Auditul Contului de Executie Bugetara la Primaria Bucerdea Granoasa

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP I. GENERALITATI PRIVIND AUDITUL INTERN 5
1.1.ISTORICUL APARITIEI AUDITULUI INTERN 5
1.2.EVOLUTIA AUDITULUI INTERN 6
1.3.DEFINIREA CONCEPTULUI DE AUDIT INTERN 9
1.4.TRASATURILE AUDITULUI INTERN 11
CAP II. REGLEMENTAREA SI COORDONAREA AUDITULUI INTERN IN ROMANIA 14
2.1.CADRUL LEGISLATIV 14
2.2. OBIECTIVELE AUDITULUI PUBLIC INTERN 15
2.3. SFERA AUDITULUI PUBLIC INTERN 16
2.4. ORGANIZAREA SI ATRIBUTIILE STRUCTURIILOR DE AUDIT INTERN 16
2.5. MODUL DE EXERCITARE A AUDITULUI PUBLIC INTERN LA NIVELUL ENTITATILOR PUBLICE 21
2.6. STATUTUL, NUMIREA, OBLIGATIILE SI INTERDICTIILE AUDITORILOR INTERNI 24
CAP III. PARALELA INTRE CONCEPTUL DE AUDIT INTERN SI ALTE CONCEPTE 26
3.1. PARALELA INTRE AUDITUL INTERN SI AUDITUL EXTERN 26
3.2. PARALELA INTRE AUDITUL INTERN SI CONTROLUL INTERN 33
3.3 INTEGRAREA IN PROCESUL DE MANAGEMENT 34
3.4. CADRUL LEGAL 35
3.5. ORGANIZAREA CONTROLULUI SI A AUDITULUI INTERN 36
3.6. OBIECTIVE GENERALE SI SFERA DE CUPRINDERE 36
3.7. EXERCITAREA CONTROLULUI SI AUDITULUI INTERN 38
3.8. METODA CONTROLULUI SI AUDITULUI INTERN 38
3.9. POSIBILE CAI DE PERFECTIONARE A AUDITULUI PUBLIC INTERN 40
CAP.IV.STUDIU DE CAZ PRIVIND AUDITUL CONTULUI DE EXECUTIE BUGETARA AL PRIMARIEI BUCERDEA GRANOASA 43
4.1.DESCRIEREA PRIMARIEI BUCERDEA GRANOASA 43
4.2. REALIZAREA MISIUNII DE AUDIT A CONTULUI DE EXECUTIE BUGETARA DE CATRE REPREZENTANTII CAMEREI DE CONTURI A JUDETULUI ALBA 49 
CONCLUZII SI PROPUNERI
BIBLIOGRAFIE


Extras din disertatie Cum descarc?

