Efectele Fertilizarii Asupra Productivitatii Agricole

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE.2
CAPITOLUL I
BAZELE BIOLOGICE ALE PRODUCTIEI VEGETALE
1.1 Concepte si consideratii privind specificul cooperarii internationale si dezvoltarii agriculturii.4
1.2. Evaluarea eficientei utilizarii pam!antului .6
1.3. Rolul factorilor de mediu in formarea productiei agricole.8
1.3.1. Principalele procese de sinteza (anabolism). Sinteza glucidelor, lipidelor si protidelor.8
1.3.2. Procesele de respiratie la plante .9
1.3.3. Interrelatiile fotosinteza-respiratie.11
1.4. Productivitatea si mecanismul productiei agricole.11
1.4.1. Productivitatea plantelor agricole si structura biomasei.11
1.4.2. Fitosistemele si factorii care influenteaza dezvoltarea acestora.12
1.4.3. Rolul substantelor nutritive minerale in formarea productiei.13
CAPITOLUL II
FOLOSIREA FERTILIZARII PENTRU CRESTEREA PRODUCTIVITATII AGRICOLE
2.1. Fertilizarea culturilor agricole.16
2.1.1. Consumul global si consumul specific de substante nutritive .17
2.1.2. Tipuri de ingrasaminte.19
2.1.3. Amendamentele.20
2.1.4. Fertilizarea cu azot.23
2.1.5. Fertilizarea cu fosfor.24
2.1.6. Fertilizarea cu potasiu.25
2.1.7. Efectul remanent al igrasamintelor.26
2.2. Regimul de fertilizare la principalele culturi agricole .26
2.2.1. Cultura graului; importanta economica si suprafetele cultivate.26 
2.2.2. Aplicarea ingrasamintelorla cultura graului.30
2.2.3. Cultura porumbului; importanta economica si suprafetele cultivate.32
2.2.4. Aplicarea ingrasamintelor la cultura porumbului.36
CAPITOLUL III
FERTILIZAREA CULTURILOR AGRICOLE CEREALIERE LA S.C. AGROPERILAND SRL - STUDIU DE CAZ.38
Concluzii.43
Bibliografie.45


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Am ales tema ,,Efectele fertilizarii asupra productivitatii agricole" deoarece consider ca ar fi interesant, dar mai ales util, sa aflam in ce masura folosirea materialelor chimice pot stimula cresterea importantei si volumului agriculturii in cadrul economiei.
In contextul crizei mondiale, elementul de baza pentru iesirea din criza este, consider eu, cresterea productiei de cereale la nivel national. Asadar, se cuvine sa ne aplecam asupra situatiei agriculturii in trecut, pentru a putea determina in ce masura se poate reveni la acea situatie; asupra situatiei agriculturii la nivelul UE, pentru a vedea unde se situeaza Romania in contextul agrar european si in particular, care ar putea fi masurile care ar putea fi luate pentru cresterea productiei agrare.
Pornind de la ideea ca agricultura este una dintre cele mai vechi ramuri ale activitatii umane si ca aceasta este printre domeniile care pot sustine singure viata, ajungem la convingerea ca, desi este una dintre cele mai vechi indeletniciri, romanii au incetat treptat sa-i acorde importanta care i se cuvine.
Cat timp nu s-a stiut prea mult despre ,,codul genetic", nu s-a cunoscut nici rolul acestuia in dirijarea diferitelor procese biologice, din cursul perioadei de vegetatie, cu repercusiuni asupra productiei.
Strategia recoltelor mari si stabile necesita o mai buna cunoastere a proceselor biologice si a factorilor care le dirijeaza. Procesele de crestere, dezvoltare si de formare a recoltei sunt controlate de codul genetic, care detine informatiile privind succesiunea, durata, factorii favorizanti si restrictivi ai desfasurarii acestuia.
Cerecetarea stiintifica si practica au demonstrat ca folosirea substantelor chimice in cadrul tehnologiilor moderne de cultivare a plantelor aduc sporuri de productie medii de 30-50 % si chiar mai mult. Practica a aratat ca utilizarea acestor substante chimice in agricultura duc la o plafonare a recoltei si uneori chiar la scaderea ei. Cat timp ingrasamintele chimice se foloseau in mod sporadic si in cantitati mici, dozele de ingrasaminte se stabileau pe baza rezultatelor unor experiente empirice facute in conditii de camp. Datorita faptului ca ingrasamintele chimice nu se folosesc de planta 100% in anul cand sunt aplicate si ca au un caracter rezidual de 30-60% pentru cele cu azot, 50-80% pentru cele fosfatice si de 30-40% pentru cele potasice, terenul se neuniformizeaza din punct de vedere al fertilitatii.
Practicarea agriculturii folosind hibrizi foarte performanti rezolva pentru moment cresterea productiei, dar pe termen lung poate contribui la ingustarea bazei genetice a speciilor cultivate, crescand riscurile aparitiei unor atacuri puternice ale bolilor si daunatorilor.
Progresul tehnologic si cercetarea stiintifica au deschis noi orizonturi in ceea ce priveste agricultura, oferind, acolo unde sunt utilizate, productii spectaculoase de cereale.
Este limpede ca, daca Romania ar folosi la scara larga aceste atuuri, criza mondiala recenta ar fi mai dulce, sau poate chiar inexistenta, in contextul in care Romania este o tara cu un potential foarte mare, care din nefericire se mareste de la un an la altul.
Solutia la care trebuie sa se recurga este una de compromis in sensul de a se folosi acele tehnologii care vor conduce la reducerea dependetei productiei agricole de cantitatea de pesticide administrata.; reducerea numarului de pesticide de la 800 la 200 in urmatorii 5 ani, cu o diminuare concomitenta a numarului de tratamente; reintroducerea asolamentelor cu 4-5 plante; reducerea dozelor de ingrasaminte si cresterea coeficientului de utilizare a elementelor de nutritie de catre plante.


Fisiere in arhiva (2):

  • [1] Coperta prima pagina.doc
  • Efectele Fertilizarii Asupra Productivitatii Agricole.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:



* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!