Casa Inteligenta folosind Standardul KNX

Cuprins disertatie Cum descarc?

1.1 Tema proiectului 2
2 Sisteme automate. Generalitati 3
2.1 Clasificarea sistemelor automate 4
2.2 Marimile caracteristice reglarii automate 7
2.3 Schema bloc tipica SRA 8
3 Concepte teoretice privind sistemele BMS utilizate la cladirile individuale 10
3.1 Beneficiile dotarii unei cladiri cu BMS 10
3.2 Functiuni principale ale sistemlor BMS 11
3.3 Structura sistemelor BMS 12
3.4 Principalele sisteme BMS existente pe piata 15
3.5 Strategii de management energetic 16
4 Standardul KNX 17
4.1 Arhitectura sistemului Merten KNX 18
4.2 Topologia 20
4.3 Transmisia datelor 21
4.4 Tehnologia sistemului Merten KNX 22
5 Proiectarea unui sistem BMS pentru o locuinta individuala folosind standardul KNX 24
5.1 Planurile de executie ale sistemului Merten KNX 25
5.1.1 Scheme circuite iluminat 25
5.1.2 Scheme circuite prize 25
5.1.3 Scheme circuite de comanda pentru jaluzele 30
5.1.4 Scheme circuite de comanda pentru incalzire si climatizare 30
5.1.5 Scheme circuite de comanda Merten KNX 35
5.1.6 Schema bloc a sistemului KNX 35
5.2 Tabel cu numarul si repartizarea circuitelor integrate in sistemul KNX 39
5.3 Tabele cu tipurile de module de automatizare
5.4 Echiparea si schemele tablourilor electrice de automatizare 
5.4.1 Echiparea si schemele tabloului de automatizare T1 KNX Parter 
5.4.2 Echiparea si schemele tabloului de automatizare T2 KNX Parter
5.5 Specificatiile echipamentelor componente ale sistemului KNX 
5.6 Interfetele grafice pentru controlul sistemului KNX 
5.7 Programarea sistemului de automatizare 
6 Concluzii 
Bibliografie


Extras din disertatie Cum descarc?