Motto:
Deviza auditorilor interni:
,,progres prin impartasirea cunostintelor"
INTRODUCERE
La elaborarea acestei lucrari de cercetare am studiat legislatia specifica auditului institu'iilor publice, am studiat actele normative, am consultat documentele emanate de la diferite institutii ale caror preocupari vizeaza in sfera auditului bancar : CAFR, Institutul auditorilor interni( IIA).
Am avut ocazia de a-mi realiza lucrearea de didertatie intr-o institutie publica, mai exact la Primaria Comunei Bucerdea Granoasa.
Am ales sa imi fac lucrarea de disertatie la aceasta institutie, deoarece am obtinut informatiile necesare cu mai multa usurinta.
Documentarea directa s-a efectuat la Primaria Comunei Bucerdea Granoasa.
Auditul intern este o activitate independenta si obiectiva care da unei organizatii o asigurare in ceea ce priveste gradul de control asupra operatiunilor, o indruma pentru a-i imbunatati operatiunile, si contribuie la adaugarea unui plus de valoare.
Auditul intern ajuta aceasta organizatie sa isi atinga obiectivele evaluand, printr-o abordare sistematica si metodica, procesele sale de management al riscurilor, de control, si de guvernare a intreprinderii, si facand propuneri pentru a le consolida eficacitatea.
Activitatile de audit intern sunt efectuate in diferite medii juridice si culturale, in organizatii al caror obiect, marime si structura sunt diverse, precum si de specialisti in audit in cadrul sau din afara organizatiei. Aceste diferente pot influenta practica auditului intern in fiecare mediu.
Auditul intern este o profesie, o profesie care s-a conturat de-a lungul anilor, incercand sa raspunda mereu necesitatilor in continua schimbare pe care le au organizatiile. Auditul intern axat la inceputurile sale pe problemele contabile, a devenit astazi un instrument puternic de depistare a principalelor riscuri a organizatiilor.
Auditul intern este o profesie bine organizata, cu influenta crescanda si se bazeaza pe un cadru de referinta recunoscut in lumea intreaga, chiar daca, datorita varietatii mediilor in care este practicat, acesta trebuie sa se adapteze pentru a lua in calcul particularitatile legislative si de reglementare ale fiecarei tari, regulile specifice care guverneaza anumite sectoare de activitate sau pur si simplu marimea si cultura organizatiilor.
AUDITUL PUBLIC INTERN IN CADRUL INSTITUTIILOR PUBLICE
CAP I. GENERALITATI PRIVIND AUDITUL INTERN
1.1. ISTORICUL APARITIEI AUDITULUI INTERN
Etimologic cuvantul ,,audit" inseamna ,,a asculta si a transmite mai departe" atunci cand este tradus din latinescul ,,audire". Tradus din limba engleza el exprima notiuni ca: revizie contabila, bilant, a revizui, a verifica, a revizui registrele contabile, a face o revizie contabila. Auditorul, in corelatie cu semnificatia cuvantului audit, este persoana care poarta eticheta si este recunoscut ca atare de ,,revizor contabil", ,,controlor financiar" sau ,,cenzor". 
Despre audit se vorbeste de pe vremea asirienilor, egiptenilor, din timpul domniei lui Carol cel Mare sau a lui Eduard I al Angliei. Activitati de audit s-au realizat in decursul timpului si in Romania, dar purtau alte denumiri.
Utilizarea termenului de audit in acceptiunea folosita in prezent este relativ recenta si se plaseaza in perioada crizei economice din 1929 din Statele Unite ale Americii, cand intreprinderile erau afectate de recesiune economica si trebuiau sa plateasca sume importante pentru auditorii externi care efectuau certificarea conturilor tuturor intreprinderilor cotate la bursa.
Intreprinderile au inceput sa-si organizeze propriile compartimente de audit intern, in special pentru reducerea cheltuielilor, prin preluarea efectuarii lucrarilor pregatitoare din interiorul entitatii, iar pentru realizarea activitatii de certificare au apelat in continuare la cabinete de audit extern, care aveau dreptul la o supervizare a activitatii intreprinderilor. Pentru a distinge intre auditorii cabinetelor de audit extern si cei ai organizatiei supuse auditului, primii au fost numiti auditori externi, iar cei din urma au fost numiti auditori interni, deoarece faceau parte din intreprindere 
Aceste schimbari au fost benefice, deoarece auditorii externi nu isi mai incep activitatea de la zero si pornesc de la rapoartele auditorilor interni, la care adauga noi constatari rezultate prin aplicarea procedurilor specifice si apoi efectueaza certificarea conturilor organizatiei auditate.
Dupa trecerea crizei economice, auditorii au fost utilizati in continuare, deoarece dobandisera cunostintele necesare si foloseau tehnici si instrumente specifice domeniului financiar-contabil. In timp ei au largit domeniul de aplicare a auditului si i-au modificat obiectivele, ajungandu-se la ideea necesitatii existentei unei functii a activitatii de audit intern in interiorul organizatiilor


Fisiere in arhiva (1):

  • Auditul Contului de Executie Bugetara la Primaria Bucerdea Granoasa.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!