Drept Administratie Publica Europeana

Cuprins disertatie Cum descarc?

CUPRINS
CAPITOLUL I. Cadru general 5
Sectiunea 1. Introducere 5
Sectiunea a 2-a. Evolutia legislatiei in domeniu 9
CAPITOLUL II. Definirea protectiei sociale si a asistentei sociale 13
Sectiunea 1. Definirea notiunilor 13
Sectiunea a 2-a. Protectia sociala a varstnicilor - Consideratii generale 14
Sectiunea a 3-a. Protectia sociala a varstnicilor 17
Sectiunea a 4-a. Politici sociale privind persoanele varstnice 18
CAPITOLUL III. Recomandari 24
Sectiunea 1. Solutiile pe care le ofera specialistii in domeniu in ceea ce priveste protectia persoanelor varstnice 24
Sectiunea a 2-a. Solutii sugerate de beneficiari 29
CAPITOLUL IV. Protectia sociala in Romania 34
CAPITOLUL V. Veniturile si consumul populatiei 35
Sectiunea 1. Veniturile varstnicilor europeni 35
Sectiunea a 2-a. Veniturile varstnicilor in Romania 36
CONCLUZII 38
BIBLIOGRAFIE 40


Extras din disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I
CADRU GENERAL
Sectiunea 1. Introducere
Fiecare stat protejeaza drepturile si libertatile cetatenilor sai varstnici, in functie de realitatile si particularitatile sale economice, sociale, culturale. 
Intr-o lume tot mai integrata insa, au aparut preocupari majore ale statelor si organismelor internationale pentru protectia juridica a populatiei varstnice, aflata in crestere, precum si demersuri de aderare la un corp comun de norme. 
Analiza problematicii protectiei sociale a varstnicilor se plaseaza in contextul optiunii tarii noastre de integrare in Uniunea Europeana. Carta Sociala Europeana, unul dintre marile tratate ale Consiliului Europei in domeniul drepturilor omului, constituie instrumentul european de referinta in materie de coeziune sociala.
Este primul tratat international care consacra dreptul la protectie impotriva saraciei si excluderii sociale - doua atingeri majore aduse demnitatii umane care privesc, intr-o masura semnificativa, si demnitatea persoanelor varstnice. 
Conform Cartei Sociale Europene, protectia sociala pentru ansamblul populatiei, care priveste, implicit, si persoanele varstnice, vizeaza dreptul la protectia sanatatii, la securitatea sociala si medicala, dreptul de a beneficia de servicii sociale. 
Protectia speciala a unor categorii de persoane se refera, pe langa copii, adolescenti, mame, familii, persoane handicapate, imigranti, si la persoanele varstnice.
Articolul 23 al Cartei, privitor la ,,Dreptul persoanelor varstnice la protectie sociala" vizeaza masuri care sa permita persoanelor varstnice sa ramana membri deplini ai societatii cat mai mult timp posibil, prin intermediul: 
a) unor resurse financiare suficiente care sa le permita sa duca o existenta decenta si sa participe activ la viata publica, sociala si culturala.
b) difuzarii informatiilor privind serviciile si facilitatile disponibile pentru persoanele varstnice si posibilitatilor de a recurge la acestea.
Declaratia Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei evidentiaza ca imbatranirea demografica, modernizarea si alte schimbari sociale aflate in curs sunt insotite de o serie de amenintari la adresa persoanelor varstnice si a coeziunii sociale. Se subliniaza ca protectia nu constituie decat un capitol al reflectiei asupra viitorului persoanelor varstnice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Drept Administratie Publica Europeana.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!