Diagnosticul Rentabilitatii si Riscului la Compexit Trading SRL

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE-2
CAPITOLUL 1. GENERALITATI 3
1.1. Prezentarea generala a COMPEXIT TRADING S.R.L. 3
1.2. Obiectul de activitate 4
1.3. Capitalul social 4
1.4. Dreptul comercial, civil, fiscal si al mediului 5
1.5. Structura organizatorica a firmei 6
1.6. Piata firmei 7
1.6.1. Piata de desfacere 7
CAPITOLUL 2.IMPORTANTA ECONOMICA A APLICARII METODEI 
DIAGNOSTICARII-12
2.1.Conceptul de diagnosticare si tipologia diagnosticarii-12
2.2.Metodologia elaborarii unui studiu de analiza-diagnostic- 14
2.2.1.Identificarea punctelor "slabe" si a cauzelor care le genereaza-15
2.2.2.Identificarea punctelor "forte" si a cauzelor care le-au generat-15
2.2.3.Elaborarea recomandarilor-16
CAPITOLUL 3. ANALIZA POZITIEI FINANCIARE A FIRMEI 18
3.1.1. Analiza dinamicii activelor 19
3.1.2. Analiza dinamicii datoriilor 23
3.1.3.Analiza dinamicii capitalurilor proprii 26
3.2. Analiza structurilor pozitiei financiare cu ajutorul ratelor de structura 27
3.2.1. Analiza activelor cu ajutorul ratelor de structura 26
3.2.2. Analiza datoriilor cu ajutorul ratelor de structura 28
3.2.3. Analiza capitalurilor cu ajutorul ratelor de structura 30
3.3. Analiza echilibrului financiar al firmei 33
3.3.1. Autonomia financiara 35
3.3.2. Analiza trezoreriei 40
3.3. Analiza financiara a gestiunii patrimoniului 47
3.3.1. Analiza financiara a gestiunii activelor 48
3.3.2.Analiza serviciului datoriei 49
CAPITOLUL 4. ANALIZA RENTABILITATII FIRMEI 50
4.1. Analiza ratelor de rentabilitate 50
4.2.Analiza factoriala a rentabilitatii economice-51
4.3.Analiza factoriala a rentabilitatii financiare-53
4.4.Analiza efectului de levier-54
4.5.Analiza structurii CA pe elemente de cheltuieli de exploatare-55
CAPITOLUL 5.ANALIZA PERFORMANTELOR FIRMEI-56
5.1.Soldurile intermediare de gestiune-57
5.2.Concluzii financiare privind diagnosticul financiar-62
CAPITOLUL 6.DIAGNOSTICUL RISCULUI-64
6.1.Tipologia riscului-64
6.2.Analiza lichiditatii si solvabilitatii-65
6.3.Functia SCOR-67
CAPITOLUL 7. CONCLUZII SI PROPUNERI 70
BIBLIOGRAFIE 71


