Aspecte Teoretice si Sociale ale Fobiei Sociale

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere:
Capitolul I. Aspecte teoretice si sociale ale fobiei sociale.
1. Definitie a anxietatii. Abordari din mai multe perspective.
1.2. Anxietatea ca stare si ca trasatura de personalitate.
1.3. Nevroza anxioasa.
1.3.1. Tabloul manifest si dinamica afectiva.
1.3.2. Factorii ce stau la baza aparitiei comportamentului anxios.
1.3.3. Atitudinile si conflictele centrale.
1.3.4. Mecanismele de aparare.
1.3.5. Anxietatea - factor provocator de inhibitii. Influenta ei asupra activitatii si stilului de comunicare.
1.4 Anxietatea la copii
2. Definirea si abordarea fobiei sociale din mai multe perspective.
2.1 Modelul biologic
2.2 Modelul psihofiziologic (comportamental)
2.3 Modelul terapiei cogniti-vo-comportamentale
2.4 Abordarea psihanalitica
Capitolul II. Teorii etiologice si terapeutice asupra fenomenului de tulburare anxioasa.
1. Terapia gestalista.
2. Psihoterapia existentiala.
3.Analiza bioenergetica.
4.Psihoterapia rogersariana orientata pe client.
5.Hipnoterapia.
6.Psihoterapia tranzactionala
7. Din perspectiva terapiei realitate
8.Terapia cognitiva
Capitolul III. Diagnosticul fobiei sociale.
1. Tablou simptomatologic.
2. Forme si manifestari clinice ale anxietatii.
3. Descriere generala a instrumentelor si procedeelor de diagnosticare a fobiei sociale.
Capitolul 4. Obiectivele si metodica cercetarii
4.1. Scopul si obiectivele cercetarii.
4.2. Metodologie.
4.2.1. Subiecti si procedura.
4.3. Studii de caz.
Concluzii finale
Bibliografie


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
In lucrarea care urmeaza m-am referit asupra cunostintelor recente in ceea ce priveste tratarea fobiei sociale. Mai precis, m-am intrebat care sunt interventiile ce si-au dovedit eficienta acestei tulburari. Am inceput cu o descriere a tulburarii. M-am oprit apoi asupra unor probleme importante pentru evaluarea personabilitatii pacientului cu fobie sociala.
Am facut o incercare de prezentare scurta a terapiilor celor mai cunoscute incluzand teoriile etiologice si teraerapeutice.privind problema ce ma intereseaza.
Prin alte cuvinte, m-am condus de ideea "Cum este abordata fobia sociala din punctul de vedere a mai multor scoli" si care sunt strategiile, metodele cele mai eficiente in aceste cazuri.
Am precizat, de asemenea, un rezumat continand indicatii in ceea ce priveste eficienta terapiei eclectice asupra tulburarilor de anxietate, ca apoi sa propun un model propriu de psihoterapie ecletica, verificand eficienta ei prin aplicarea in practica.
Rolul anxietatii
Omul de rand din societatea noastra este prea putin constient de importanta pe care anxietatea. o are in viata noastra. Ea poate fi un factor determinant in viata noastra fara a sti lucrul acesta. Gradul de constientizare al acestui efect nu indica nicidecum vigoarea si importanta ei. Unii nevrotici sunt pe deplin constienti ca sunt haituiti de anxietate. Manifestarile acesteia variaza extrem de mult : aceasta poate sa apara daca anxietate difuza, sau dimpotriva, sub forma unor atacuri de anxietate, poate fi asociata unor situatii sau activitati bine definite, cum ar fi convorbiri importante cu o persona influenta; poate cu un continut bine determinat, cum ar fi teama de a inebuni. Altii sesizeaza ca au o anxietate pe moment cunoscand sau nu conditiile care le provaca, dar fara a-i atribui vreo importanta. In sfarsit exista persoane nevrotice constiente doar de faptul ca au stari depresive, stari de imperfectiune, tulburari ale vietii sexuale si altele de felul acesta, dar care nu sunt deloc constiente ca au sau au avut vreodata stari de anxietate. De obicei primele declaratii in cabinetul terapeutului sunt inexacte. Terapia acestor persoane duce la descoperirea, in pofida aparentelor, a unei anxietati la fel de intense, daca nu cumva mai intense.
Un anxios ar da orice spre a scapa de anxietatea sa spre a evita senzatia aceasta. Sunt si multe inactive, principalul fiind faptul ca anxietatea intensa este unul dintre cele mai chinuitoare afecte pe care le putem trai.
Anumite elemente ale afectului sunt insuportabile pentru individ. Unul dintre acestea este senzatia de neputinta. In fata unui pericol anxiosul se simte disperat, ceea ce este insuportabil pntru acele persoane pentru care puterea, superioritatea, ideea de a sapani pe situatie este un ideal prevalent. Aceasta reactie ei o resimt ca pe o demonstratie de slabiciune sau lasitate.
Un alt aliment al anxietatii este aparenta ei irationalitate. Este de neindurat pentru ca se simt in pericol fiind inghititi de forte irationale contrastante, ei care s-au antrenat pentru a exercita asupra lor un strict control intelectual.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspecte Teoretice si Sociale ale Fobiei Sociale.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!