Contractul International de Vanzare de Marfuri

Cuprins disertatie Cum descarc?

Notiunea si importanta comertului international 2
CAPITOLUL I 4
CONTRACTUL DE VANZARE INTERNATIONALA 4
DE MARFURI, CONFORM CONVENTIEI NATIUNILOR 4
UNITE DE LA VIENA (1980) 4
CAPITOLUL II 11
FORMAREA CONTRACTULUI 11
Momentul incheierii contractului. 19
Modificarea contractului 19
Capitolul III 22
Efectele contractului 22
Obligatiile vanzatorului si raspunderea 23
contractuala a acestuia 23
Obligatiile vanzatorului adiacente predarii, in cazul in care vanzarea implica transportul marfii 26
Obligatia de remitere a documentelor referitoare la marfa 28
Obligatia de conformitate a marfurilor 29
Criteriile pentru indeplinirea obligatiei de conformitate 30
Cazurile in care vanzatorul nu se poate prevala de neindeplinirea de catre cumparator a obligatiilor sale legate de conformitatea marfurilor 35
Obligatia vanzatorului de a preda marfurile libere de orice drept sau pretentie a unui tert(obligatia de garantie pentru evictiune) 36
Obligatia de garantie in cazul evictiunii bazate pe proprietatea intelectuala 37
Obligatia cumparatorului de a denunta dreptul sau prestatia tertului si cazul in care vanzatorul 39
nu se poate prevala de incalcarea acestei obligatii 39
Mijloacele de care dispune vanzatorul in caz de contraventie la contract din partea cumparatorului 46
- raspunderea contractuala a cumparatorului - 46
Mijloacele speciale ale vanzatorului in cazul in care cumparatorul nu isi executa obligatia de a specifica elementele caracteristice ale marfurilor 48
CAPITOLUL IV 49
Dispozitii comune privind obligatiile vanzatorului si ale cumparatorului 49
Efectele specifice ale contractului de vanzare, ca un contract sinalagmatic 49
Riscul contractului 53
Momentul transferarii riscurilor 53
Capitolul V 56
Reguli aplicabile in vanzarea internationala (INCOTERMS 2010) 56


Extras din disertatie Cum descarc?

Notiunea si importanta comertului international
Notiunea de comert international este susceptibila de doua acceptiuni, una care cuprinde sensul traditional al acestei naturi si una larga care include si formele moderne de desfasurare a relatiilor economice internationale.
Stricto sensu comertul international cuprinde totalitatea operatiunilor de import-export de marfuri, lucrari si servicii pe care le desfasoara persoanele fizice sau persoanele juridice avand calitatea de subiecte ale dreptului comertului international cu parteneri de nationalitate straina sau bunuri aflate in tranzit international.
Privit in acest sens comertul international apartine in esenta distributiei marfurilor, care constituie etapa intermediara a ciclului economic, plasata intre productie si consumatie, cu prezicerea ca, in acest caz, distributia are loc prin ipoteza, peste frontierele unui stat.
Comertul international in acceptiunea sa restransa imbraca pe planul dreptului forma actelor si faptelor de comert international (propriu-zis) . Dintre actele de comert international, cele mai importante ca frecventa si sfera de cuprindere sunt contractele comerciale internationale care constituie una dintre institutiile centrale ale acestei materii. In cadrul contractelor locul central il ocupa contractul de vanzare internationla de marfuri.
Aceasta acceptiune a notiunii pe care o definim este cea mai apropiata in sensul etimologic al cuvantului ,, comert" , provenit din expresia latina ,, commercium " care la randul sau este o juxtapunere a cuvintelor ,, cum merx ", care exprima notiunea de operatiuni efectuate cu marfa.
In epoca mederna comertul international a depasit cadrul traditional al acestei notiuni, el ingloband o multitudine si o extrema varietate de operatiuni care se refera numai indirect la marfa si care sunt cuprinse de regula, in notiunea de cooperare economica internationala .
Cooperarea economica internationala este un ansamblu, relatii de conlucrare intre doua sau mai multe persoane fizice / juridice apartinand unor sate diferite care nu implica in mod necesar un transfer de marfa peste frontiere, ci au ca scop realizarea, prin efortutile conjugate ale partenerilor, a unor operatiuni conexe de comert, esalonate de regula pe perioade de timp determinate, in productie sau in sfera neproductiva , in scopul obtinerii unor avantaje reciproce.
Prin includerea alaturi de formele clasice, a operatiunilor de cooperare internationala, notiunea de comert international capata un sens larg .
Operatiunile la care ne referim se prezinta, pe plan juridic, sub forma actelor si faptelor de cooperare economica internationala. Aceasta se concretizeaza, de regula, la nivelul relatiilor dintre persoanele fizice sau juridice dintre diferite state, prin contractul de cooperare economica internationala atunci cand imbraca o forma exclusiv contractuala sau prin contractul de constituire de societate comerciala atunci cand forma juridica este contractuala si institutionala .
Epoca moderna, dar mai ales cea internationala au generat dezvoltarea, diversificarea si specializarea fara precedent a productiei de marfuri si seviciilor. In aceste conditii, realizarea prin mijloace proprii a intregii game de produse si servicii a devenit imposibila sub aspect tehnic si oricum ineficienta din punct de vedere economic. In acest mod s-a creat o interdependenta intre economiile nationale ale diferitelor tari, ceea ce a constituit fundamentul schimburilor economice internationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Contractul International de Vanzare de Marfuri.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!