Comparatie intre Portofolii de Actiuni si Obligatiunii

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere
Capitolul I. Actiuni pag. 1
1.1. Actiuni comune pag. 1 
1.2. Actiuni preferentiale pag. 2
1.3. Emisiuni cu privilegiu pag. 5 
Capitolul II. Obligatiuni pag. 6 
2. Obligatiuni pag 6 
2.1. Clasificarea in functie de dobanda pag. 7
2.2. Clasificarea in functie de amortizare pag. 10 
2.3. Clasificarea in functie de platile in contul capitalului de baza pag. 14
2.4. Clasificarea in functie de imprumutati pag. 16
2.5. Clasificarea in functie de raportarea la actiuni pag. 20
Capitolul III. Portofoliu de obligatiuni si actiuni pag. 21 
3. Gestiunea portofoliului pag. 21
3.1. Organizarea gestiuni portofoliului si descrierea procesului de investire pag. 25 
3.2. Utilizarea modelului lui Markowitz in practica gestiuni de portofoliu pag. 27 
Capitolul IV. Studiu de caz -Comparatie intre portofoli de actiuni si titluri de stat pag. 29
Concluzii si Propuneri pag. 53
Bibliografie pag. 54


Extras din disertatie Cum descarc?

Capitolul 1
Actiuni
1. Actiuni comune 
Exista doua tipuri fundamentale de actiuni care pot fi emise :
o Comune 
o Preferentiale 
O actiune obisnuita reprezinta titlul de proprietate asupra venitului net al unei societatii cu raspundere limitata si confera detinatorului de actiune o creanta sau un dividend asupra oricaror profituri generate de catre societate.
Valoarea de piata a unei actiuni obisnuite fluctueaza in functie de conditiile de piata si reprezinta pretul pe care investitorul sunt pregatiti sa-l plateasca. Nu exista nici o legatura intre valoarea nominala si valoarea de piata, excluzand momentul emisiune trebuie sa fie egal cu sau mai mare decat valoarea nominala.
Atunci cand avem in vedere o investitie in actiuni, este important sa reamintim urmatoarele:
o Nu exista nici o obligatie din partea unei societati cu privire la raspunderea actiunilor - investitorul acorda un imprumut perpetuu respectivei societati
o Raspunderea detinatorului de actiuni este limitata de suma de de bani investita in titlutile de valoare
o Tipic ,actionari desemneaza directori pentru administrarea societatii in numele lor 
Emitentii 
Actiunile obisnuite pot fii emise contra plati integrale sau partiale In cel de al doilea caz societatea respectiva nu are nevoie de Intreg capitalul dintr-o data si de aceea pretul actiunilor este platit in transe, la data si la sume platite in viitor , precizate in prospectul de lansare al societatii. Aceste platii sunt obligatorii , si nu optionale Emisiunile de actiuni contra plata partiala sunt destul de obisnuite in cazul estimarilor de privatizare , care sunt percepute ca o investitie destul de atractivea - pretul de piata poate sa fie mai mare decat pretul ratelor viitoare.
In anumite cazuri , de exemplu atunci cand o societate doreste sa procure capital fara a pierde controlul administrarii , se emit actiuni fara drept de vot , A sau B. Aceste actiuni sunt purtatoare ale acelorasi riscuri si recompense, insa nu sunt prtatoare de drept de vot sau acestea sunt limitate Emisiunile fara drept de vot sunt oferite de regula la un pret mai scazut decat cel al actiunilor obisnuite pentru a reflecta aceste drepturi reduse Actiunile fara drept de vot nu prezinta investitii care sa se bucure de popularitate in randul investitorilor institutionali mari - absenta este perceputa ca un dezavantaj , in special in perioada unei eventuale preluari a societatii respectie.
Desi actiunile obisnuite reprezinta titluri de proprietate in cadrul unei societati , exista unele piete care nu sunt recunosc aceste titluri in mod similar. Pe piata japoneza majoritatea companiilor isi finanteaza activitatea mai degraba prin intermediu pietei datorii ,decat prin emiterea de titluri de valoare Aceasta inseamna ca dividentele platite detinatorilor de actiuni sunt foarte scazute , societatiile ne considerand ca au datoria de a-si face fericitii pe investitori
1.1 Actiunea preferentiala confera detinatorului dreptul prioritar asupra oricaror dividende platite pentru actiunile obisnuite sau asupra activelor societatii respective, in cazul lichidari acesteia.
Diferenta dintre pretul actiunilor obisnuite si cele fara drept de vot este ilustrata de pretul de cotatie.
Actiunile preferentiale reprezinta un alt mod prin care pot fi emise titluri de valoare , dar acest tip de emisiune nu este la fel de comun ca actiunile obisnuite. Desi acest tip de actiuni sunt raspandite inaintea actiunilor obisnuite, de regula ele nu sunt purtatoare de drept de vot , cu exceptia situatiilor care se refera anume la clasa lor. Datorita statutului lor, actiunile sunt de regula vandute cu prima, ceea ce confera un pret mai ridicat decat ale actiuni de aceeasi valoare Pentru actiunile preferentiale este normal sa se specifice o rata fixa a dividendului, sub forma de procent de valoare nominala sau mai degraba la pretul lor de oferta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comparatie intre Portofolii de Actiuni si Obligatiunii.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!