Contabilitatea Creantelor si Datoriilor Comerciale

Extras din disertatie Cum descarc?

CAPITOLULUL 1
PARTICULARITATI PRIVIND ACTIVITATEA SI ORGANIZAREA SOCIETATII COMERCIALE ,,TOTAL ACTIV PRODCOM " S.R.L.
POSTA-CALNAU-BUZAU
1.1 Informatii generale privind societatea comerciala ,,TOTAL ACTIV PRODCOM" S.R.L. Posta-Calnau-Buzau"
Societatea Comerciala ,, TOTAL ACTIV PRODCOM S.R.L. isi are sediul in localitatea Posta Calnau din judetul Buzau si este inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J10/1609/1993.
Forma juridica-Societatea comerciala cu raspundere limitata, conform Legii nr.31/1990 republicata. Durata societatii este nelimitata, cu incepere de la data inregistrarii la Oficiul Registrului Comertului, iar modificarile de capital, forma de proprietate sau desfiintarea se fac in conformitate cu legislatia din Romania.
Societatea TOTAL ACTIV PRODCOM S.R.L.-are un capital social subscris si varsat la constituirea societatii in valoare de 103800 lei, aport adus in numerar care se divide in 1380 parti sociale egale, a cate 10 lei fiecare, contributia exclusiva a asociatului unic. Toate partile sociale apartin in exclusivitate asociatului unic si ele nu pot fi reprezentate prin titluri negociabile, sub sanctiunea prevazuta de art.29 din Legea 31/1990 republicata.
Societatea are o gama larga de activitati prevazuta in actul constitutiv, completat cu mentiunile ulterioare.
Principalul obiect de activitate al societatii, conform nomencltorului CAEN este: PRODUCTIA, PRELUCRAREA SI CONSERVAREA CARNII. 
Dupa gradul de marime, firma ,,TOTAL ACTIV PRODCOM " S.R.L se incadreaza in clasa intreprinderilor mici (10-100 salariati). Fiind o intreprindere mica, in situatia unor evolutii economice deosebite ( crize economice), se comporta mai bine decat cele mari si mijlocii, deorece intreprinderile mici sunt flexibile si pot adapta imediat fabricatia..
Alte avantaje datorate incadrarii in clasa intreprindereilor mici este structura organizatorica simpla ( 3 nivele ierarhice), care conduc la cost scazut, circulatia corecta a informatiei si deciziilor, o buna gestiune a resurselor umane si crearea unor noi locuri de munca.
Societatea poate infiinta filiale si sucursale in tara si in strainatate, cu respectarea prevederilor legale. De asemenea, societatea poate infiinta magazine, depozite, puncte de lucru in orice localitate din tara, in spatii proprii, inchiriate sau atribuite.
Spatiul in care isi desfasoara activitatea este proprietatea a S.C. TOTAL ACTIV PRODCOM SRL prin contractul de vanzare-cumparare autentificat in data de 15-02-2000 sub numarul 2022. Spatiul consta in cladiri din beton, compartimentate astfel incat sa permita desfasurarea fluxului tehnologic de obtinere si depozitare a preparatelor din carne, si este dotat cu toate utilajele necesare desfasurarii acestei activitati.
1.2 Performantele economice si de productie 
Organizarea procesuala se refera la organizarea proceselor de munca fizica si 
intelectualadintr-o firma si se concretizeaza in delimitarea si definirea funtiilor intreprinderii si a componentelor acestor activitati, atributii, sarcini.
Conform obiectului de activitate, programul de productie incepe cu prepararea carnii in vederea transarii pentru prelucrarea in productia de preparate, comercializarea carnii si a produselor din carne prin unitati de alimentatie publica.
Programul de productie se desfasoara in raport cu materia prima receptionata, cu capacitatea de transare si depozitare corespunzatoare si cu cererea pentru consum sau industrializare a produselor rezultate, respectand normele impuse de legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Grupa preparatelor din carne cuprinde diverse produse cunoscute sub numele de salamuri, carnati, tobe, specialitati, afumaturi, in compozitia carora intra materii prime de origine animala,materii auxiliare (condimente, sare, invelis, sfoara).
Fazele procesului tehnologic de pregatire a compozitiei cuprind urmatoarele operatii:
o cantarirea materiilor prime si auxiliare;
o maruntirea, omogenizarea si fabricarea si fasonarea;
o umplerea si legarea.
In cadrul grupei ,, salamuri " se pot fabrica diferite sortimente, cu respectarea conditiilor prevazute de standardele in vigoare. Pentru fiecare sortiment producatorul va intocmi specificatia tehnica ce va cuprinde toate caracteristicile produsului si anume: forma, aspectul exterior, aspectul de sectiune, gustul, mirosul si consistenta conform STAS 9063-5/3-73.
Activitatea este coordonata de administratorul societatii, dl. Gheorghe. Radulescu, care indruma, conduce si raspunde de activitatea ei, avand in principal urmatoarele preocupari:
o prospectarea pietelor de desfacere a produselor; 
o asigurarea in timp util cu materie prima, materiale auxiliare si materiale de intretinere;
o asigurerea de comenzi si contracte;
o incheie contracte pentru produsele din profilul sau de fabricatie pe baza orientarilor si prognozelor de dezvoltare in perspectiva;
o raspunde de livrarea produselor la termenele si in conditiile prevazute in contractele economice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea Creantelor si Datoriilor Comerciale.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!