Avantajele inovării tehnologice - Studiu de caz - Avantajele inovării tehnologiei Microsoft

Cuprins disertație Cum descarc?

INTRODUCERE . .4
CAPITOLUL 1 INOVAREA TEHNOLOGICA. ASPECTE TEORETICE 5
1.1. Istoria tehnologiei 5
1.2. Conceptul de inovare tehnologica 6
1.3. Clasificarea tehnologiei 7
1.4. Necesitatea inovarii tehnologiei 8
1.5. Implicatii ale inovarii tehnologiei in economie 10
1.6. Marketingul inovarii tehnologice 14
CAPITOUL 2 MICROSOFT CORP - REVOLUTIA TEHNOLOGIEI. PREZENTAREA COMPANIEI 15
2.1. Date generale 15
2.2. Produse software 15
2.3. Tehnologii 22
2.4. Produse hardware 23
CAPITOLUL 3 ANTITEZA INTRE TEHNOLOGIA MICROSOFT SI FIINTA UMANA 25
3.1 Importanta tehnologiei Microsoft 25
3.2. Botii Microsoft 26
3.3. Microsoft- Viitorul este in ADN 27
3.4. Microsoft si holoportarea 27
3.5. Microsoft si televizorul Surface Hub 28
3.6. Microsoft si Envisioning lab 29
3.7. Transformarea telefoanelor in PC 29
3.8. Tehnologii Microsoft cloud pentru Android 29
3.9.Revolutia tehnologica Microsoft la nivelul companiilor 30
3.9.1. Iristel Romania si tehnologia Microsoft- productivitatea sporita cu 30% 30
3.9.2. ITChanel- Implementare Microsoft Business Productivity Online Standard Suite-productivitatea angajatilor a crescut cu 30% 32
3.9.3. Generali Romania, migrare solutie email de la IBM Lotus la Microsoft Exchange 33
3.9.4. Tehnologie de top pentru elevii AISB 36
3.9.5. Solutie de infrastructura Microsoft la Libra Bank 37
3.9.6. Implementare Microsoft Dynamics CRM la Banca Transilvania 39
3.9.7. Retea romaneasca de farmacii vitalizeaza activitatea cu o solutie de Business Analytics 42
CONCLUZII 45
BIBLIOGRAFIE 47


Extras din disertație Cum descarc?

