Creditarea Negarantata la Raiffeisen Bank in Conditiile Crizei Financiare Globale

Cuprins disertatie Cum descarc?

I. Prezentare RAIFFEISEN BANK 1
II. Procedura de creditare pentru nevoi personale nenominalizare - persoane fizice 5 
1.1. Desfasurarea procesului de creditare 5
1.1.1. Etapa de informare client 5 
2.1.2. Etapa de intocmire a dosarului de credit 10
2.1.3. Examinarea si verificarea documentatiei de credit in cadrul agentiei 12 2.1.4. Etapa de analiza si decizie in cadrul UCP 14 2.1.5. Etapa de acordare a creditului 17 2.1.6. Etapa de inchiriere a contractului 18 2.1.7. Etapa de inmanare a documentelor clientului 18 2.1.8. Etapa de plati anticipate totale si partiale 19
2.2. Monitorizarea produsului 19
2.3. Operatiuni suport post acordate credit 20
III. Politica de risc pentru creditele de nevoi personale nenominalizate pentru persoane fizice 22
3.1. Criterii de eligibilitate pentru solicitant si codebitor/codebitori 22
3.2. Categorii de venituri eligibile 23
3.3. Indicatori de analiza a capacitatii de rambursare 30
IV. Calcularea DAE 36
4.1. Formula de calcul a DAE 36
4.2. Exemplu de calcul al DAE 37
V. Rezultate RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL in conditiile crizei financiare globale 38.
5.1. RZB in primele trei semestre ale 2008: Performanta solida in conditii dificile 38 
5.2. Raiffeisen International - rezultate in conditiile crizei de pe pietele financiare 39
VI. CONCLUZII 41
Bibliografie 43


Extras din disertatie Cum descarc?

