Comportarea Unor Soiuri Noi de Piersic in Conditiile Zonei din Bucuresti

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I STADIUL ACTUAL AL CERCETARILOR PRIVIND BIOLOGIA SI ECOLOGIA PIERSICULUI 3
1.1Particularitati de crestere si fructificare a piersicului 5
1.2Tendinte in evolutia soiurilor 7
1.3 Principalele soiuri de piersic 8
1.4Tehnologii de plantare 11
1.5 Cerintele piersicului fata de factorii de mediu 13
1.6 Maturarea, recoltarea si ambalarea fructelor 16
CAPITOLUL IIOBIECTIVE, MATERIAL SI METODE DE LUCRU SI REZULTATELE OBTINUTE 18
2.1 Justificarea alegerii temei de analiza 18
2.2 Obiectivele cercetarii 19
2.3 Material si metoda 19
2.4 Rezultate obtinute 24
2.5 Concluzii si recomandari 37
Bibliografie 38


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
In ultimii 10 ani s-au efectuat cercetari internationale asupra piersicului, ce au dus la obtinerea unor rezultate promitatoare in ceea ce priveste prevenirea si combaterea principalelor boli si daunatori ai specie, creare de noi soiuri si portaltoi, cu rezistenta genetica la factorii de stres, epoci diferite de maturare ale fructelor si destinatii variate ale acestora, noi tehnologii de cultura care asigura productii mari si constante an de an.
Piersicile fac obiectul unei intense activitati de export, ele constituind o sursa importanta de venituri pentru tarile cultivatoare, care livreaza cantitati mari tarilor din centrul si nordul Europei unde cultura piersicului se practica pe suprafete foarte restranse sau nu reuseste din cauza factorilor climatici limitativi.
Cererea mare pentru piersici se datoreaza insusirilor calitative si tehnologice: finetea pulpei, aroma specifica, continutul bogat in zahar, aciditate si alte substante utile organismului.
Trei factori se intersecteaza in ceea ce priveste productia de piersici, iar impactul lor variaza ca importanta la nivel local, national si international. Acesti factori sunt: biologic, managerial si economic.
Piersicul poate creste oriunde, cand cerintele biologice ii sunt indeplinite, adica este adaptat climatic si edafic la zona geografica respectiva. El poate fi cultivat cu mult succes cand capacitatile biologice, manageriale si folosirea unor metode perfectionate de cultura converg la obtinerea unor livezi cu o productie eficienta.
Piersicii pot fi cultivati cu succes si cu profit maxim cand cei trei factori mentionati sunt legati de cerere, distributie, pret, si politica guvernamentala si cand totul se sincronizeaza intr-un sistem eficient de productie de piata.
Factorul economic, este poate cel mai subtil dintre cei trei, deoarece el este cel mai greu de anticipat si cel mai variabil. Interactiunea acestor factori decide expansiunea speciilor si schimba productia de fructe in lume.
CAPITOLUL I
STADIUL ACTUAL AL CERCETARILOR PRIVIND BIOLOGIA SI ECOLOGIA PIERSICULUI
Originea piersicului este China, iar in prezent se cultiva pe toate continentele aflate intre 50 de grade latitudine nordica si 35-49 grade latitudine sudica, el insotind aproape peste tot cultura de vita de vie.
In total piersicile sunt cultivate in peste 70 de tari de pe toate continentele. Pe parcursul ultimilor 10 ani, productia mondiala s-a majorat cu 53%, atingand nivelul de 18,3 milioane tone. Primii patru producatori - China, Italia, SUA si Spania detin peste 60% din totalul suprafetelor cultivate si circa 70% din productia globala de piersici si nectarine. Cresterea volumului a fost datorata in special Chinei (+150% timp de 10 ani), pe cand producerea in restul lumii a crescut cu doar 15%.
Piersicul detine locul al treilea (dupa mar si prun) pe plan mondial sub aspect economic, intre speciile pomicole cu frunze cazatoare.
Prin sortimentul foarte variat, se pot produce si consuma fructe proaspete o perioada lunga de timp, de la sfarsitul lunii iunie, la sfarsitul lunii octombrie, asigurand atat piata cat si fabricile de conserve.
In Romania, cultura piersicului este relativ recenta, acest fapt datorandu-se compozitiei chimice complexe, si a productiei care poate fi obtinuta cu putin efort. Piersicul s-a adaptat conditiilor climatice existente in tara noastra, desi iarna sufera din cauza gerului, totusi el poate asigura productii constante si mari, timp de 10-15 ani.
In tara noastra se cultiva peste 5,9 milioane piersici pe o suprafata de 11 000 ha.
Piersicul este o specie indragita de populatie, mai ales in Dobrogea si in partea de sud a tarii, unde si conditiile climatice sunt propice. Astfel, aceasta specie se bucura de o atentie mare din partea cercetarii.
Din punct de vedere al suprafetei, in ultimii 20 de ani, sectorul pomicol a fost intr-un
declin constant, cu consecinte negative nu doar asupra dezvoltarii economice a mediului rural, ci si asupra calitatii vietii comunitatilor din zonele pomicole traditionale si asupra contributiei acestui sector la protejarea mediului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Comportarea Unor Soiuri Noi de Piersic in Conditiile Zonei din Bucuresti.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!