Auditul Impozitului pe Veniturile din Salarii

Cuprins disertație Cum descarc?

MOTIVATIA TEMEI.
CAP I. AUDITUL FINANCIAR ÎN DETERMINAREA sI PLATA IMPOZITULUI PE VENITURILE DIN SALARII.
1.1. Impozitul pe veniturile din salarii in România.
1.1.1. Definirea impozitului pe veniturile din salarii.
1.1.2. Cotele de impozitare si perioada impozabila. Deduceri personale si sume fixe. Modalitatile de calcul ale impozitului pe veniturile din salarii. Fise fiscale.
1.2. Organizarea auditului impozitului pe veniturile din salarii.
1.2.1. Modalitatea de organizare a activitatii financiar-contabile. Verificarea modului de completarea si continutului documentelor primare. Verificarea metodologiei de calcul si a platii impozitului pe veniturile din salarii.
CAP II. AUDITUL IMPOZITULUI PE VENITURILE DIN SALARII LA SC ZITRANS SRL.
1.1 Scurta prezentarea a societatii.
2.2.1 Principalele categorii de tranzactii.
1.1.1 Înregistrari semnificative în contabilitate, documente justificative.
1.3 Probe de audit: metodologie de calcul, fise fiscale, declaratii.
1.4 Opinii emise de auditor.
CONCLUZII.
ANEXE.
BIBLIOGRAFIE.


Extras din disertație Cum descarc?

MOTIVATIA TEMEI
Un studiu efectuat in Uniunea Europeana scoate in evidenta discrepantele privind nivelul impozitelor pe venit practicat la nivel european si diferentele dintre costurile legate de angajare, mult mai mici in tarile care au aderat la UE in 2004.
Muncitorii irlandezi platesc cel mai mic impozit pe venit ca procent din veniturile totale comparativ cu impozitele platite de salariatii din tarile membre ale Uniunii Europene, conform unui studiu realizat de firma Deloitte Touche Tohmatsu, citat de Budapest Business Journal. 
Muncitorii irlandezi platesc 6,34% din venituri sub forma de impozit si costuri legate de asigurarile sociale, reiese dintr-un studiu realizat de divizia irlandeza din Dublin a Deloitte in randul a 24 din cele 25 de tari membre ale Uniunii Europene. Urmeaza Cipru, cu un impozit de 8,77%, in timp ce muncitorii portughezi platesc cel mai mare impozit, de aproape 50%. Distanta dintre Irlanda si Cipru a crescut in acest an pana la 1,44%, in timp ce Malta si Luxemburg ocupa pozitiile trei si patru din punctul de vedere al celor mai scazute impozite directe. In Marea Britanie, salariatii platesc aproximativ 23% din venituri sub forma de impozite si costuri legate de asigurari, conform studiului Deloitte. 
Lituania, una din cele zece tari care au aderat la Uniunea Europeana in 2004, are cea mai redusa medie a costurilor totale legate de angajare pentru companii, se arata in acelasi studiu. Incluzand contributiile angajatorului la asigurarile sociale, costurile totale se ridica la 5.124 euro (6.697 dolari) pe an. Slovacia, Estonia si Ungaria sunt celelalte tari in care costurile totale suportate de angajatori se situeaza la un nivel mai mic de 10.000 de euro. 
Cel mai ridicat nivel in acest sens se inregistreaza in Germania, 50.417 euro. Studiul a fost realizat in randul unor companii cu zece sau peste zece angajati. 
In ciuda faptului ca Irlanda se situeaza pe locul 15 in randul a 24 de tari membre ale UE din punctul de vedere al costurilor legate de salarii, studiul releva faptul ca salariatii din aceasta tara platesc cele mai reduse taxe directe, iar datorita acestui aspect Irlanda este in continuare un mediu atractiv pentru business. 
Studiul Deloitte & Touche scoate in evidenta discrepantele semnificative din punctul de vedere al costurilor legate de salarii si asigurari sociale in interiorul UE. De asemenea, acesta indica o diferenta majora intre pachetele de plati acordate salariatilor din cele zece tari care au aderat la UE in 2004 si celor din primele 15 state membre. 
CAP I AUDITUL FINANCIAR IN DETERMINAREA SI PLATA IMPOZITULUI PE VENITURILE DIN SALARII
1.1. Impozitul pe veniturile din salarii in Romania
1.1.1 Definirea veniturilor din salarii
Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca. 
In vederea impunerii sunt asimilate salariilor: 
a) indemnizatiile din activitati desfasurate ca urmare a unei functii de demnitate publica, stabilite potrivit legii; 
b) indemnizatiile din activitati desfasurate ca urmare a unei functii alese in cadrul persoanelor juridice fara scop lucrativ; 
c) drepturile de solda lunara, indemnizatiile, primele, premiile, sporurile si alte drepturi ale personalului militar, acordate potrivit legii; 
d) indemnizatia lunara bruta, precum si suma din profitul net, cuvenite administratorilor la companii/societati nationale, societati comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar majoritar, precum si la regiile autonome; 
e) sumele primite de membrii fondatori ai societatilor comerciale constituite prin subscriptie publica; 
f) sumele primite de reprezentantii in adunarea generala a actionarilor, in consiliul de administratie, in comitetul de directie si in comisia de cenzori; 
g) sumele primite de reprezentantii in organisme tripartite, potrivit legii; 
h) indemnizatia lunara a asociatului unic, la nivelul valorii inscrise in declaratia de asigurari sociale;
i) sumele acordate de organizatii nonprofit si de alte entitati neplatitoare de impozit pe profit, peste limita de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizatia primita pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, in tara si in strainatate, in interesul serviciului, pentru salariatii din institutiile publice; 
j) indemnizatia administratorilor, precum si suma din profitul net cuvenite administratorilor societatilor comerciale potrivit actului constitutiv sau stabilite de adunarea generala a actionarilor; 
k) orice alte sume sau avantaje de natura salariala ori asimilate salariilor. 
Avantajele, cu exceptia celor prevazute in urmatorul paragraf primite in legatura cu o activitate dependenta includ, insa nu sunt limitate la: 
a) utilizarea oricarui bun, inclusiv a unui vehicul de orice tip, din patrimoniul afacerii, in scop personal, cu exceptia deplasarii pe distanta dus-intors de la domiciliu la locul de munca; 
b) cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un pret mai mic decat pretul pietei; 
c) imprumuturi nerambursabile; 
d) anularea unei creante a angajatorului asupra angajatului; 
e) abonamentele si costul convorbirilor telefonice, inclusiv cartelele telefonice, in scop personal; 
f) permise de calatorie pe orice mijloace de transport, folosite in scopul personal; 
g) primele de asigurare platite de catre suportator pentru salariatii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii, la momentul platii primei respective, altele decat cele obligatorii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Auditul Impozitului pe Veniturile din Salarii.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!