CAnd vorbim despre impactul pe care il are tehnologia in viata noastra, ne gandim in primul rand la modul benefic in care ne influenteaza viata. Raportandu-ne la faptul ca secolul XXI este un secol al evolutiei tehnologice, putem afirma cu tarie ca ne este imposibil sa traim fara a ne folosi de ea, atat in viata noastra personal cat si in mediul afacerilor. Procesele tehnologice au facut un mare salt al afacerilor de succes. 
Fiecare reforma tehnologica este un mic pas spre o dezvoltare, astfel incat fiecare inventie tehnologica ne conduce spre un progres al omenirii considerabil.
Motivul pentru care am ales aceasta tema este reprezentat de actualitatea subiectului ei, de faptul ca tehnologia este intr-o continuua dezvoltare si datorita multitudinii de avantaje pe care le adduce in vietile noastre.
Lucrarea "Avantajele inovarii tehnologice" , in sens lar este impartita in trei capitole.
In primul capitol am prezentat aspecte teoretice referitoare la inovarea tehnoligica, raportat la evolutia ei din cele mai vechi timpuri si pana azi. Dupa ce am clasificat tehnologia, am tratat pe scurt necesitatea inovarii tehnologice si implicatiile ei in economie.
Studiul de caz raportat la aceasta tema are la baza tehnologia Microsoft, prezentata in urmatoarele doua capitol.
Cel de-al doilea capitol contine prezentarea succinta a companiei Microsoft, a produselor si tehnologiilor sale.
In capitolul trei am ales sa vorbesc despre cele mai importante inovatii tehnologice Microsoft care au revolutionat intreaga lume raportat la antiteza dintre fiinta umana si tehnologie.
In finalul acestui capitol am prezentat cateva companii carora tehnologiile Microsoft a reusit sa le usureze si efcientizeze munca contribuind la imbunatatirea activitatii lor prin automatizare si prin infrastructuri IT.
Pentru fiecare companie prezentata am expus situatia initiala, solutia si beneficiile aduse de Microsoft, solutii si beneficii ce nu puteau fi obtinute doar prin implicare umana.
Concluzionand in finalul lucrarii cele mai importante avantaje pe care le-a adus tehnologia intregii omenirii pe scurt, si pe larg avanatajele tehnologiei Microsoft.
Pentru ca tema prezinta un subiect actual, majoritatea informatiilor pe care le cuprinde cunt extrase din articole de specialitate, din stiri de actualitate si din rapoartele conferintelor ce au avut la baza tehnolgia si importanta sa.
CAPITOLUL 1.
IONVAREA TEHNOLOGICA. ASPECTE TEORETICE
1.1. Istoria tehnologiei 
Putem aprecia ca tehnologia are acelasi punct de plecare cu omul. Putem numi focul ca o tehnologie -primitiva intradevar- cu ajutorul caruia omul folosea lumina, sau caldura. In arhitectura piatra poate fi numita ca o etapa a tehnologiei constructiilor, sau roata ca un inceput al erei transporturilor s.a.m.d.
Pe acest principiu, putem enumera cateva puncte istorice importante in care omul s-a intalnit cu tehnologia si a pus bazele acesteia. 
- 4500 i.Hr. - In Europa si Mesopotamia sunt utilizate diverse instrumente muzicale.
- 3300 i.Hr. - In Sumeria (Mesopotamia, Asia Centrala) erau utilizate pictograme, scriere prin desene.
- 3000 i.Hr. - In Asia Mica era utilizat un instrument pentru calcule (precursorul abacului) ce poate fi considerat stramosul primului computer.
- 2500 i. Hr. - In Egypt a aparut papirusul pentru scriere
- 900 i. Hr. - Vechii egipteni organizau un serviciu de trasmitere a scrisorilor sau poruncilor faraonului, folosind curieri calari, pedestri sau cu barca (precursorul serviciului postal).
- 150 d.Hr. - In India (de Aryabhata) erau inventate numerele (cifrele 1-9) moderne si zero (0), incorect numite numere arabe.
- 300-900 d.Hr. - Apogeul pentru civilizatia Maya: nativii americani au descoperit si ei agricutura si au inventat diferite modalitati de a scrie numere (numerele mayase). Ei aveau un sistem care era chiar mai bun decat cel al egiptenilor. Ei au tinut o evidenta perfecta a datei si totodata au calculat ca durata unui an este de 365.242 de zile. Ei numarau in baza 20, probabil folosindu-se de degetele de la maini si de la picioare.
- 1500 - Se inventeaza ceasul de catre germanul Peter Henlein
- 1551 Gerardus Mercator cartograf si matematician flamand de renume din Evul Mediu, realizeaza un nou glob pamantesc si unul al boltei ceresti, iarin anul 1562 realizeaza prima harta a Europei, care este una din hartile atlasului sau.
- 1665 - Apare Calculul diferential si integral (Calculus), o schimbare majora in matematica de catre Isaac Newton (Anglia) si Gottfried Leibniz (Germania).
- 1673-1694 - Gottfried Wilhem von Leibniz imbunatateste o masinarie inventata de Pascal, realizind un mecanism care efectua adunari, scaderi, inmultiri si impartiri.
- 1806 - Este construit vehiculul avand motor cu ardere interna.
- 1885 - Se inventeaza automobilul de catre germanul Karl Benz.
- 1895 - Este inventat radioul de catre G. Marconi (Italia) si A. S. Popov (Rusia)
- 1910 - Este construit avionul avand motor cu reactie (fara elice) inventat de catre Henri Coanda.
- 1924 - De la New York se transmit la Londra fotografii prin intermediul radioundelor. Fizicianul ruso-american Vladimir Kosma Zworikin realizeaza iconoscopul - un tip timpuriu de sistem de televiziune.
- 1940 - Prima emisiune color televizata are loc datorita sistemului dezvoltat de Peter Carl Goldmark.
- 1945 - John Presper Eckert si John W. Mauchly finalizeaza si testeaza ENIAC-ul, primul computer de uz general complet electronizat. Compus din 19.000 de tuburi in vid, 1500 de relee, consumind 174 Kwats, avind 30 de tone pe o suprafata de 72 mp, ENIAC este recunoscut a fi primul computer electronic dotat cu program universal.
- 2001 - Apare enciclopedia libera Wikipedia si se lanseaza sistemul de operare Windows XP.
- 2004 - E fondata si se lanseaza reteaua de socializare Facebook.
- 2005 - Se lanseaza serviciul YouTube.
- 2007 - Steve Jobs de la Apple lanseaza iPhone si face foarte popular Internetul pe mobil.
- 2010 - Compania Apple lanseaza iPad, deschizand era tabletelor (Tablet PC) si un nou mod de a accesa Internetul.
- 2012 - reteaua de socializare Facebook are peste 1 miliard de utilizatori, iar YouTube este vizitat de peste 1 miliard de oameni.
Dupa cum putem observa, evenimentele de mai sus, dezvoltate succesiv, devin din ce in ce mai spectaculoase, mai inovatoare si totodata descoperirea unei noi tehnologii, atrage de la sine dezvoltarea sau nasterea alteia, indiferent de domeniu. 
Putem nota in ascensiunea tehnologiei faptul ca traim cea mai accelerata perioada a dezvoltarii tehnologice. 
In urma cu peste un secol inventatorul, inginerul si geniul curentului electric, Nikola Tesla, lasa in urma sa atat bazele tehnologiei wireless, motoarelor electrice si a multor alte tehnologii pe care si astazi le consideram "viitorul nostru". Cea mai notabila tehnologie pornita de el, accelerata in timp ce are un impact major incepand cu zilele noastre, pare a fi brandul auto ce ii poarta numele -Tesla- care a dat startul in acest domeniu al comercializarii in masa a autovehicolelor propulsate 100% electric. Devenind inevitabila aceasta dezvoltare, multe state au inceput sa puna la dispozitie statii electrice de incarcare, infrastructuri si retele electrice disponibile oricui si oriunde. In perioada imediat urmatoare dupa lansarea in piata a acestei tehnologii, toti marii fabricanti si dealeri auto adopta cel putin un model de autoturism propulsat 100% electric. 
Asadar, putem observa cum istoria si inventiile marilor genii ne ajuta sa traim intr-o contiuna ascensiune si dezvoltare tehnologica, ce ne ajuta sa traim mai sanatos, mai bucurosi, sa fim mai buni cu natura si sa protejam pentru cat mai mult timp resursele planetei.
1.2. Conceptul de inovare tehnologica
Fiind aplicata in aproape orice domeniu si avand mai multe ramuri, tehnologia a intalnit in timp mai multe definitii si descrieri. Astfel, putem enumera cateva dintre ele mai jos:
- Tehnologia este ansamblul metodelor, proceselor, operatiilor facute sau aplicate asupra materiilor prime, materialelor si datelor pentru realizarea unui anumit produs industrial sau comercial 
- Ansamblul proceselor, metodelor, operatiilor etc. utilizate in scopul obtinerii unui anumit produs 
- Aplicarea cunostintelor stiintifice in scopuri practice, in special in industrie
- Ramura a cunostintelor care se ocupa cu ingineria sau stiintele aplicate. 
Ingineria aplica imaginatia, judecata si disciplina intelectuala cunostintelor umane existente pentru a crea sau folosi tehnologia in mod util si eficient. Tehnologiile sunt, de regula, rezultatul activitatilor de cercetare-dezvoltare care urmaresc sa utilizeze in practica inventiile, inovatiile si in general descoperirile, pentru crearea de produse sau servicii.


