Contabilitatea si Analiza Cheltuielilor si Veniturilor in Institutiile Publice

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP.1 PREZENTAREA GENERALA A INSTITUTIEI 5
1.1 Scurt istoric al institutiei 5
1.2 Obiectul de activitate al institutiei 6
1.3 Structura organizatorica si functionala a institutiei 7
1.4 Functiile institutiei 10
1.5 Relatiile de parteneriat ale institutiei 10
1.6 Reglementarile legale aplicate in cadrul institutiei 11
1.6.1 Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului completata de Hotararea de Guvern 3/2007 11
1.6.2 Legea 448/2004 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap modificata de Legea 275/2007 13
1.6.3 Legea 17/ 2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice modificata de Legea 281/2006 14
1.6.4 Legea 82/1991 legea contabilitatii modificata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului 102/2007 15
CAP. 2 CONTABILITATEA CHELTUIELILOR SI VENITURILOR INSTITUTIEI PUBLICE 18
2.1 Delimitari privind cheltuielile si veniturile si institutiei publice 18
2.2 Contabilitatea cheltuielilor institutiei publice 21
2.2.1 Contabilitatea cheltuielilor privind stocurile 22
2.2.2 Contabilitatea cheltuielilor cu serviciile si lucrarile executate de terti 24
2.2.3 Contabilitatea cheltuielilor cu personalul 25
2.2.4 Contabilitatea altor cheltuieli operationale 27
2.2.5 Contabilitatea cheltuielilor financiare 28
2.2.6 Contabilitatea altor cheltuieli finantate din buget 28
2.2.7 Contabilitatea cheltuielilor cu amortizarile 29
2.3 Contabilitatea veniturilor institutiei publice 29
2.3.1 Contabilitatea veniturilor din alte activitati operationale 30
2.3.2 Veniturile financiare 31
2.3.3 Finantarile 32
2.4 Aplicatie practica privind cheltuielile, veniturile si finantarile institutiei publice 36
CAP. 3 ANALIZA CHELTUIELILOR SI VENITURILOR INSTITUTIEI PUBLICE 42
3.1 Analiza structurii cheltuielilor 42
3.2 Analiza eficientei cheltuielilor aferente veniturilor 47
3.3 Analiza efectului cresterii (reducerii) cheltuielilor la 1000 lei venituri 49
3.4 Analiza cheltuielilor materiale 51
3.5 Analiza cheltuielilor cu personalul 54
CONCLUZII 58
BIBLIOGRAFIE 60


Extras din disertatie Cum descarc?

Cap.1 Prezentarea generala a institutiei
Institutia in cadrul careia s-a realizat documentarea pentru prezenta lucrare de disertatie este o Directie Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului care isi realizeaza obiectul de activitate la nivelul unui anumit judet al tarii.
1.1 Scurt istoric al institutiei
In iunie 1997, Guvernul Romaniei a adoptat Ordonanta de Urgenta nr.26/1997 privind protectia copilului aflat in dificultate, punand bazele unui nou sistem de protectie, intemeiat pe principiul descentralizarii puterii de decizie si a responsabilitatilor, prin infiintarea, in subordinea consiliilor judetene si a consiliilor locale ale municipiului Bucuresti, a organismelor raspunzatoare de stabilirea, aplicarea si urmarirea masurilor de protectie a copilului aflat in dificultate.
In anul 1997, printr-o hotarare proprie, Consiliul Judetean a infiintat un serviciu de asistenta sociala, ce functiona in cadrul sau si aplica strategiile guvernamentale in domeniul protectiei copilului. In anul 1998 acest serviciu si-a mutat sediul intr-o cladire proprie si a incorporat leaganele de copii ce apartineau Ministerului Sanatatii si casele de copii ce apartineau Ministerului Muncii transformandu-le pe acestea in centre de plasament si devenind astfel Directie Judeteana de Protectie a Copilului.
In anii 1999 - 2000 au fost preluate partile de asistenta sociala ale scolilor speciale (hipoacuzici si ajutatoare) iar institutia a devenit Directie Generala de Protectie a Copilului. In anul 2003 au fost desfiintate majoritatea centrelor de plasament iar copii au fost incredintati unor asistenti maternali profesionisti angajati ai Directiei.
In anul 2005 Directia Generala de Protectie a Copilului a comasat cu Directia de Asistenta Sociala care realiza masurile de asistenta sociala in domeniul protectiei persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap (copii si adulti), precum si a oricaror persoane aflate in nevoie, devenind astfel Directie Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. In aceasta perioada au luat fiinta complexele de servicii comunitare care incorporau urmatoarele tipuri de servicii: centre ingrijire de zi, centre maternale, cabinete de consiliere si sprijin pentru parinti, centre de plasament de tip familial, centre de primire in regim de urgenta, servicii alternative de protectie de tip familial.
In anul 2006 centrele de plasament ce cuprindeau copii din scolile speciale au fost returnate in ingrijirea Inspectoratului Scolar si tot in acest an au fost infiintate locuinte protejate si centre pentru combaterea traficului de fiinte umane.
Trebuie precizat faptul ca o parte din aceste subunitati au fost create de catre directie prin intermediul fondurilor de la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, fondurilor PHARE si altor fonduri, obtinute cu ajutorul unor proiecte realizate in cadrul unui compartiment specializat in acest domeniu.
1.2 Obiectul de activitate al institutiei
Obiectul de activitate al institutiei poate fi scos in evidenta tinandu-se cont de cele doua componente ce caracterizeaza institutia, componenta de protectie a copilului si componenta de asistenta sociala. 
Obiectul de activitate al institutiei pentru componenta de asistenta sociala este realizarea ansamblului de masuri, programe, activitati profesionale, servicii specializate de protejare a persoanelor, familiilor, grupurilor si comunitatilor cu probleme speciale, aflate in dificultate si intr-un grad de risc social, care nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace si eforturi proprii un mod normal si decent de viata. Serviciile de asistenta sociala se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:
o persoane cu handicap; 
o persoane singure; 
o persoane varstnice; 
o familia si copilul; 
o oricare persoana aflata in nevoie. 
Obiectul de activitate al institutiei pentru componenta de protectie a copilului il constituie asigurarea protectiei copiilor aflati in dificultate, acordarea de asistenta in realizarea si exercitarea drepturilor lor si acordarea de sprijin familiei pentru prevenirea situatiilor ce pun in pericol securitatea si dezvoltarea copilului.
1.3 Structura organizatorica si functionala a institutiei
Prin diviziunea muncii pe orizontala si verticala, stabilirea autoritatii si delegarea ei pe diferitele niveluri de organizare si departamentarea activitatii se obtine structura organizatorica . Deci structura organizatorica urmareste precizarea elementelor componente, a atributiilor fiecarei componente in cadrul ansamblului si a relatiilor dintre componente.
Unitatea este o institutie publica al carei for superior este Consiliul Judetean si care este condusa de un colegiu director format din directorul general si directorii generali adjuncti.
Structura organizatorica a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se prezinta astfel:


Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitatea si Analiza Cheltuielilor si Veniturilor in Institutiile Publice.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!