Creditarea negarantată la Raiffeisen Bank în condițiile crizei financiare globale

Cuprins disertație Cum descarc?

I. Prezentare RAIFFEISEN BANK 1
II. Procedura de creditare pentru nevoi personale nenominalizare – persoane fizice 5 
1.1. Desfăşurarea procesului de creditare 5
1.1.1. Etapa de informare client 5 
2.1.2. Etapa de întocmire a dosarului de credit 10
2.1.3. Examinarea şi verificarea documentaţiei de credit în cadrul agenţiei 12 2.1.4. Etapa de analiză şi decizie în cadrul UCP 14 2.1.5. Etapa de acordare a creditului 17 2.1.6. Etapa de închiriere a contractului 18 2.1.7. Etapa de înmânare a documentelor clientului 18 2.1.8. Etapa de plăţi anticipate totale şi parţiale 19
2.2. Monitorizarea produsului 19
2.3. Operaţiuni suport post acordate credit 20
III. Politica de risc pentru creditele de nevoi personale nenominalizate pentru persoane fizice 22
3.1. Criterii de eligibilitate pentru solicitant şi codebitor/codebitori 22
3.2. Categorii de venituri eligibile 23
3.3. Indicatori de analiză a capacităţii de rambursare 30
IV. Calcularea DAE 36
4.1. Formula de calcul a DAE 36
4.2. Exemplu de calcul al DAE 37
V. Rezultate RAIFFEISEN BANK INTERNATIONAL în condiţiile crizei financiare globale 38.
5.1. RZB în primele trei semestre ale 2008: Performanţă solidă în condiţii dificile 38 
5.2. Raiffeisen International – rezultate in conditiile crizei de pe pieţele financiare 39
VI. CONCLUZII 41
Bibliografie 43


Extras din disertație Cum descarc?

