Aspecte Teoretice Privind Analiza Economico-Financiara

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. ASPECTE TEORETICE PRIVIND ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA 3
1.1. Rolul analizei economico - financiare 3
1.2 Analiza situatiei financiare pe baza bilantului 5
1.3. Contul de profit si pierderi 8
CAPITOLUL II. PREZENTAREA S.C. ANTIBIOTICE S.A. IASI 10 
2.1. Descrierea S.C. ANTIBIOTICE S.A. IASI 10
2.2. Descrierea cadrului organizatoric 12
2.3. Principalii concurenti 14
CAPITOLUL III. ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA A S.C. ANTIBIOTICE S.A. IASI 16
3.1. Indicatori de lichiditate 16
3.2. Indicatori de risc 19
3.3. Indicatori de activitate 22
3.4. Indicatori de profitabilitate 27
3.5. Indicatori privind rezultatul pe actiune 29
CONCLUZII 31
BIBLIOGRAFIE 33


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Informatia economica reprezinta un element indispensabil al progresului fiind prezent in toate domeniile de activitate. Informatia economica in contextul dezvoltarii economiei de piata si al sporirii gradului de complexitate al acesteia, trebuie sa se dezvolte corespunzator, astfel incat sa poata reflecta exact situatia patrimoniala a intreprinderilor, sa poata furniza elementele necesare luarii deciziilor si rezultatele activitatii economico-financiare [8]. 
In contextul reformei si al tranzitiei la economia de piata, fiecare intreprindere, indiferent de dimensiune, sector de activitate sau forma de proprietate, se confrunta cu o serie de probleme privind cerintele mediului in care isi desfasoara activitatea, imbunatatirea performantelor economico-financiare si capacitatea concurentiala in raport cu alte intreprinderi. Analiza economico-financiara are un rol important in realizarea acestor obiective, contribuind, prin metodele si tehnicile utilizate, la cunoasterea starii diferitelor fenomene, identificarea factorilor si cauzelor care provoaca anumite disfunctionalitati si luarea masurilor corespunzatoare pentru reglarea si optimizarea rezultatelor economico-financiare ale fiecarei intreprinderi [2].
Activitatea contabila furnizeaza un sistem de informatii corelat si verificat, nelasand loc subiectivismului si promovand rigurozitate si exactitate in reflectarea fenomenelor economico-financiare. Aceasta are o contributie importanta in economie prin continutul sau, care imbina armonios teoria abstracta cu realitatea fenomenelor studiate. Importanta comunicarii manageriale a crescut pe masura ce firma si-a extins granitele, iar globalizarea tot mai accentuata a pietelor de capital impune utilizarea, in toata lumea, a unui limbaj unic in contabilitate, fapt realizat prin armonizare si nominalizare [10]. 
Cea mai putin raspandita si cea mai costisitoare metoda de comunicare manageriala o constituie situatiile financiare, care de fapt reprezinta nucleul sintezelor contabilitatii. Utilizatorii informatiei din situatiile financiare cauta sa aprecieze rentabilitatea intreprinderii, in general, dar si riscul de nelichiditate al acesteia [11]. 
Diagnosticul financiar presupune identificarea punctelor tari si a celor slabe aferente sitauatiei financiare a intreprinderii prin identificarea principalelor indicatori economici [12].
CAPITOLUL I. ASPECTE TEORETICE PRIVIND ANALIZA ECONOMICO - FINANCIARA
In conditiile unei economii de piata, fiecare societate, indiferent de marime, obiect de activitate trebuie sa isi imbunatateasca performantele economico - financiare si capacitatea concurentiala in raport cu celelalte intreprinderi aflate in concurenta. Aceasta se realizeaza prin folosirea analizei economico - financiare ca instrument al managementului intern [10].
1.1. Rolul analizei economico - financiare
Prin analiza economico - financiara se urmareste in general activitatea economico - financiara a agentului economic la nivel micro sau macroeconomic pe care o cerceteaza dintr-un unghi de vedere propriu si anume din punct de vedere al rezultatului utilizarii resurselor umane, materiale si financiare in scopul descoperirii si valorificarii posibilitatilor de perfectionare in viitor [7].
Activitatile de conducere indiferent de nivelul la care se exercita implica cunoasterea proceselor de activitate economica a factorilor de influenta si a cauzelor care determina anumite situatii si este realizat prin intermediul analizei economico - financiare [5].
Analiza economico - financiara este unul dintre instrumentele de baza ale managementului modern performant, o disciplina indinspensabila a acestuia iar in urma analizei este considerata amplificata [5]. 
In contextul mecanismelor pietei o data cu cresterea gradului de complexitate a activitatii economice si financiare a intreprinderii cu profunde implicatii in procesul de conducere care nu se mai poate realiza numai pe baza de experienta si rutina necesitand in plus analize pertinente care sa stea la baza deciziilor operative si strategice [2].


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Teoretice Privind Analiza Economico-Financiara.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

Colase, B., - Contabilitate generala, Editura Moldova, 1995.
Gheorghiu, Al., - Analiza economic a intreprinderii, Editura Didactica si Pedagogica, 1989.
Isvanescu, A., Stanescu, C., Baicus, A., - Analiza economico-financiara, Editura Economica, Bucuresti, 1998.
Margulescu, D., Valceanu, G., Cismasu, I., D., Serban C., - Analiza economico-financiara, Editura Fundatiei Romania de Maine, Bucuresti, 1999.
Mironiuc, M., - Analiza economico-financiara, Editura Universitatii Al. I. Cuza, Iasi, 2009.
Muntean, M., - Analiza economico-financiara al intreprinderilor comerciale, Editura EduSoft, Bacau, 2006.
Niculescu, M., - Analiza economico-financiara, Editura Universitatii Constantin Brancoveanu, Bucuresti, 1993.
Pavaloaia, W., Pavaloaia, D., - Analiza economico-financiara, Editura Tehnopress, Iasi, 2009.
Solomon, D., C., - Analiza diagnostic si evaluarea performantei economico-financiare a intreprinderilor comerciale, Editura Alma Mater, Bacau, 2010.
Tole, M., - Analiza economico-financiara a agentilor economici, Editura Sylvi, Bucuresti, 2002.
Turcu, O., L., Ciucescu, N., Mironescu, R., Drob, C., Simionescu, Gh., Feraru, A., Stan, A., - Management, Editura Alma Mater, Bacau, 2008.
Valceanu, G., Robu, V., Georgescu, N., - Analiza economico-financiara, Editura Economica, Bucuresti, 2004.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!