1. Tema proiectului
Se va proiecta sistemul de automatizare pentru o locuinta individuala structurata pe doua niveluri: parter si etaj.
In sistemul de automatizare al locuintei se vor integra urmatoarele instalatii:
- instalatia de iluminat;
- instalatia de incalzire si climatizare;
- instalatia de comanda pentru jaluzele;
- circuitele de prize.
Sistemul de automatizare integrat al locuintei individuale va realiza urmatoarele functii principale: 
- functii de siguranta;
- functii pentru reducerea consumului de energie;
- functii pentru confortul caminului;
- functii de comunicare.
Odata cu implementarea proiectului de automatizare se urmaresc aspectele urmatoare:
- consum de energie redus;
- siguranta sporita;
- posibilitatea controlului la distanta a diverselor aplicatii;
- mentenanta usoara, cu costuri reduse;
- amortizarea si reducerea substantiala a facturilor la utilitati.
Pentru o eficientizare substantiala a consumurilor energetice, sistemul de automatizare va avea integrata o statie meteo ce va furniza informatii in timp real a urmatorilor parametrii climatici: temperatura exterioara, luminozitate, viteza vantului, presiunea atmosferica si precipitatiile. Acesti parametrii vor fii utilizati de sistemul de automatizare astfel:
- temperatura exterioara se poate folosi pentru sistemele de vizualizare, pentru calculul pozitiei obloanelor exterioare, pentru armarea sau dezarmarea sistemelor de protectie la inghet;
- viteza vantului poate comanda coborarea obloanelor, iar in corelatie cu temperatura exterioara se pot detecta conditii de canicula sau de inghet;
- presiunea atmosferica poate indica apropierea furtunilor si in corelatie cu existenta unor geamuri deschise poate atentiona utilizatorul de pericol;
- luminozitatea se poate citi pe directiile est, sud si vest. Functie de valoarea ei se pot comanda obloanele exterioare la anumite pozitii pentru a pastra o luminozitate constanta in incaperi, pentru a proteja camerele expuse la incalzire excesiva prin radiatie solara sau pentru a comanda luminile exterioare la caderea inturnericului sau la rasarit;
- precipitatiile pot fi detectate si in consecinta se pot anula instalatiile de irigatie in perioada respectiva.
2. Sisteme automate. Generalitati
Omul, ca fiinta superioara, a fost preocupat din cele mai vechi timpuri de a cunoaste si stapani natura, de a dirija fenomene ale naturii in scopul usurarii existentei sale.
In procesul cunoasterii, omul urmareste evolutia in timp a unor marimi caracteristice in raport cu evolutia altor marimi, evidentiind astfel grupul marimilor care definesc ,,cauza" si grupul marimilor ce definesc ,,efectul". Observatiile asupra presupuselor cauze si efecte au condus si conduc la evidentierea unor legi, care, creand relatiile dintre ,,cauze" si ,,efecte", caracterizeaza fenomenele.
Stabilirea unor legi ce caracterizeaza fenomene ale naturii si definirea unor modele ale fenomenelor au permis omului o cunoastere si interpretare aprofundata a multor fenomene, reusind sa le dirijeze in scopul imbunatatirii conditiilor sale de viata, al reducerii eforturilor fizice si intelectuale, al usurarii existentei sale.
In acest proces, omul a parcurs urmatoarele etape[4]:
- Etapa mecanizarii, in care s-au creat parghia, roata, scripetii, multiplicatoarele de forta de cuplu, ansambluri de calcul mecanizat etc., cu care omul si-a usurat eforturile fizice si intelectuale pentru producerea de bunuri materiale.
- Etapa automatizarii, in care omul a fost preocupat sa creeze mijloace materiale care sa deduca sau sa elimine complet interventia sa directa in desfasurarea proceselor de productie. Astfel, in aceasta etapa, omul desfasoara cu precadere o activitate intelectuala, in functii de analiza, control si conducere.
- Etapa cibernetizarii si automatizarii, in care omul este preocupat de crearea unor asemenea obiecte materiale care sa reduca functia de conducere generala a omului si sa dezvolte sistemul de informare. Astfel au fost create calculatoare si sisteme automate de calcul cu ajutorul carora pot fi stabilite strategii de conducere a proceselor de productie si sisteme de informatizare globala.
Ansamblul de obiecte materiale care asigura conducerea unui proces tehnic sau de alta natura fara interventia directa a omului reprezinta un echipament de automatizare.
Stiinta care se ocupa cu studiul principiilor si aparatelor prin intermediul carora se asigura conducerea proceselor tehnice fara interventia directa a omului poarta denumirea de Automatica. Automatizarea reprezinta introducerea in practica a principiilor automaticii.
Ansamblul format din procesul (tehnic) condus si echipamentul de automatizare (de conducere) care asigura desfasurarea procesului dupa anumite legi poarta denumirea de sistem automat.
Reglarea automata este acel ansamblu de operatii, indeplinit automat, prin care o marime fizica este fie mentinuta la o valoare prescrisa, constanta - numita consemn sau program fix - fie isi modifica valoarea la intervale de timp date, conform unui anumit program, luand astfel o succesiune de valori prescrise (dinainte stabilite). 
In cadrul reglarii automate, se efectueaza o comparatie prin diferenta a valorii masurate a unei masuri din procesul reglat, cu valoarea de consemn (sau program) si se actioneaza asupra procesului sau instalatiei automatizate astfel incat sa se obtina anularea acestei diferente (sau abateri).
In desfasurarea proceselor tehnologice se produc transformari fizice, chimice, biologice, ale materie prelucrate, in asa fel incat starea produsului finit sa corespunda unor indicatori prestabiliti. Aceste transformari se produc in instalatii (utilaje) tehnologice, concepute pentru a realiza una sau mai multe faze ale transformarilor din procesul tehnologic. Procesul desfasurat intr-o instalatie tehnologica este caracterizat de mai multe marimi fizice: temperaturi, presiuni, debite, deplasari, concentratii etc. O parte din aceste marimi variaza in mod independent, altele sunt influentate de variabile independente. Desfasurarea corecta a procesului tehnologic presupune ca la fiecare instalatie tehnologica, una sau mai multe marimi fizice sa aiba o lege de variatie prestabilita. Instalatiile tehnologice sunt astfel concepute, incat sa fie posibila ajustarea acestor marimi fizice, numite marimi de iesire, prin intermediul altor marimi fizice, numite marimi de executie. Intr-o instalatie tehnologica marimile de executie sunt variabile independente, putand fi modificate de om sau de dispozitive tehnice construite anume in acest scop. Marimile de iesire depind atat de marimile de executie, cat si de alte marimi independente, numite marimi perturbatoare. La nivelul unei instalatii izolate de ansamblul utilajelor cu care este interconectata, marimile perturbatoare variaza in mod independent. Daca se examineaza instalatia in conexiune cu alte utilaje, se constata ca cele mai importante perturbatii care se transmit acesteia sunt efectele variatiilor marimilor de iesire si de executie din celelalte utilaje tehnologice, cu care este interconectata instalatia data.
Schema bloc a unei instalatii tehnologice (IT) supusa automatizarii este prezentata in Figura 2.1, unde Xm , Xe si Xp reprezinta marimile de executie, de iesire si perturbatoare. 
Fig. 2.1
O instalatie tehnologica considerata ca obiect al automatizarii se numeste instalatie automatizata (IA). Deci un sistem automat reprezinta ansamblul format din instalatia automatizata si echipamentul de automatizare, avand rolul de a realiza, fara participarea omului, o functie de comanda, control, reglare sau optimizare automata. O instalatie tehnologica considerata ca obiect al automatizarii se numeste instalatie automatizata (IA). Deci un sistem automat reprezinta ansamblul format din instalatia automatizata si echipamentul de automatizare, avand rolul de a realiza, fara participarea omului, o functie de comanda, control, reglare sau optimizare automata.


Fisiere in arhiva (1):

  • Casa Inteligenta folosind Standardul KNX.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!