLOGICE PRIVIND PREVENIREA POLUARII 26
III.1. Prevenirea poluarii pentru S.C. "ANTIBIOTICE" S.A IASI 26
III.1.1. Apele subterane din zona 27
III.1.2. Apele de suprafata din zona 27
III.1.3. Bilantul de materiale: intrari si iesiri din proces 30
III.2. Surse de emisie 33
III.3. Actiunea poluantilor asupra mediului 41
III.4. Evaluarea nivelului de risc 42
III.4.1. Riscul pentru vegetatie 42
III.4.2. Riscul asupra mamiferelor si omului 43
III.5. Aspecte privind metodologia de lucru in teren 43
III.5.1 Identificarea surselor de poluare si a noxelor 43 
III.6. Discutii 45
CONCLUZII 51
RECOMANDARI 52
BIBLIOGRAFIE 53


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Aceasta lucrare se doreste a fi o afirmare a motivatiilor ce au stat la baza alegerii acestei teme, cat si o transpunere a activitatilor desfasurate in cadrul societatii SC. ANTIBIOTICE SA.
Temeiul de baza al optiunii de abordare a acestei problematici rezida in intentia realizarii unui studiu aprofundat asupra evaluarii impactului produs de SC. ANTIBIOTICE SA. asupra calitatii mediului si asupra biodiversitatii.
Evaluarea impactului asupra mediului este un proces conform cu legislatia nationala de mediu si prevede ca activitatile cu impact semnificativ asupra mediului sa fie supuse unui proces de evaluare a efectelor asupra mediului.
Evalurea impactului efectiv de mediu asupra unui amplasament are rolul de a furniza informatii factorilor de decizie astfel incat sa fie adoptate cele mai adecvate masuri pentru reducerea sau eliminarea efectelor negative care pot aparea. Studiul de impact asupra mediului incearca sa anticipeze efectul asupra mediului inconjurator al unor activitati, in diferite conditii ce pot sa apara intr-un viitor apropiat sau mai putin apropiat. 
Studiul de impact de mediu contine analize tehnice prin care se obtin informatii asupra cauzelor efectelor negative si consecintelor acestora cumulate, anterioare, prezente si viitoare, in scopul cuantificarii impactului de mediu efectiv de pe un amplasament.
Scopul acestei lucrari a fost acela de a prezenta:
- informatiile furnizate cu amabilitate de catre Departamentul de Relatii cu publicul al SC ANTIBIOTICE SA Iasi referitoare la strategiile privind protectia mediului si la proiectele aflate in derulare referitoare la starea vegetatiei din jurul acestei unitati industriale (,,Fii Pro Natura. Pune Suflet!"), avand ca obiective principale impadurirea, ecologizarea si salubrizarea unor zone de agrement precum si concursuri pe teme ecologice adresate tinerilor);
- observatiile din teren asupra unor specii ierboase si lemnoase aflate in vecinatatea SC ANTIBIOTICE SA ;
- evaluarea impactului asupra mediului si a biodivesitatii, realizat pe baza Bilantului de Mediu de Nivel I si Nivel II, a Raportului de amplasament, intocmite de ICIM Bucuresti si a Autorizatiei Integrate de Mediu nr. 1/10.01.2011.
CAPITOLUL I. 
DATE GENERALE 
I.1. Localizarea unitatii
SC ANTIBIOTICE SA Iasi, str. Valea Lupului, nr. 1, telefon: 0232 209000, fax: 0232 209633, este amplasata in partea de NV a municipiului, in sesul raului Bahlui, in zona cuprinsa intre CF Iasi - Tg. Frumos si DN 28, la 1,5 km de cartierul Pacurari.
Societatea este amplasata in extravilanul municipiului Iasi si se incadreaza in planul de urbanism si amenajare a teritoriului din zona, fiind delimitata de:
- La Nord: Interprima, sediul fostului Agromixt si Districtul de Drumuri si Poduri Iasi, despartite, la aprox.50m, prin artera de comunicatie E583;
- La Est: SC PETROM si teren-imas al com. Valea Lupului;
- La Sud: teren-imas proprietate a comunei Miroslava si linia ferata Iasi-Pascani;
- La Vest: Statia de pompare a gazului metan apartinand SC ROMGAZ SA si Statia de transformare 220/110 KV apartinand de E-ON Iasi.
Suprafata totala a sociatatii este de 42,44 ha, din care:
o Suprafata construita, reprezentand cladiri, estacade - 8,96 ha
o Drumuri si platforme - 11,41 ha
o Suprafata libera, spatii verzi - 22,07 ha
I.2. Scurt istoric al S.C. ANTIBIOTICE S.A.
I.2.1. Societatea ANTIBIOTICE S.A. in perioada 1955-1989
Inceputurile industriei romanesti de medicamente coincide cu punerea in functiune in anul 1955 a Intreprinderii de Antibiotice Iasi, prima din sud-estul Europei.
Alegerea zonei iesene in anul 1952 a fost influentata de factori precum : traditia prepararii unor medicamente in laboratoare, existenta facultatilor de biologie, chimie, medicina si farmacie, cunoscute si peste hotare, a liceelor care aveau capacitatea de a pregati cadre de specialitate, puritatea aerului atmosferic ceruta de industria de biosinteza, necesitatea dezvoltarii zonei.
Data de 11 decembrie 1955 reprezinta actul de nastere al Intreprinderii de Antibiotice, cand s-a obtinut prima sarja de penicilina romaneasca, la mai putin de 30 ani de la descoperirea ei de Alexander Fleming.
In anul 1957 a intrat in functiune cea de-a doua capacitate de biosinteza destinata obtinerii Streptomicinei (initial 11000 kg/an, extinsa ulterior la 57000 kg/an), Aureociclinei (6500 kg/an) si Vitaminei B12 (initial 2400 g/an).
Concomitent cu fabricatia substantelor active vrac obtinute prin biosinteza a existat preocuparea si pentru dezvoltarea sectoarelor de produse conditionate. 
Astfel in anul 1957 s-au fabricat primele 3 milioane de tuburi continand unguente si creme precum, Hemorzon, Hemorsal, Lizadon, Jecolan, Jecozinc, respectiv primele 2 milioane cutii de supozitoare printre care si cele cu glicerina.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Metodologice si Practice ale Evaluarii Impactului Antropic a SC Antibiotice SA - Iasi asupra Mediului.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!