I. PREZENTARE RAIFFEISEN BANK.
Istoricul Băncii Raiffeisen
Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818 - 1888), fost primar al mai multor oraşe germane, a întemeiat în 1862 prima uniune de credit în Anhausen, Germania. În 1886, apare prima uniune bancară Raiffeisen în Mühldorf, Austria. Grupul Raiffeisen este în prezent cel mai mare grup bancar privat din Austria, deţinând o cotă de 25, l% din piaţa bancară austriacă şi are o structură pe trei nivele. 
Primul nivel este format din 599 de bănci locale autonome Raiffeisen şi cele 1.719 de sucursale ale acestora. Toate aceste unităţi oferă o gamă vastă de servicii bancare, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru întreprinderi mici şi mijlocii sau pentru corporaţii multinaţionale. 
Cel de-al doilea nivel este format din băncile regionale – aşa-numitele Landesbanken, ai căror acţionari sunt băncile locale. Aceste bănci regionale operează în cele nouă provincii ale Austriei, având rolul unor case de compensare. Landesbanken se numară şi printre acţionarii principali ai RZB-Austria, deţinând împreuna mai mult de 87 % din capitalul social.
RZB-Austria, care este acţionarul principal al reţelei de bănci din Europa Centrala şi de Est, constituie cel de-al treilea nivel şi reprezintă instituţia centrală a grupului bancar, având iniţial scopul de a funcţiona ca o casă de compensaţii inter-regionala, ulterior cunoscând o puternică dezvoltare ca bancă universală atât în Austria cât şi pe plan internaţional.
RZB-Austria a fost fondată în 1927 pentru a coordona activităţile şi politicile financiare ale întregului Grup şi este responsabilă cu tranzacţiile şi operaţiunile efectuate în numele grupului la nivel naţional şi internaţional. Serviciile bancare oferite au fost ulterior completate de cele financiare oferite de RZB-Austria ca bancă de investiţii, precum şi de alte servicii conexe activităţii bancare. Astfel, deşi actionând în mod tradiţional în domeniul bancar, oferind întreaga gamă de servicii de bancă comercială şi bancă de investitii, Grupul şi-a dezvoltat şi un număr de filiale specializate în alte tipuri de servicii financiare cum ar fi asigurările (Raiffeisen Versicherung), leasing (Raiffeisen Leasing), fonduri de investiţii (Raiffeisen Private Equity Management AG), societăţi de administrare a investiţiilor (Raiffeisen Kapitalanlagegesellschaft), bănci de credit ipotecar (Raiffeisen Bausparkasse) etc. 
Pe lânga toate acestea, Grupul Raiffeisen este prezent şi în centrele financiare cele mai importante ale lumii, precum şi pe multe alte pieţe dezvoltate. Banca are astfel o sucursală la Londra, o reprezentanţă şi o subsidiară specializată în finanţe la New York. În Europa, clienţii se pot baza pe reprezentanţele Raiffeisen din Paris, Bruxelles şi Milano, precum şi pe filiala din Malta pentru sprijin local.
Întreaga activitate a Grupului Raiffeisen a fost recunoscută pe plan internaţional, atât prin premiile primite de-a lungul timpului în întreaga Europă („The World’s Best Internet Banks” – Global Finance, “Best Corporate/Institutional Web Design in Europe” – Global Finance, “Best Corporate/Institutional Internet Bank in Europe” – Global Finance, premii pentru soluţii web în Croaţia, Slovacia, Cehia şi Ungaria, “Premiul Euromoney pentru Excelenţă” inclusiv “Cea mai Bună Bancă în Serbia şi Montenegru”, “Cea mai Bună Bancă în Slovacia”, “Best Debt House în Slovenia” and “Best Equity House în Croatia”, “Banca anului 2003 în Austria, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Serbia şi Muntenegru şi Slovacia” de către The Banker, dar şi de ratingurile recunoscute de cele mai importante agenţii din lume.
Emblema Raiffeisen: de la "Căluţi" la marcă. Doi căluţi încrucişaţi completează vârful unui acoperiş de casă, simbol al protecţiei şi al siguranţei. "Căluţii" se regăsesc de sute de ani în tradiţia folclorului european şi reprezintă un simbol al apărării împotriva pericolelor vieţii. Simbolul căluţilor încrucişaţi a devenit în timp cea mai cunoscută şi respectată marcă din Austria.
Istoricul Grupului în România a început în anul 1994 cand RZB Austria a deschis o reprezentanţă la Bucureşti, ulterior fiind înfiinţată şi o filială bancară deţinută în proporţie de 100 % de către –RZB Austria - Raiffeisenbank (România) S.A. Această entitate bancară a devenit operaţionala începând cu iulie 1998. Grupul a luat însă în considerare extinderea activitaţilor sale bancare în România, prin achiziţionarea unei bănci comerciale existente. Astfel, Grupul a devenit acţionar majoritar al Băncii Agricole, prin contractul încheiat cu APAPS în aprilie 2002. Valoarea totală a contractului de preluare s-a ridicat la suma de 52 milioane USD, constituit din preţul acţiunilor şi o componenţa de investiţii, iar denumirea băncii a fost la scurt timp schimbată în Banca Agricola – Raiffeisen S.A Integrarea operaţiunilor şi serviciilor bancare ale Grupului a avut loc prin absorbţia de către Banca Agricola – Raiffeisen S.A. a Raiffeisenbank (România) S.A, bancă rezultată din fuziune începând să funcţioneze de la data de 26 iunie 2002 sub denumirea actulă de Raiffeisen Bank S.A. Fuziunea a fost anuntată oficial pe 28 iunie 2002 şi a devenit efectivă de la 1 iulie 2002, RZB Austria deţinând 94,14 % din acţiunile noii entităţi. În august-septembrie 2002, RZB Austria a desfăşurat o ofertă publică de cumpărare pentru toate acţiunile Raiffeisen Bank tranzacţionate la BVB, în scopul delistării entităţii nou-formate de pe BVB, în urma acesteia societatea devenind, cu acordul Adunării Generale a Acţionarilor, societate de tip închis.
Grupul RZB şi Raiffeisen International
Raiffeisen International operează una dintre cele mai mari reţele de unităţi bancare din Europa Centrală şi de Est. 17 pieţe din regiunea în dezvoltare a Europei sunt acoperite de bănci subsidiare, companii de leasing financiar şi alţi furnizori de servicii financiare. Aproximativ 14,6 milioane de clienţi sunt deserviţi prin intermediul a peste 3.100 de unităţi bancare. Raiffeisen International este o subsidiară integral consolidată a Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB), care deţine peste două treimi din acţiuni. Restul se tranzacţionează liber la Bursa de Valori din Viena. RZB este una dintre cele mai importante bănci comerciale şi de investiţii din Austria şi este instituţia centrală a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai mare grup bancar al ţării.
Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) cu sediul in Viena este entitatea centrală a Grupului RZB. RZB ocupă a treia poziţie pe piaţa bancară din Austria si este institutia principală a Grupului Bancar Raiffeisen (RBG). La 31 decembrie 2006, bilanţul total consolidat a fost de 205 miliarde EUR, RBG devenind cel mai puternic grup financiar din ţară din punctul de vedere al activelor totale. Grupul realizează aproape un sfert din activitatea bancară internă şi dispune de cea mai mare reţea de distribuţie din ţară, cu peste 2.250 de unităţi şi aproximativ 22.000 de angajaţi.
Înfiinţată în 1927, RZB oferă o gamă completă de servicii bancare şi de investment banking în Austria şi este considerata un pionier în Europa Centrala şi de Est. Se numară printre principalele bănci din regiune, oferind servicii bancare pentru companii şi persoane fizice, precum şi servicii de investment banking, pe urmatoarele pieţe:


Fisiere în arhivă (2):

  • Creditarea Negarantata la Raiffeisen Bank in Conditiile Crizei Financiare Globale
    • CREDITAREA NEGARANTATA LA RAIFFEISEN BANK IN CONDITIILE CRIZEI FINANCIARE GLOBALE 2.doc
    • CUPRINS.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 10€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!