Avantaleje comerțului electronic

Cuprins disertație Cum descarc?

Introducere 5
Capitolul 1. Internetul și site-urile web 7
1.1. Ce este Web-ul- 7
1.2. Tehnologia realizării paginilor web 9
1.3. Etapele realizării unui site web 13
1.4. Oportunitatea creării unui site web al organizației 20
Capitolul 2. Comerțul electonic 22
2.1. Începuturile comerțului electronic 22
2.2. Caracteristicile și avantajele comerțului electronic 24
2.3. Barierele în calea comerțului electronic 26
2.4. Modele de afaceri online 27
2.5. Asigurarea securităţii datelor în sistemele informatice economice 29
2.6. Sisteme electronice de plată 33
Capitolul 3. Studiu de caz – portalul www.e-multimedia.ro 35
3.1. Descrierea firmei 35
3.2. Descrierea site-ului și strategii de dezvoltare 41
3.3. Concluzii 54
Concluzii 55
Anexa 1 57
Anexa 2 59
Bibliografie 61


Extras din disertație Cum descarc?

Introducere
Utilizarea la scară largă a informaticii, a comunicațiilor precum și a progresului tehnic către o Societate Informațională asigură creșterea economică în condițiile unei protecții sporite a mediului, accelerând reducerea consumului fizic în favoarea valorificarii cât mai eficiente a informației și a cunoașterii, deplasarea centrului de greutate făcându-se de la investițiile în mijloacele fixe la investiții în capitalul uman. 
În acest mod, Societatea Informatională integrează și obiectivele unei dezvoltarii durabile, bazată pe dreptate socială și egalitatea șanselor, libertate, diversitate culturală și dezvoltare inovativă, protecție ecologică, restructurarea industriei și a mediului de afaceri.
Schimbarile majore care s-au petrecut în ultimii ani – creșterea exponențială a comunicațiilor mobile și a număului utilizatorilor de Internet, contributia sectorului IT&C (tehnologiile informatiei si comunicatiilor) la creșterea economică suținută și la crearea de noi locuri de muncă, restructurarea companiilor și a business-ului în general pentru a beneficia mai eficient de noile tehnologii, dezvoltarea accelerată a comertului electronic – susțin tranziția de la era industrială la cea post - industrială.
Noile tehnologii informaționale fac accesul, stocarea și transmiterea datelor din ce în ce mai facile și mai accesibile. Dispunând de informația digitală, aceasta poate fi transformată în noi valori economice și sociale, creând diverse oportunități pentru dezvoltarea de noi produse și servicii. Informația devine resursa-cheie pentru economia digitala.
Notiunea de “noua economie” (economia digitala) se referă în special la transformarile actuale ale activitaților economice ca rezultat al utilizării tehnologiilor digitale, care asigură accesul, prelucrarea și stocarea informatiei într-o maniera cât mai ieftină și mai facilă. Volumul enorm al informațiilor stocate schimbă modul de funcționare a piețelor, facând posibilă restructurarea întreprinderilor și aparitia de noi oportunitați pentru crearea de plus-valoare prin exploatarea informațiilor disponibile.
Exista ample dezbateri atât în mass-media internațională cât și în mediile politice asupra întrebarii dacă aceste modificari sunt suficient de radicale pentru a merita eticheta de “noua economie”. La baza acestor dezbateri publice stau performantele excepționale ale economiei americane, care până în anul 2008 a înregistrat 8 ani de dezvoltare continuă, creșterea anuală fiind de peste 4% în ultimii ani, inflatia controlata sub 2%, somajul sub 5%. 
Construirea noului model de societate ridică probleme socio-politice majore - atât la scară natională cât și internațională - de atenuare a fenomenului de "digital divide" (excludere de la beneficiile noilor tehnologii a unor categorii sociale si a unor regiuni/zone geografice) și de coeziune socială, de conservare și promovare a culturii specifice fiecărei națiuni și comunități locale, de protecție a cetățeanului și consumatorului. Solutionarea acestor posibile probleme nu se poate realiza decât printr-un dialog extins între autoritățile guvernamentale, reprezentanții mediului de afaceri, ai mediului academic si societatea civilă prin noile legi, norme, standarde și reglementări care vor fi elaborate - cu susținerea și avizul mediului de afaceri și al societății civile - trebuie stimulată pe de o parte dezvoltarea noilor servicii specifice Societății Informaționale (comerț și tranzacții electronice, informatizarea serviciilor publice, accesul cetățeanului și agenților economici la informația publica, etc.), iar pe de alta parte trebuiesc asigurate reguli etice ale muncii și traiului intr-un nou tip de societate (protecția vieții private și a datelor personale, confidențialitatea tranzacțiilor, protecția consumatorului, etc).
La rândul său, comunitatea de afaceri din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor trebuie să ofere produse și servicii de înalt nivel tehnologic și totodată cât mai accesibile ca prețuri și tarife. Prin complexitatea fenomenelor pe care le implică dezvoltarea societății informaționale, fenomene care trebuie întelese și gestionate, prin necesitatea formarii unei noi culturi a cunoașterii și a învățării în conditiile utilizării noilor tehnologii, cât și a R&D (cercetării-dezvoltării) și inovării tehnologice, participarea activă a comunității academice (instituții de cercetare, de educație și de cultură) devine de asemenea esentială.


Fisiere în arhivă (1):

  • Avantaleje Comertului Electronic.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Bibliografie

http://gwp.ro/ro_services_promotion.php accesat la data de 3 mai 2009
http://www.shopmania.ro/magazin~magazin_virtual-e-multimedia-ro~m-3393.html accesat la data de 21 mai 2009
http://www.trafic.ro/top/comert-electronic/#startIndex=1095&selected=emultimedia accesat la data de 21 mai 2009
http://e-multimedia.ro/contact_us.php accesat la data de 05 mai 2009
http://t-e-a.ro/ accesat la data de 10 mai 2009
http://www.davidreilly.com/topics/electronic_commerce/essays/secure_electronic_transactions.html accesat la data de 4 iunie 2009
http://insecure.org/sploits/test-cgi.html accesat la data de 15 aprilie 2009 
http://insecure.org/sploits/test-cgi.html accesat la data de 10 aprilie 2009
http://www.securityfocus.com/bid/6068/discuss accesat la data de 8 aprilie 2009
http://www.securityfocus.com/bid/2025/discuss accesat la data de 10 aprilie 2009 
http://www.softnet.ro/library/files/papers/Introducere_in_Comert_electronic.pdf accesat la data de 20 mai 2009


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!