Evolutia Crestina a Civilizatiei Daneze in Evul Mediu

Extras din disertatie Cum descarc?

ARGUMENT
Lucrarea de fata este intentia nedesimulata a interesului suscitat de catre societatea daneza, in cadrul unei mobilitati oferite de Universitatea Bucuresti, in care am avut oportunitatea sa ii cunosc in mai de aproape pe cei ce isi spun "urmasii vikingilor".
Societatea daneza in insasi structura ei atrage, dar cu atat mai mult cu cat ajungi sa le cercetezi istoria si modul de evolutie din punct de vedere religios. Desi in faza incipienta aceasta problema a religiozitatii nu era de conceput, de-a lungul anilor, ideea de religie a cazut in desuetudine, asa cum vom putea observa in cuprinsul lucrarii de fata.
Tot in cuprinsul acestei lucrari voi prezenta etapele importante ce au stat la baza evolutiei legislative precum si a influentei papale ca si conjunctura politica majora in legatura cu celelalte state. Puterea politica fiind apreciata in functie de teritoriile detinute precum si de recomandarea episcopala din regiunea jurisdictionala. Vremurile tumultoase ale Evului Mediu din istoria civilizatie daneze au avut o oarecare similitudine in ceea ce priveste evolutia poporului geto-dacic de pe teritoriul tarii noastre, mai nou aparand o ipoteza conform careia danezii ar fi daci- nordici si deci inruditi cu poporul nord- dunarean.
Aceste ipoteze si asemanari evolutive au condus la tema de cercetare: Evolutia crestina a societatii daneze in Evul Mediu. 
In capitolul prim al lucrarii de fata am incercat o scurta trecere in revista a domnitorilor si a activitatii lor la conducerea tronului danez, a constructiilor si a faptelor marete sau mai putin marete, intreprinse de acestia. Tot in acest capitol am incercat sa cuprind sumar cateva detalii ce au dus la aparitia primelor asezari definitive pe teritoriul nordic-european, precum si implicatia Bisericii ca institutie influentatorie in deciziile majore in detrimentul familiei regale.
In capitolul al doilea am facut o trecere in revista a evolutiei, organizarii si importantei orasului de origine vikinga Aarhus (Arhus), care de altfel a jucat un rol important in dezvoltarea societatii daneze, asa cum vom putea descoperi in acest demers.
Tot in cadrul acestuia, mi-am propus sa prezint si un studiu de caz al centrului vechi (Den Gamle By) a orasului, cateva din cladirile ce se pot regasi in detrimentul acestuia si parte din istoria lor, modul in care au fost procurate de unul din cei mai ilustrii oameni ai conservationismului societatii daneze, Peter Holm. Jocurile de scena din politica vremii precum si eforturile impresionante pentru a restaura unele case, ajutat de prietenii lui Peter Holm, au dus la un rezultat uimitor ce se poate vizita si astazi de toti care pasesc pragul acestui oras.
Prezentarea politicilor culturale si a modului de a se raporta la cetatenii care viziteaza Danemarca, reprezinta o modalitate de ai cunoaste mai bine pe cei care erau cunoscuti in intreaga lume sub umbra terorii si a fricii pe care o semanau in randul popoarelor pe care le vizitau. Modul in care au aparut primele scoli si care a fost implicatia Bisericii in sistematizarea lor, reprezinta o problema ce a fost deosebit de important de abordat, mai ales ca influenta acestui sistem inspira scoli si metodologii din intreaga Europa si nu numai.
Concluziile lucrarii au fost formulate in asa maniera, incat sa cuprida pe scurt intreg demersul social, cultural si etnografic al acestei tari si poate trezirea interesului asupra vizitarii si inlesnirii de noi legaturi socio-culturale pentru largirea orizonturilor atat religioase cat si culturale.
Bibliografia cuprinde in proportie mare carti din biblioteca universala, majoritatea traduse din limba daneza si engleza, cu ajutorul studentilor bastinasi ai tarii prezentate, dar si studii si recenzii ale unor documente facute publice interesului general. Unele din precizarile ce s-au facut pe parcursul acestui studio au fost libere, datorita vizitei in Danemarca.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Crestina a Civilizatiei Daneze in Evul Mediu.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!