Fisiere în arhivă (1):

 • Avantajele inovarii tehnologice - Studiu de caz - Avantajele inovarii tehnologiei Microsoft.docx

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Bibliografie

1. Taranovschi Iulian, Contributii cu privire la modelarea procesului de inovare tehnologica, Editura Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", Bucuresti, 2012
2. Parausanu Victor, Tehnologie si inovare tehnologica, Editura Sylvi, 2000
3. Cretu Emil, Tehnologie generala si inovare tehnologica, Editura BREN ,2003
4. Calin camellia Georgeta, Creativitate si inovare tehnologica, Editura ASE,2000
5. Chis,Al. , Maketing cercetaere-dezvoltare, Ed. Risoprint, Cluj Napoca, 2003
6. St. Iancu ,,,Procesul inovarii si stimularea activitatii creative", Expunere la Congresul II al InventatorilorsiCercetatorilor, 11- 12 decembrie 2008
Alte Surse:
7. http://www.academia.edu/7004106/Curs_managementul_inovarii
8. http://www.antena3.ro/life/stiinta/microsoft-face-un-pas-urias-in-tehnologie-viitorul-este-in-adn-354061.html
9. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20945948-microsoft-romania-sustine-pasiunea-tinerelor-pentru-tehnologie-organizand-bucuresti-evenimentul-makewhatsnext.htm
10. https://ro.wikipedia.org/wiki/Microsoft
11. https://www.microsoft.com/hardware/ro-ro/touch-technology
12. http://www.go4it.ro/curiozitati/microsoft-prezinta-holoportarea-tehnologia-care-permite-reconstructia-in-timp-real-si-oriunde-in-lume-a-unui-obiect-3d-video-15162164/
13. .http://playtech.ro/2015/tehnologia-microsoft-care-iti-arata-de-ce-a-dat-doua-miliarde-pe-minecraft/
14. http://www.go4it.ro/televizoare/microsoft-a-inceput-livrarile-pentru-surface-hub-televizorul-inteligent-pentru-business-care-costa-9.000-de-dolari-15161185/
15. tech/Tehnologie/MICROSOFT+GADGET+PRODUSE+NOI+PRETURI
16. http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Scitech/Tehnologie/Microsoft+lanseaza+o+versiune+imbunatatita+a+asistentului+Cortan


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 10€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!