Delimitari si Premise Privind Bilantul Contabil

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I 1
DELIMITARI SI PREMISE PRIVIND BILANTUL CONTABIL
1.1. Bilantul contabil - document contabil de sinteza 
privind situatia patrimoniala 1
1.2. Structura patrimoniala specifica bilantului 5
1.3. Directiva a IV-a a comunitatii europene privind bilantul 7
1.4. Normele contabile din romania privind bilantul contabil 9
CAPITOLUL II 12 
LUCRARILE CONTABILE PRELIMINARE INTOCMIRII BILANTULUI CONTABIL
2.1. Verificarea si inregistrarea in conturi a operatiilor 
economico-financiare 12
2.2 Intocmirea balantei conturilor inainte de inventariere 13
2.3 Inventarierea generala a patrimoniului 14
2.4. Contabilizarea operatiilor de regularizare 20
2.5. Verificarea concordantei datelor din contabilitatea sintetica 
cu cele din evidenta operativa si analitica 27
2.6. Intocmirea balantei conturilor dupa inventariere 28
2.7. Determinarea rezultatului exercitiului si 
contabilitatea repartizarii profitului 31
2.8. Distribuirea profitului sau finantarea pierderii 32
2.9. Redactarea bilantului contabil 34
CAPITOLUL III 37
INSTRUMENTE UTILIZATE IN ANALIZA BILANTULUI CONTABIL
3.1. Aspecte generale privind analiza bilantului 37
3.2. Conceptul de bilant functional 41
3.3. Constructia bilantului functional 49
BIBLIOGRAFIE 81


Extras din disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I
DELIMITARI SI PREMISE PRIVIND BILANTUL CONTABIL
1.1. BILANTUL CONTABIL - DOCUMENT CONTABIL DE SINTEZA PRIVIND SITUATIA PATRIMONIALA
Bilantul reprezinta un instrument contabil de mare importanta in procesul conducerii, fiind necesar atat pentru fundamentarea deciziilor privind alocarea finantelor, utilizarea si recuperarea fondurilor, cat si pentru stabilirea unor drepturi si obligatii si a unor raspunderi si cointeresari provenite din activitatea de gospodarire si dezvoltare a patrimoniului.
Conducerea eficienta a activitatii oricarui agent economic si cunoasterea rezultatelor obtinute, inclusiv a aspectelor legate de rezultatele finale, sunt posibile in activitatea curenta prin analiza datelor asigurate de evidenta economica, in cadrul careia locul cel mai important il ocupa evidenta contabila, insa in cea de perspectiva acest deziderat se poate realiza numai prin analiza informatiilor pe care le ofera bilantul contabil.
Bilantul contabil poate fi definit ca reprezentand documentul de sinteza cel mai important, care asigura centralizarea si generalizarea datelor agentilor economici si institutiilor publice, invr-o forma sistematica si unitara, care permite o prezentare de ansamblu, o analiza detaliata si un control al activitatii derulate si rezultatelor obtinute la sfarsitul fiecarei perioade de gestiune.
Datorita posibilitatilor sale informative, bilantul constituie un instrument
deosebit de important in procesul de fundamentare a deciziilor pe care le adopta organele de conducere in vederea dirijarii activitatii curente si indeosebi a celei de perspectiva, precum si pentru efectuarea indrumarii,si a controlului privind modul de indeplinire a prevederilor de natura economica si financiara.
Bilantul contabil, prin structura pe care o are si implicit prin datele pe care le contine, reflecta, in comparatie cu anul precedent si dupa normele metodologice unitare, in mod sistematizat si sintetizat, activitatea desfasurata de fiecare agent economic la sfarsitul fiecarui trimestru si pentru intregul an financiar.
Importanta pe care o prezinta bilantul, in mod sintetizat, se poate reliefa prin urmatoarele aspecte mai importante:
o constituie mijloc de cunoastere, control si analiza a activitatii agentilor economici de catre consiliile de administratie, adunarile generale ale actionarilor sau asociatilor, de organele fiscale, de statistica si altele;
o informatiile pe care le ofera stau la baza fundamentarii a numeroase decizii privind activitatea curenta si indeosebi cea de perspectiva;
o constituie un factor mobilizator pentru imbunatatirea continutului si organizarii evidentei contabile, care trebuie sa asigure datele necesare, exacte si la timp, in vederea elaborarii sale in mod corespunzator si la termenele prevazute.
Conditia fundamentala pe care trebuie sa o indeplineasca bilantul o constituie reflectarea realitatii privind elementele de activ si de pasiv existente la dispozitia agentului economic. in acest scop este necesar ca operatiile economice sa fie inregistrate integral, corect si la timp, pe baza documentelor justificative in care au fost consemnate. Se impune compararea periodica a operatiunilor din conturi cu situatia de pe teren, si verificarea exactitatii inregistrarilor din conturi.
Pentru asigurarea continutului real al bilantului contabil este foarte important sa se calculeze cat mai exact costul efectiv, iar evaluarea indicatorilor importati sa se faca la aceste costuri la preturi efective.
Bilantul contabil trebuie sa prezinte datele dupa un sistem unitar, dupa aceleasi norme metodologice, ceea ce determina aprecierea corecta si comparativ a activitatii si pentru realizarea centralizarii la directiile generale ale finantelor si controlul financiar de stat si la alte organisme interesate.


Fisiere in arhiva (2):

  • Delimitari si Premise Privind Bilantul Contabil
    • cuprins.doc
    • Delimitari si Premise Privind Bilantul Contabil.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!