Comunicarea Documentelor

Cuprins disertatie Cum descarc?

Argument pagina 1
Capitolul I - Comuna Maruntei- monografie pagina 2
Capitolul II -Comunicarea documentelor pagina 5
Capitolul 1II - Managementul bibliotecii Scolii Maruntei pagina 24
Concluzii pagina 31
Bibliografie pagina 32


Extras din disertatie Cum descarc?

ARGUMENT
Tinand cont de faptul ca, utilizarea calculatorului a castigat in timp, teren in fata cartii, am ales aceasta lucrare, pentru a veni in intampinarea redeschiderii interesului de a citi. In conceptia copiilor cartea este inlocuita de calculator si implicit de Internet care nu totdeauna aduce informatii utile varstei scolare.
Nu am uitat niciodata ca elementul esential al formarii omului este cartea si implicit biblioteca, pentru ca ea este un izvor de cultura si civilizatie pentru omenire, dar si o institutie de cultura complexa.
Trebuie sa nu uitam ca scoala este locul unde copilul gaseste cheia, pentru a deschide portile ferecate ale vietii, din scoala nu trebuie sa lipseasca o biblioteca, cat si un bibliotecar care sa-i indrume sa citeasca pentru a porni in viata cu un bagaj de cunostinte solid.
Nu trebuie uitat niciodata ca: 
Cititul il face pe om deplin, vorbirea il face prompt, iar scrisul il face exact. (F. Bacon)
CAPITOLUL I
1.1 COMUNA MARUNTEI
Monografie
Localitatea este situata la confluenta raului Olt cu paraul Iminog si este strabatuta de la sud la nord de DN 546.Centrul civil al comunei este situat in satul Maruntei aflat la 30 km sud de orasul Slatina si la 8 km nord de orasul Draganesti-Olt. Comuna Maruntei se invecineaza la est cu comuna Izvoarele, la vest cu raul Olt, facand hotar cu comunele Farcasele si Falcoiu, la sud cu orasul Draganesti-Olt, iar la nord cu comuna Coteana. Satele componente ale comunei Maruntei sunt: satul Maruntei cu catunele Maruntei, Galdae, Viisoara, Gigartu, satul Balanesti si satul Malu Rosu. Urmele arheologice cele mai vechi au fost descoperite pe raza satului Balanesti, pe valea Cotenitei si dateaza din epoca bronzului si a fierului, faza Hallstatt A, din timpul Daciei libere. Satul Viisoara-comuna de sine statatoare pana la inceputul secolului XX , a fost atestat la 27 mai 1583 in vremea voievodului Mihnea Turcitu. Satul Maruntei din punct de vedere arheologic dateaza din neoliticul tarziu dar atestat documentar este abia in anul 1831.In anul 1973 populatia comunei Maruntei cu satele apartinatoare a fost de 5291 locuitori dintre care 2582 barbati si 2709 femei . Pe sate , populatia se prezenta procentual astfel : Maruntei 56 % , Balanesti 37,9% , Malu Rosu 6,1%.
Suprafata locuibila totala a comunei este de 61 km2. In urma ultimului recensamant al populatiei din noiembrie 2002-mai 2003, populatia localitatii a fost de 4484 locuitori din care 2991 barbati si 1493 femei. Formele de relief ale comunei Maruntei sunt: la vest Lunca Oltului, iar la est Campia Boianului care reprezinta populatia predominanta. O nota pitoreasca in relieful localitatii o constituie paraul Iminog care cu valea sa care strabate comuna pe directia NE-SV. Clima apartine tipului temperat continentala, umeda in anotimpurile reci si arida si chiar caniculara in anotimpurile calde.
Regimul termic al aerului este strans legat de conditiile generale ale Campiei Romane. Temperatura medie anuala este vara de 25oC si iarna de -30oC. Precipitatiile atmosferice prezinta aceiasi influenta continentala avand o medie anuala de 400mm/m2. Vanturile dominante sunt:crivatul din est iarna si austrul vara din vest. Hidrografia este constituita din ape de suprafata respectiv Oltul si Iminogul dintr-o panza freatica aflata la 10-12m adancime la Maruntei si 20m la Balanesti. Solurile sunt variate ca geneza:nisipoase si argiloase pe lunca si cernoziomice in Campia Boianului. Vegetatia se compune din flora spintata de stepa iar fauna este reprezentata prin specii de pasari de lunca si mamifere mici de stepa
1.2 Comuna Maruntei in devenire Europeana
Pornind de la considerentul ca localitatea noastra este situata intr-o zona de campie unde deja dispune de Rezervatia avifaunistica ,,Iris'' Malu Rosu ne propunem infiintarea si dezvoltarea unei baze de agrement si de turism agrar precum si al unui centru de cercetare a florei si faunei acestei zone. In vederea combaterii eroziuni solului si a emiteri pericolului inundatiei, se va amenaja centrul paraului Iminog. Pentru ca locuitorii comunei sa beneficieze de facilitatile pe care le ofera o localitate comuna, s-au obtinut deja aprobarile necesare pentru introducerea gazelor naturale ca mijloc de incalzire a locuintelor si uz caznic. Invatamantul isi va spori zestrea unitatilor scolare prin constituirea unei noi scoli cu clasele I-IV in locul celei vechi, cu sprijinul PHARE. Traditiile populare, obiceiurile si portul popular oltenesc vor fi sustinute de primarie prin infiintarea, la propunerea directorului scolii cu clasele I-VIII, Mitrache Dumitru a unui atelier de confectionare a costumelor populare romanesti din zona.


Fisiere in arhiva (10):

  • argument.doc
  • BIBLIOGRAFIE.doc
  • cap 1 oprisan.doc
  • cap 2 oprisan.doc
  • cap 3 oprisan.doc
  • concluzii.doc
  • coperta.doc
  • cuprins.doc
  • PLAN OPERATIONAL.doc
  • tabel1 bine.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!