Evaluarea Arealului Muntilor Apuseni in Vederea Proiectarii unei Pensiuni Turistice Rurale

Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Proiectul meu se numeste EVALUAREA TURISTICA A AREALULUI MUNTILOR APUSENI IN VEDEREA PROIECTARII UNEI PENSIUNII TURISTICE RURALE si va pune la dispozitie un continut redactat in 92 de pagini unde va voi prezenta elementele naturale, antropice, zone turistice, principalele trasee turistice, precum si elementele necesare amenajarii unei pensiuni rurale. Toate acestea va pot ajuta sa vizitati cea mai frumoasa zona din Carpatii Romaniei ce va pune la dispozitie cele mai interesante forme carstice si alte forme de relief din muntii Apuseni. 
Elementele naturale prezentate sunt relieful, clima, hidrografia, vegetatia si fauna acestor munti care ocupa un loc aparte in inima Carpatilor romanesti.
Elementele antropice de interes turistic din muntii Apuseni sunt vestigiile arheologice, monumentele istorice si de arta, muzeele si casele memoriale, satele turistice, resursele turistice legate de activitatea economica, elemente de arhitectura populara, portul popular, manifestari folclorice, monumentele de arhitectura religioasa, precum si locuitorii acestei zone cunoscuti sub numele de moti si criseni fiind renumiti pentru ospitalitatea de care dau dovada pentru ca vizitatorii sa se simta bine la ei acasa. Alte informatii care sunt prezentate in acest proiect sunt caracteristici despre anumite areale din Apuseni si despre principale trasee turistice care va pot ajuta sa circulati si sa vizitati cit mai usor acesti munti. In finalul proiectului sunt prezentate forme de turism practicate in muntii Apuseni si sunt date informatii despre viitorul turismului in muntii Apuseni, precum si informatii despre cheltuielile si veniturile necesare construirii si amenajarii unei pensiuni turistice in vederea atragerii si extinderii turismului. Arealul muntilor Apuseni este o zona declarata in mare masura ca fiind defavorizata atit din punct de vedere economic cit si social, lucru datorat in special trecerii de la o economie centralizata la cea de piata. 
Astfel s-a ajuns ca nivelul de trai al locuitorilor sa scada alarmant in anii ce au trecut. Ocupatiile de baza ale acestora sunt ca si pana acum, mineritul, prelucrarea lemnului si olaritul. Se cunosc anumite areale geografice precum cel de la Zlatna sau cele din zonele miniere; areale care au concentrat o mare putere de munca in comunism, dar care acum sunt nevoite sa faca reduceri de personal masive, pentru a putea face fata necesitatilor si problemelor intampinate. Dar acestea sunt si cele care care au posibilitatea de a atrage investitii, cum ar fi proiectul de la Rosia Montana. Cele mai mari centre urbane ale Apusenilor sunt Abrud, Campeni, Zlatna, Brad,Vascau, Nucet si Huedin-orase cu peste 15-20.000 de locuitori, in care este concentrata cea mai mare parte a populatiei. Cadrul natural al Muntilor Apuseni asigura nu numai suportul material si "atmosfera" de derulare a actului receptiv, ci contribuie efectiv intr-un procent semnificativ la concretizarea lui. Toate acestea fac ca Muntii Apuseni sa aiba un potential turistic de o mare complexitate si de o valoare turistica deosebita.
CAPITOLUL 1
AMENAJAREA UNEI PENSIUNI TURISTICE RURALE
Activitatile desfasurate in cadrul pensiunilor turistice si al fermelor agroturistice (cazare, alimentatie, agrement) constituie un tot unitar, fiind parti componente ale produsului turistic. In acest sens este obligatorie asigurarea unei relatii corespunzatoare
intre calitatea dotarilor, a echipamentelor si aspectul general al spatiilor de cazare cu cele pentru alimentatie si agrement. In scopul protectiei turistilor, activitatea pensiunilor turistice si a fermelor agroturistice se va realiza cu respectarea acestor normative ce reglementeaza turismul in Romania.
Turismul reprezinta un factor de seama in procesul dezvoltarii economice. Pornind de la aceste considerente, precum si de la faptul ca Romania dispune de un bogat si variat cadru natural, de numeroase resurse turistice primare si secundare, turismului ii revine un rol important in dezvoltarea economico-sociala a tarii, un accent deosebit impunandu-se pentru extinderea turismului international romanesc.
Turismul rural romanesc este una dintre ofertele care prin lansarea ,,satului turistic" romanesc pe piata nationala, dar mai ales pe cea mondiala, ar putea crea produse turistice de calitate, cu specific national si local, diversificate, contribuind astfel la personalizarea produsului touristic romanesc. In acelasi timp, suntem constienti ca prin complexitatea sa turismul va determina mutatii in profil teritorial, contribuind la ridicarea economico-sociala a unor regiuni ramase in urma sau lipsite de resurse. Aceste transformari se vor manifesta in sistematizarea, amenajarea, constructia de locuinte, modernizarea cailor de acces si a telecomunicatiilor, serviciilor publice etc., imbogatind peisajul geografic romanesc. In acest context se impune totodata vocatia ecologica a turismului prin masurile de protejare si conservare a mediului, a valorilor fundamentale ale existentei umane.
In ultimele decenii ale secolului al XX-lea curba de popularitate a turismului rural a crescut de la an la an, urmarind indeaproape implementarea confortului in mediul ambiental (functionalitatile spatiului, apa, electricitatea, instalatiile sanitare, dotarile electronice si electrotehnice de uz casnic cotidian) cu toate dificultatile intampinate de acestea, dintre care costurile si inlocuirile nu sunt de neglijat. Pe aceeasi linie se remarca faptul ca de mai bine de doua decenii, in numeroase tari europene se generalizeaza dorinta de revalorificare a identitatilor locale, salvandu-se si repopulandu-se arhitectura rurala, conservandu-se si punandu-se in valoare tot ceea ce este pretios si autentic.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea Arealului Muntilor Apuseni in Vederea Proiectarii unei Pensiuni Turistice Rurale.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!