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Prezenta lucrare isi propune sa analizeze diagnosticul financiar al rentabilitatii si riscului la Compexit Trading SRL Cluj Napoca.
In primul capitol am prezentat generalitati legate de prezentarea firmei, obiectul principal de activitate, capitalul social, principalul furnizor, dreptul commercial si civil, structura organizatorica a firmei, piata de desfacere.
In al 2-lea capitol am prezentat importanta economica a aplicarii metodei diagnosticarii in contextual economiei de piata, conceptul de diagnosticare si tipologia diagnosticarii, identificarea punctelor "forte" si a punctelor "slabe" precum si elaborarea recomandarilor.
Capitolul 3 este rezervat analizei pozitiei financiare a firmei, adica analiza dinamicii activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, analizei cu ajutorul ratelor de structura, analiza echilibrului financiar, a trezoreriei si a serviciului datoriei.
In capitolul 4 este prezentata analiza rentabilitatii firmei, respective analiza ratelor de rentabilitate economica si financiara, analiza efectului de levier si a structurii cifrei de afaceri pe elemente de cheltuieli de exploatare.
In capitolul 5 este prezentata analiza performantei intreprinderii precum si concluziile generale ale diagnosticului financiar.
In capitolul 6 sunt analizate riscurile intreprinderii, punandu-se accent pe analiza lichiditatii si solvabilitatii precum si prezentarea functiei SCOR.
In capitolul 7 s-au prezentat concluziile si propunerile in urma analizelor facute pentru Compexit Trading SRL.
CAPITOLUL I
GENERALITATI
1.1. PREZENTAREA GENERALA A COMPEXIT TRADING S.R.L.
Denumirea: COMPEXIT TRADING S.R.L.
Sediul: Romania, Cluj Napoca, Calea Turzii nr. 223, judetul Cluj, telefon: +40(0)264-3.88.20.
Societatea comerciala COMPEXIT TRADING S.R.L., s-a infiintat in baza Legii 31/1990, fiind inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului la data de 23.03.1993 cu numarul J12/1295 sub denumirea de COMPEXIT CARS SRL. pana in 1996 cand isi schimba denumirea.
COMPEXIT TRADING S.R.L. este persoana juridica romana avand statutul de societate cu raspundere limitata avand capital integral privat si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane in vigoare si cu propriul statul de functionare. Durata de functionare este pe termen nelimitat, cu incepere de la data inregistrarii la Oficiul Registrului Comertului in anul 1992.
Infiintata in anul 1993, firma a avut denumirea Compexit Cars SRL si pana in 1996 a functionat ca si dealer Skoda local (importator fiind Best Service Bucuresti). Datorita rezultatelor excelente pe care le-a avut in aceasta perioada, precum si datorita problemelor pe care le-a intampinat importatorul (probleme financiare, vanzari slabe, lipsa unei strategii de marketing adaptate realitatilor economiei romanesti) in luna aprilie 1996 Skoda a numit importator temporar (pana la intrarea pe piata in 1998 a fimei Porsche Romania) pe Compexit Cars SRL; aceasta isi modifica numele in Compexit Trading SRL, iar din decembrie 1996 devine unic importator pentru Romania. Asa au aparut in Romania primele masini Skoda Felicia. In 1997 (an cu o fluctuatie devastatoare a cursului monedei nationale) Skoda a fost a doua marca importata pe piata Romaniei ca numar de vanzari. Participarea din acel an la Salonul International Auto Bucuresti precum si lansarea pe piata a modelului Octavia a facut ca Skoda sa fie cea mai vanduta masina importata in ultimul trimestru al anului. In anul 1998 o modificare legislativa a permis importarea autoturismelor fara plata taxelor vamale si a TVA-ului pentru majorarea capitalului social al firmelor. Aceasta impreuna cu o politica adecvata de marketing si o publicitate agresiva au facut posibil ca Skoda sa fie masina importata cu cel mai mare numar de vanzari pe primul semestru al anului. In timp, Compexit Trading SRL si-a castigat pe deplin increderea clientilor.
Incepand din luna mai 1998, de cand importul autoturismelor din Grupul Volkswagen a fost preluat de catre Porsche Romania, iar Compexit Trading S.R.L. a ramas in permanenta unul dintre cei mai puternici dealeri din afara capitalei. Conform strategiei economice a firmei, profitul obtinut in aceasta perioada a fost folosit in totalitate in vederea dezvoltarii: au fost demarate lucrarile pentru construirea unui sediu propriu nou, au fost deschise alte firme in domeniul auto sau conexe acestui domeniu. 
Societatea este membra a Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania. APIA - a luat fiinta in 1994 si reuneste azi cele mai importante societati din domeniul automobilului: producatorii nationali, importatorii de autovehicule precum si alte firme de renume din domeniul pieselor si accesoriilor auto sau al lubrifiantilor.
Sediul firmei este situat in partea de vest a municipiului Cluj Napoca. Accesul la reteaua de drumuri nationale este facil, societatea fiind situata pe Calea Turzii, importanta artera de circulatie .
Activitatile efectuate de societate polueaza aerul si apa in limitele admise de Agentia pentru Protectia Mediului iar firma a obtinut Avizul de protectie a mediului.
Pentru sediul central si cladirea situata in Calea Turzii nr.223 spatiilor inchiriate, depozitele, atelierele si show-room, sunt asigurate toate utilitatile necesare: energie electrica, apa potabila si industriala, gaz metan iar acestea provin din retelele Municipiului Cluj Napoca.
1.2. OBIECTUL DE ACTIVITATE
In conformitate cu contractul de societate si cu modificarile intervenite ulterior, Compexit Trading S.R.L.desfasoara in principal urmatoarele activitati:
? comert cu autovehicule;
? intretinerea si repararea autovehiculelor (fara reparatiile executate in intreprinderi organizate de tip industrial);
? reparatii de autovehicule executate in intreprinderi organizate de tip industrial;
? comert cu piese si accesorii pentru autovehicule;
? activitati de testari si analize tehnice;
? alte activitati.
In mod indiscutabil, punctul forte al activitatii firmei il constituie comertul cu autovehicule si activitatile de intretinere si reparatie. Continuandu-si traditia, Compexit Trading SRL este unul dintre cei mai buni dealeri din Romania, atat ca nivel al vanzarilor, cat si in privinta calitatii service-ului oferit.
Viziunea firmei Compexit Trading SRL este de a oferi clientilor servicii si produse auto complete, de la autoturisme la piese, de la service la accesorii, de calitate superioara si intr-o evolutie pozitiva continua si astfel sa asigure pe termen lung un viitor tuturor angajatilor, asociatilor si partenerilor implicati in afacere.
Misiunea firmei este sa construiasca, dezvolte si perfectioneze continuu competentele sale in sfera serviciilor si produselor auto, astfel incat sa devina alegerea naturala pentru cumpararea, intretinerea, repararea si reinnoirea parcului de autoturisme in Cluj si judetele invecinate.


Fisiere in arhiva (2):

  • anexe disertatie 2008.xls
  • diagnostic renatbilitate risc Compexit Trading.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!