Audit Intern si Frauda

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I. CONCEPTUL DE FRAUDA
1.1. Definitia fraudei
1.2. Tipuri de fraude
1.3. Factorii care incita la frauda
CAPITOLUL 2. ROLUL AUDITORULUI INTERN IN PREVENIREA SI DETECTAREA FRAUDEI
2.1. Definitia auditului intern
2.2. Conditiile succesului misiunii de audit intern
2.3. Evaluarea sistemului de control intern
2.4. Detectarea fraudei
CAPITOLUL 3. IMPACTUL AUDITULUI INTERN IN DETECTAREA FRAUDEI LA NIVEL NATIONAL SI INTERNATIONAL
CAPITOLUL 4. RISCUL DE FRAUDA IN ABORDAREA AUDITULUI INTERN IN CADRUL UNEI SOCIETATI
4.1. Prezentarea companiei
4.2. Rolul auditului intern in Zoo Pharma SRL
4.3. Desfasurarea auditului propriu-zis
a. Initierea auditului
b. Colectarea si prelucrarea informatiilor
c. Evaluarea riscurilor 
d. Activitatile de control ce pot fii efectuate
4.4. Constatarea si raportarea neregularitatilor
4.5. Verificarea rezultatelor masurilor corectoare


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
In lumea afacerilor riscul de frauda este din ce in ce mai des intalnit in cadrul firmelor. In acelasi timp, multe firme care nu s-au confruntat inca cu aceasta problema cred ca nici nu va aparea situatia de frauda si prefera sa nu se gandeasca si sa ia masuri preventive in acest sens.
Frauda se intalneste atat in mediul public cat si privat si se practica de cele mai multe ori in complicitate cu cei de langa noi, cu colegii, clientii si furnizorii si vizeaza atat bunuri materiale cat si imateriale. Consecintele fraudei sunt enorme pentru companie si poate ameninta existenta acesteia si sa-i puna reputatia in joc. Astfel, costul fraudei pentru intreprinderile mici si mijlocii este greu de cuantificat cu atat mai mult cu cat cea mai mare parte a situatiilor de frauda nu sunt cunoscute sau nu sunt facute public.
Frauda are consecinte financiare insa efectele non-financiare sunt la fel de importante si nu trebuiesc omise. Frauda poate antrena pierderea increderii in companie din partea clientilor, actionarilor si altor parteneri si sa-i compromita in mod iremediabil reputatia. De aceea, o atentie particulara trebuie sa i se acorde, de la cel mai inalt nivel al firmei pana la nivelul operational.
Cea mai intalnita situatie de frauda este cea realizata de angajatii firmei insa foarte intalnita este si frauda intreprinsa de prroprietarii companiilor, de catre directori sau alte persoane insarcinate cu supervizarea diverselor activitati.
Cea mai buna modalitate pentru o companie de a evita indepartarea de la obiectivele stabilite si de a evita riscul de frauda care ar putea afecta realizarea acestor obiective o constituie autocontrolul urmat de luarea de actiuni corective la toate nivelurile. Acest lucru se poate realiza prin intermediul controlului intern si auditului intern. Scopul acestei lucrari este de a raspunde unor intrebari esentiale precum : Care sunt formele pe care le poate lua frauda ? Care sunt semnalele de alarma ? Cum se poate preveni frauda ? Care este rolul auditorului in detectarea fraudei ?
CAPITOLUL I. CONCEPTUL DE FRAUDA
1.1. Definitia fraudei
Frauda este un termen generic care cuprinde o multitudine de acte frauduloase din diverse domenii de activitate, ca spre exemplu : furt, delapidare,deturnare de fonduri,escrocherii, fals si uz de fals, ocolire a adevarului, ascundere a adevarului, comert fraudulos si multe altele printre care pe loc fruntas se mai situeaza coruptia si spalarea de bani.
In sens larg, frauda este definita de Norma profesionala 1210-A2A1 de audit intern ca "toate neregulile si actele ilegale comise cu intentia de a insela. Fraudele pot fi comise in beneficiul entitatii sau in defavoarea acesteia, atat de catre angajati colaboratori ai entitatii cat si de persoane din exteriorul acesteia". 
Conform standardului international de audit 240 revizuit, frauda este definita ca "un act intentionat facut de una sau mai multe persoane din randul conducerii, celor insarcinati cu guvernanta, angajatilor sau unor terte parti, care implica folosirea unei inselatorii pentru a obtine un avantaj nedrept sau ilegal".
Potrivit aceluiasi standard, frauda apare ca urmare a manipularii sau modificarii inregistrarilor sau documentelor - falsificarea lor in scopul denaturarii sau ascunderii adevarului. Deasemenea, deturnarea unor active sau furtul acestora se apropie foarte mult de o fapta cu caracter voit, alocarea acestora necorespunzatoare a unor active, ceea ce poate conduce chiar la inrautatirea situatiei financiare a companiei auditate, cu consecinte directe asupra continuitatii activitatii acesteia. Eliminarea sau omiterea efectelor unor tranzactii din inregistrari sau documente sau inregistrarea in tranzactii fara substanta, in scopul cosmetizarii situatiilor financiare fac parte din categoria evenimentelor frauduloase, ca si aplicarea gresita, in mod intentionat, a politicilor contabile in vederea prezentarii unor situatii financiare care sa induca in eroare utilizatorii. 
Raportarea financiara frauduloasa presupune denaturari sau omisiuni intentionate ale valorilor sau prezentarilor de informatii in situatiile financiare, in scopul inducerii in eroare a utilizatorilor. Raportarea financiara frauduloasa poate implica: 
o Fapte de inselaciune, cum ar fi manipularea, falsificarea sau modificarea inregistrarilor contabile sau a documentelor justificatoare pe baza carora sunt intocmite situatiile financiare. Interpretarea eronata sau omiterea intentionata a evenimentelor, tranzactiilor sau altor informatii semnificative in situatiile financiare.
o Aplicarea gresita in mod intentionat a politicilor contabile aferente evaluarii, recunoasterii, clasificarii, prezentarii sau descrierii de informatii. 
o Delapidarea activelor presupune furtul activelor unei entitati. Delapidarea activelor poate fi realizata printr-o varietate de modalitati (incluzand chitante frauduloase, furt de active fizice sau necorporale sau determinarea unei entitati sa efectueze o plata pentru bunuri si servicii nereceptionate). Delapidarea este adesea insotita de inregistrari sau documente false ori care induc in eroare, cu scopul de a tainui lipsa activelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Audit Intern si Frauda.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!