Avantaleje Comertului Electronic

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere 5
Capitolul 1. Internetul si site-urile web 7
1.1. Ce este Web-ul- 7
1.2. Tehnologia realizarii paginilor web 9
1.3. Etapele realizarii unui site web 13
1.4. Oportunitatea crearii unui site web al organizatiei 20
Capitolul 2. Comertul electonic 22
2.1. Inceputurile comertului electronic 22
2.2. Caracteristicile si avantajele comertului electronic 24
2.3. Barierele in calea comertului electronic 26
2.4. Modele de afaceri online 27
2.5. Asigurarea securitatii datelor in sistemele informatice economice 29
2.6. Sisteme electronice de plata 33
Capitolul 3. Studiu de caz - portalul www.e-multimedia.ro 35
3.1. Descrierea firmei 35
3.2. Descrierea site-ului si strategii de dezvoltare 41
3.3. Concluzii 54
Concluzii 55
Anexa 1 57
Anexa 2 59
Bibliografie 61


Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Utilizarea la scara larga a informaticii, a comunicatiilor precum si a progresului tehnic catre o Societate Informationala asigura cresterea economica in conditiile unei protectii sporite a mediului, accelerand reducerea consumului fizic in favoarea valorificarii cat mai eficiente a informatiei si a cunoasterii, deplasarea centrului de greutate facandu-se de la investitiile in mijloacele fixe la investitii in capitalul uman. 
In acest mod, Societatea Informationala integreaza si obiectivele unei dezvoltarii durabile, bazata pe dreptate sociala si egalitatea sanselor, libertate, diversitate culturala si dezvoltare inovativa, protectie ecologica, restructurarea industriei si a mediului de afaceri.
Schimbarile majore care s-au petrecut in ultimii ani - cresterea exponentiala a comunicatiilor mobile si a numaului utilizatorilor de Internet, contributia sectorului IT&C (tehnologiile informatiei si comunicatiilor) la cresterea economica sutinuta si la crearea de noi locuri de munca, restructurarea companiilor si a business-ului in general pentru a beneficia mai eficient de noile tehnologii, dezvoltarea accelerata a comertului electronic - sustin tranzitia de la era industriala la cea post - industriala.
Noile tehnologii informationale fac accesul, stocarea si transmiterea datelor din ce in ce mai facile si mai accesibile. Dispunand de informatia digitala, aceasta poate fi transformata in noi valori economice si sociale, creand diverse oportunitati pentru dezvoltarea de noi produse si servicii. Informatia devine resursa-cheie pentru economia digitala.
Notiunea de "noua economie" (economia digitala) se refera in special la transformarile actuale ale activitatilor economice ca rezultat al utilizarii tehnologiilor digitale, care asigura accesul, prelucrarea si stocarea informatiei intr-o maniera cat mai ieftina si mai facila. Volumul enorm al informatiilor stocate schimba modul de functionare a pietelor, facand posibila restructurarea intreprinderilor si aparitia de noi oportunitati pentru crearea de plus-valoare prin exploatarea informatiilor disponibile.
Exista ample dezbateri atat in mass-media internationala cat si in mediile politice asupra intrebarii daca aceste modificari sunt suficient de radicale pentru a merita eticheta de "noua economie". La baza acestor dezbateri publice stau performantele exceptionale ale economiei americane, care pana in anul 2008 a inregistrat 8 ani de dezvoltare continua, cresterea anuala fiind de peste 4% in ultimii ani, inflatia controlata sub 2%, somajul sub 5%. 
Construirea noului model de societate ridica probleme socio-politice majore - atat la scara nationala cat si internationala - de atenuare a fenomenului de "digital divide" (excludere de la beneficiile noilor tehnologii a unor categorii sociale si a unor regiuni/zone geografice) si de coeziune sociala, de conservare si promovare a culturii specifice fiecarei natiuni si comunitati locale, de protectie a cetateanului si consumatorului. Solutionarea acestor posibile probleme nu se poate realiza decat printr-un dialog extins intre autoritatile guvernamentale, reprezentantii mediului de afaceri, ai mediului academic si societatea civila prin noile legi, norme, standarde si reglementari care vor fi elaborate - cu sustinerea si avizul mediului de afaceri si al societatii civile - trebuie stimulata pe de o parte dezvoltarea noilor servicii specifice Societatii Informationale (comert si tranzactii electronice, informatizarea serviciilor publice, accesul cetateanului si agentilor economici la informatia publica, etc.), iar pe de alta parte trebuiesc asigurate reguli etice ale muncii si traiului intr-un nou tip de societate (protectia vietii private si a datelor personale, confidentialitatea tranzactiilor, protectia consumatorului, etc).
La randul sau, comunitatea de afaceri din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor trebuie sa ofere produse si servicii de inalt nivel tehnologic si totodata cat mai accesibile ca preturi si tarife. Prin complexitatea fenomenelor pe care le implica dezvoltarea societatii informationale, fenomene care trebuie intelese si gestionate, prin necesitatea formarii unei noi culturi a cunoasterii si a invatarii in conditiile utilizarii noilor tehnologii, cat si a R&D (cercetarii-dezvoltarii) si inovarii tehnologice, participarea activa a comunitatii academice (institutii de cercetare, de educatie si de cultura) devine de asemenea esentiala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Avantaleje Comertului Electronic.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

http://gwp.ro/ro_services_promotion.php accesat la data de 3 mai 2009
http://www.shopmania.ro/magazin~magazin_virtual-e-multimedia-ro~m-3393.html accesat la data de 21 mai 2009
http://www.trafic.ro/top/comert-electronic/#startIndex=1095&selected=emultimedia accesat la data de 21 mai 2009
http://e-multimedia.ro/contact_us.php accesat la data de 05 mai 2009
http://t-e-a.ro/ accesat la data de 10 mai 2009
http://www.davidreilly.com/topics/electronic_commerce/essays/secure_electronic_transactions.html accesat la data de 4 iunie 2009
http://insecure.org/sploits/test-cgi.html accesat la data de 15 aprilie 2009 
http://insecure.org/sploits/test-cgi.html accesat la data de 10 aprilie 2009
http://www.securityfocus.com/bid/6068/discuss accesat la data de 8 aprilie 2009
http://www.securityfocus.com/bid/2025/discuss accesat la data de 10 aprilie 2009 
http://www.softnet.ro/library/files/papers/Introducere_in_Comert_electronic.pdf accesat la data de 20 mai 2009


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!