Determinare Parametriolor Optimi de Transport la Distanta prin Conducte a Slamului Dens

Cuprins disertatie Cum descarc?

1 INTRODUCERE - 4 -
2 TEHNOLOGIA SLAM DENS - 5 -
2.1 DESCRIERE GENERALA - 5 -
2.2 DATE DE PROIECTARE - 8 -
2.3 SCHEMA PRINCIPIALA DE FUNCTIONARE A INSTALATIEI DE SLAM DENS - 10 -
2.3.1 Subsistemul de colectare - transport zgura - 11 -
2.3.2 Subsistemul colectare - transport cenusa - 11 -
2.3.3 Subsistemul de preparare si pompare slam pe depozit - 13 -
2.3.4 Subsistemul de transport slam la depozit. Conducta de transport. - 15 -
3 TRANSPORTUL AMESTECURILOR BIFAZICE PRIN CONDUCTE ORIZINTALE - 16 -
3.1 CARACTERISTICILE GENERALE - 16 -
3.2 DETERMINAREA VITEZEI CRITICE DE TRANSPORT - 18 -
3.3 DETERMINAREA VITEZEI DE SEDIMENTARE - 20 -
3.4 DETERMINAREA PIERDERILOR PRIN FRECARE - 23 -
4 CALCULUL PARAMETRILOR DE TRANSPORT SLAM DENS PRIN CONDUCTE ORIZONTALE - 26 -
4.1 STABILIREA RETETEI DE SLAM DENS - 26 -
4.2 CALCULUL VITEZEI DE TRANSPORT - 28 -
4.3 CALCULUL PIERDERILOR DE PRESIUNE PRIN FRECARE - 29 -
4.4 DIMENSIONAREA POMPEI DE TRANSPORT SLAM DENS - 32 -
4.5 CALCULUL GROSIMII PERETELUI DE CONDUCTA - 34 -
5 CONCLUZII - 36 -
ANEXA 1 - DIAGRAMA FACTORULUI DE FRECARE DARCY - 37 -
ANEXA 2 - DIAGRAMA VITEZEI LIMILTA DE SEDIMENTARE DURAND - 38 -
ANEXA 3 - DIAGRAMA VITEZEI CRITICE DE TRANSPORT WILSON - 39 -
ANEXA 4 - PROPRIETATILE SLAMULUI PENTRU DIFERITE AMESTECURI RAPORT - 40 -
ANEXA 5 - NECESARUL DE APA DE AMESTEC PENTRU DIFERITE AMESTECURI RAPORT - 41 -
ANEXA 6 -DEBITUL VOLUMIC DE SLAM PENTRU DIFERITE AMESTECURI RAPORT - 42 -
BIBLIOGRAFIE: - 43 -


Extras din disertatie Cum descarc?

1 INTRODUCERE
Transportul lichidelor bifazice solid - lichid au o mare raspandire in diferite ramuri industriale cum ar fi industria chimica, metalurgica, miniera, energetica. In ce priveste industria energetica transportul lichidelor bifazice se aplica la termocentatele cu combustibili fosili solizi. In urma procesului de ardere a carbunelui rezulta o mare cantitate de balast sub forma de cenusa si zgura.
Dupa procesele tehnologice de captare si colectare a acestor reziduuri se pune problema transportului si depozitarii lor in conditii cat mai ecologice pentru a eradica efectele negative asupra mediului ambiant. In cele mai multe cazuri halda de depozitare a acestor reziduuri este situata la distanta de cativa kilometri fata de termocentrala, astfel transportul zgurii si cenusii devine dificil.
Din punct de vedere ecologic depozitarea zgurii si cenusii in halda are un impact negativ asupra mediului ambiant deoarece compozitia chimica a acestor reziduuri contine compusi de fier, sulf si aluminiu, care daca ajung in panza de apa freatica pot avea un efect negativ asupra florei si faunei din imprejurimile zonei de depozitare, si nu numai.
Ca solutionare acestor probleme s-a introdus tehnologia de slam dens, ce presupune formarea unui amestec bifazic omogen solid - lichid ce urmeaza a fi transportat hidraulic in halda de depozitare printr-un sistem de conducte. Ca lichid de amestec in formarea lichidului bifazic se utilizeaza apa, care are rolul de a neutraliza efectul negativ al compusilor chimici continuti in zgura si cenusa. In plus amestecul obtinut in urma reactiilor chimice are un efect de autointarire avand ca rezultat final formarea ,,pietrei de cenusa". Astfel problemele de transport si depozitare in halda a zgurii si cenusii sunt solutionate atat d.p.d.v tehnologic cat si ecologic.
Prezenta lucrare cuprinde o descriere generala a tehnologiei de slam dens si etapele de proiectare si dimensionare a conductelor de transport la distanta a lichidelor bifazice omogene abrazive - slamuri; luand ca si exemplu statia pilot de slam dens C.E.T Sud Timisoara proiectata de ,,Institutul de Studii si Proiectari Energetice" sucursala Timisoara. 
2 TEHNOLOGIA SLAM DENS
2.1 Descriere generala
Tehnologia de slam dens reprezinta procesul tehnologic de preparare a amestecului zgura/cenusa cu apa in scopul obtinerii unui amestec bifazic (solid-lichid) omogen - slam, pe de o parte, iar pe de alta parte implica procesul tehnologic de depozitare a slamului bazat pe solidificarea amestecului bifazic (slam) in halda de depozitare rezultand asa numita ,,piatra de cenusa". Aceasta tehnologie poate fi implementata atat in termocentralele noi cat si in cele existente. 
Incepand de la punctele cazanului de colectare a cenusii, cenusa este furnizata in forma solida uscata abraziva, reprezentand cenusa grosiera provenita de la a doua trecere a cazanului (cenusa din zona economizorului si a preincalzitoarelor de aer), si cenusa fina provenita de la electrofiltre si de la canalul de desprafuire a gazelor de ardere. Zgura si cenusa provenita din punctele de colectare ale focarului cu ardere prin pulverizarea prafului de carbune sunt prea firebinti si particulele prea mari pentru a fi usor de manevrat, astfel acestea sunt captate intr-un transportor cu racleti racit cu apa - Kratzer - dupa care sunt trecute printr-un concasor inainte de a fi transportate. Cenusa uscata este transportata pneumatic la mixerul de slam unde se realizeaza amestecul de cenusa-apa pana se obtine vascozitatea prestabilita. Zgura si cenusa umeda captata de Kratzer poate fi adaugata amestecului astfel incat sa se pastreze vascozitatea si proprietatile de autointarire ale slamului.
Implementarea tehnologiei de slam dens in termocentralele existente necesita o analiza complexa a proprietatilor zgurii si cenusii prelevate precum si realizarea unei logistici de operare pentru a determina punctele optime de conectare a statiei de slam dens in scopul minimizarii costului de investitie. Trebuie stabilita o amplasare optima a statiei de slam dens. Utilajul in care are loc formarea propriu - zisa a amestecului bifazic omogen este mixerul hidraulic de slam dens - prezentat in figura 2.1. 
Mixerul hidraulic realizeaza amestecul efectiv de zgura/cenusa - apa, operatie ce se desfasoara in mod continuu la un raport de amestec lichid - solide prestabilit, mentinand vascozitatea si proprietatile slamului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Determinare Parametriolor Optimi de Transport la Distanta prin Conducte a Slamului Dens.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!