I. PREZENTARE RAIFFEISEN BANK.
Istoricul Bancii Raiffeisen
Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818 - 1888), fost primar al mai multor orase germane, a intemeiat in 1862 prima uniune de credit in Anhausen, Germania. In 1886, apare prima uniune bancara Raiffeisen in Muhldorf, Austria. Grupul Raiffeisen este in prezent cel mai mare grup bancar privat din Austria, detinand o cota de 25, l% din piata bancara austriaca si are o structura pe trei nivele. 
Primul nivel este format din 599 de banci locale autonome Raiffeisen si cele 1.719 de sucursale ale acestora. Toate aceste unitati ofera o gama vasta de servicii bancare, atat pentru persoane fizice, cat si pentru intreprinderi mici si mijlocii sau pentru corporatii multinationale. 
Cel de-al doilea nivel este format din bancile regionale - asa-numitele Landesbanken, ai caror actionari sunt bancile locale. Aceste banci regionale opereaza in cele noua provincii ale Austriei, avand rolul unor case de compensare. Landesbanken se numara si printre actionarii principali ai RZB-Austria, detinand impreuna mai mult de 87 % din capitalul social.
RZB-Austria, care este actionarul principal al retelei de banci din Europa Centrala si de Est, constituie cel de-al treilea nivel si reprezinta institutia centrala a grupului bancar, avand initial scopul de a functiona ca o casa de compensatii inter-regionala, ulterior cunoscand o puternica dezvoltare ca banca universala atat in Austria cat si pe plan international.
RZB-Austria a fost fondata in 1927 pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului Grup si este responsabila cu tranzactiile si operatiunile efectuate in numele grupului la nivel national si international. Serviciile bancare oferite au fost ulterior completate de cele financiare oferite de RZB-Austria ca banca de investitii, precum si de alte servicii conexe activitatii bancare. Astfel, desi actionand in mod traditional in domeniul bancar, oferind intreaga gama de servicii de banca comerciala si banca de investitii, Grupul si-a dezvoltat si un numar de filiale specializate in alte tipuri de servicii financiare cum ar fi asigurarile (Raiffeisen Versicherung), leasing (Raiffeisen Leasing), fonduri de investitii (Raiffeisen Private Equity Management AG), societati de administrare a investitiilor (Raiffeisen Kapitalanlagegesellschaft), banci de credit ipotecar (Raiffeisen Bausparkasse) etc. 
Pe langa toate acestea, Grupul Raiffeisen este prezent si in centrele financiare cele mai importante ale lumii, precum si pe multe alte piete dezvoltate. Banca are astfel o sucursala la Londra, o reprezentanta si o subsidiara specializata in finante la New York. In Europa, clientii se pot baza pe reprezentantele Raiffeisen din Paris, Bruxelles si Milano, precum si pe filiala din Malta pentru sprijin local.
Intreaga activitate a Grupului Raiffeisen a fost recunoscuta pe plan international, atat prin premiile primite de-a lungul timpului in intreaga Europa (,,The World's Best Internet Banks" - Global Finance, "Best Corporate/Institutional Web Design in Europe" - Global Finance, "Best Corporate/Institutional Internet Bank in Europe" - Global Finance, premii pentru solutii web in Croatia, Slovacia, Cehia si Ungaria, "Premiul Euromoney pentru Excelenta" inclusiv "Cea mai Buna Banca in Serbia si Montenegru", "Cea mai Buna Banca in Slovacia", "Best Debt House in Slovenia" and "Best Equity House in Croatia", "Banca anului 2003 in Austria, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Serbia si Muntenegru si Slovacia" de catre The Banker, dar si de ratingurile recunoscute de cele mai importante agentii din lume.
Emblema Raiffeisen: de la "Caluti" la marca. Doi caluti incrucisati completeaza varful unui acoperis de casa, simbol al protectiei si al sigurantei. "Calutii" se regasesc de sute de ani in traditia folclorului european si reprezinta un simbol al apararii impotriva pericolelor vietii. Simbolul calutilor incrucisati a devenit in timp cea mai cunoscuta si respectata marca din Austria.
Istoricul Grupului in Romania a inceput in anul 1994 cand RZB Austria a deschis o reprezentanta la Bucuresti, ulterior fiind infiintata si o filiala bancara detinuta in proportie de 100 % de catre -RZB Austria - Raiffeisenbank (Romania) S.A. Aceasta entitate bancara a devenit operationala incepand cu iulie 1998. Grupul a luat insa in considerare extinderea activitatilor sale bancare in Romania, prin achizitionarea unei banci comerciale existente. Astfel, Grupul a devenit actionar majoritar al Bancii Agricole, prin contractul incheiat cu APAPS in aprilie 2002. Valoarea totala a contractului de preluare s-a ridicat la suma de 52 milioane USD, constituit din pretul actiunilor si o componenta de investitii, iar denumirea bancii a fost la scurt timp schimbata in Banca Agricola - Raiffeisen S.A Integrarea operatiunilor si serviciilor bancare ale Grupului a avut loc prin absorbtia de catre Banca Agricola - Raiffeisen S.A. a Raiffeisenbank (Romania) S.A, banca rezultata din fuziune incepand sa functioneze de la data de 26 iunie 2002 sub denumirea actula de Raiffeisen Bank S.A. Fuziunea a fost anuntata oficial pe 28 iunie 2002 si a devenit efectiva de la 1 iulie 2002, RZB Austria detinand 94,14 % din actiunile noii entitati. In august-septembrie 2002, RZB Austria a desfasurat o oferta publica de cumparare pentru toate actiunile Raiffeisen Bank tranzactionate la BVB, in scopul delistarii entitatii nou-formate de pe BVB, in urma acesteia societatea devenind, cu acordul Adunarii Generale a Actionarilor, societate de tip inchis.
Grupul RZB si Raiffeisen International
Raiffeisen International opereaza una dintre cele mai mari retele de unitati bancare din Europa Centrala si de Est. 17 piete din regiunea in dezvoltare a Europei sunt acoperite de banci subsidiare, companii de leasing financiar si alti furnizori de servicii financiare. Aproximativ 14,6 milioane de clienti sunt deserviti prin intermediul a peste 3.100 de unitati bancare. Raiffeisen International este o subsidiara integral consolidata a Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB), care detine peste doua treimi din actiuni. Restul se tranzactioneaza liber la Bursa de Valori din Viena. RZB este una dintre cele mai importante banci comerciale si de investitii din Austria si este institutia centrala a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai mare grup bancar al tarii.
Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZB) cu sediul in Viena este entitatea centrala a Grupului RZB. RZB ocupa a treia pozitie pe piata bancara din Austria si este institutia principala a Grupului Bancar Raiffeisen (RBG). La 31 decembrie 2006, bilantul total consolidat a fost de 205 miliarde EUR, RBG devenind cel mai puternic grup financiar din tara din punctul de vedere al activelor totale. Grupul realizeaza aproape un sfert din activitatea bancara interna si dispune de cea mai mare retea de distributie din tara, cu peste 2.250 de unitati si aproximativ 22.000 de angajati.
Infiintata in 1927, RZB ofera o gama completa de servicii bancare si de investment banking in Austria si este considerata un pionier in Europa Centrala si de Est. Se numara printre principalele banci din regiune, oferind servicii bancare pentru companii si persoane fizice, precum si servicii de investment banking, pe urmatoarele piete:


Fisiere in arhiva (2):

  • Creditarea Negarantata la Raiffeisen Bank in Conditiile Crizei Financiare Globale
    • CREDITAREA NEGARANTATA LA RAIFFEISEN BANK IN CONDITIILE CRIZEI FINANCIARE GLOBALE 2.doc
    • CUPRINS.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!