Cort integrat în plafonul unui autovehicul

Cuprins disertație Cum descarc?

1. Introducere
2. Fundamentare teoretica
3. Contributii teoretice si aplicative la solutionarea temei
4. Concluzie
5. Bibliografie


Extras din disertație Cum descarc?

Rezumat
Tema selectata consta in conceptia unui cort integrat in plafonul unei masini destinat pasionatilor de camping. Am urmarit obtinerea unui cost redus, simplitate constructiva si dimensiuni de gabarit reduse.
Ideea de baza este de a crea unu habitaclu retractabil ascuns in cadrul plafonului unui van. In principiu, habitaclul va fi invizibil pentru ochii celor din jur pana la desfasurarea lui la momentul dorit. Pentru a realiza acest lucru trebuie gandit un design armonios care sa nu intrerupa liniile gandite de catre conceptori la dezvoltarea masinii. Pe langa design trebuie gandita si o schema de ranforsare a plafonului pentru a putea sustine greutatea suplimentara.
In cadrul pietei auto, care continua sa fie in plina dezvoltare, s-au identificat doua contexte care au condus la concretizarea acestei noi idei de produs. Un prim segment de consumatori este reprezentat de amatorii de drumetii care prefera linistea si aerul curat caracteristic unui camping montan in detrimentul unei pensiuni. 
Cel de-al doilea segment mai redus de potentiali clienti ii aduce in prim plan pe conducatorii auto ale caror joburi presupune parcurgerea de distante foarte lungi si necesita un spatiu adecvat de odihna pentru a-si putea desfasura activitatea la nivel optim.
In aceasta lucrare va fi prezentat modul de functionare al sistemului de desfasurare al cortului dar si modul de montare al acestui sistem pe un autovehicul standard. Un alt lucru ce va fi analizat este variatia de materiale prezente pe piata si alegerea celor cu un raport calitate/pret cat mai satisfacator pentru pretentiile eventualilor clienti.
Se vor analiza de asemenea si solutii constructive similare cu cea expusa in aceasta lucrare si se va face o comparatie intre acestea pentru a evidentia avantajele si dezavantajele intre diferitele designuri gandite.
Introducere
Industria automobilistica cuprinde o gama larga de companii si organizatii implicate in proiectarea, dezvoltarea, producerea si comercializarea autovehiculelor. Este unul din cele mai importante sectoare economice dupa venit. Un segment poate mai putin cunoscut ala acestei industrii este cel al vehiculelor recreationale, dintre care cele mai populare sunt rulotele.
Termenul de rulota este folosit pentru a descrie un vehicul cu doua sau patru roti, remorcat la un autoturism si dotat cu elemente de confort proprii, potrivit unei mici camere de locuit.[1]
Desi este cea mai populara alegere pentru clintii ce urmaresc achizitionarea unui autovehicul in scop recreational este de asemenea si una dintre cele mai scumpe fiind intrecuta poate doar autocarele transformate in adevarate apartamente pe roti.
Genul de clienti interesati de astfel de autovehicule sun iubitori de natura si de calatorii care prefera intimitatea oferita de un spatiu amenajat pe placul lor dar si libertatea de miscare atunci cand sunt in vacanta, in detrimentul unui camere de hotel ce rar satisface toate preferintele unei persoane.
Campingul locul unde turistii pot desfasura activitati recreative in aer liber, in general pe suprafete pe care sunt instalate corturi sau baracamente pentru turisti. Cei care merg in camping parasesc zonele urbane agitate pentru a se bucura de natura, locuind temporar in casute tip camping, bungalouri, rulote, corturi, sau chiar sub cerul liber. [1]
Poate cea mai populara alegere in cazul optarii unui camping atunci cand suntem in vacanta este cortul. Desi de multe ori nu este cea mai confortabil alegere din toate punctele de vedere este cu siguranta cea mai ieftina, criteriu ce este de multe ori cel care este hotarator in luarea unei decizii.
Cortul este o locuinta temporara, demontabila si deplasabila, constituita dintr-o armatura rigida acoperita cu material textil, piei de animale etc. Cortul este destinat camparii in diferite locuri si gazduirii unei sau mai multor persoane.[1]
Din dorinta de avea un confort mai ridicat pentru un pret nu cu mult mai mare decat al unui cort conventional si care pe o perioada mai mare de timp de utilizare sa fie rentabil s-a nascut idee da a proiecta un habitaclu integrat in plafonul unui autovehicul, care la cerere poate fi complet invizibil ochiului atunci cand nu este folosit si care poate fi desfasurat intru-un timp cat mai mic si mod cat mai simplu. 
Desi in aceste moment exista pe piata o varietate de produse similare cu cel ce urmeaza a fi prezentat in continuarea acestei lucrari, majoritate au un design ce se integreaza destul de greu cu cel au autovehiculul pe care sunt montate. Acest lucru desi aduce in primul rand probleme de ordin estetic, factor ce oricum nu prea intereseaza pe amatorii de camping, un alt inconvenient este faptul ca este afectata aerodinamicitate masinii. Asta duce inevitabil la un consum mai mare de combustibil care pe termen lung iarasi nu este rentabil.
Pentru ca rezolva problema integrarii deficitare a produsului in designul initial proiectat al autovehiculului sa pornit de la ideea gandirii unui sistem simplu, usor dar si de dimensiuni reduse, pentru a putea permite amplasare si montarea tuturor elementelor angrenate in desfasurarea cortului utilizand un volum cat mai redus de spatiu.


Fisiere în arhivă (1):

  • Cort integrat in plafonul unui autovehicul.docx

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Bibliografie

1. https://ro.wikipedia.org/
2. Catalog Autohome 2017-18
3. https://www.bodans.co.uk/vw-transporter-conversions
4. www.emag.ro


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!