Experiment Privind Dezvoltarea Rezistentei la Juniorii de 17-18 Ani, in Fotbal

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP. 1 INTRODUCERE. 4
1.1. Gradul de actualitate si importanta practica a temei. 4
1.2. Motivatia alegerii temei. 7
1.3. Scopul si sarcinile lucrarii. 9 
1.4. Ipotezele cercetarii.10
CAP. 2 FUNDAMENTAREA TEORETICA A TEMEI. 11
2.1. Calitatea motrica "Rezistenta". 11
2.1.1. Indicatii metodice privind antrenamentul de rezistenta. 14
2.1.2. Mijloace specifice privind dezvoltarea rezistentei. 15
2.1.3. Metodele si continutul antrenamentului de rezistenta. 16
2.2. Orientari si concepte majore in pregatirea fizica a juniorilor. 17
2.2.1 Metode si orientari metodologice moderne. 19
2.2.1.1. Metoda eforturilor continue sau metoda maraton.22
2.2.1.2. Metoda cu intervale.22
2.2.1.3. Metoda eforturilor de intensitati variabile.24
2.2.1.4. Metoda prin retragere. 25
2.2.1.5. Metoda prin joc sau metoda competitionala. 26
2.2.1.6. Antrenamentul la altitudine. 27
2.2.1.7. Alergari cu schimbari de ritm tip fartlek.27
2.2.1.8. Alergari in panta.27
2.2.1.9. Alergari cu pas sarit. 27
2.2.1.10. Antrenamentul pliometric. 28
2.2.1.11. Antrenamentul in circuit.28
2.3. Mijloace de refacere a capacitatii de efort.31
2.4. Particularitatile de varsta ale juniorilor.40
2.4.1. Perioadele de varsta favorabile dezvoltarii calitatilor motrice.41
CAP. 3 ORGANIZAREA CERCETARII.42
3.1. Subiectii, perioada si locul cercetarii.42 
3.2. Metodele de cercetare utilizate.43 
3.3. Probe de control aplicate in cercetare si sistemul de punctaj pentru 
evaluarea rezultatelor. 43
CAP. 4 PREZENTAREA, PRELUCRAREA SI INTERPRETAREA REZULTATELOR.45 
4.1. Prezentarea si prelucrarea datelor. 45
4.2. Interpretarea rezultatelor.57
CONCLUZII .59 
BIBLIOGRAFIE.62


Extras din disertatie Cum descarc?

CAPITOLUL I
INTRODUCERE
1.1. Gradul de actualitate si importanta practica a temei
Fotbalul de performanta cunoaste o puternica dezvoltare, atat sub aspectul parametrilor de continut si structura, cat si al nivelului de evolutie superioara a factorilor de instruire si de joc. Aceste aspecte au fost fundamentate de metodele tot mai complexe si eficiente de pregatire, care au venit in sprijinul cerintelor actuale ale jocului de fotbal, acesta fiind caracterizat ca un joc sportiv cu o dinamica deosebit de ridicata.
Maniera moderna de antrenament si de joc tinde spre realizarea unei organizari perfecte, in care jucatorii isi modeleaza activitatea, devenind adeptii principiilor care le ofera libertatea de actiune si decizie, dar sunt obligati sa respecte ideile tactice, care-i determina sa confere oricarei actiuni individuale, o conotatie colectiva.
Se poate deci pe buna dreptate, sustine afirmatia ca, in prezent fotbalul mondial este supus unor mutatii importante privitoare la pregatirea, activitatea si mentalitatea antrenorilor si specialistilor, la atitudinea jucatorilor fata de meseria pe care o practica si la unele aspecte organizatorice privind desfasurarea sistemului competitional tot mai complex si mai incarcat. Toate aceste mutatii sunt resimtite si in activitatea fotbalistica din tara noastra. ele fiind consecinte ale trecerii treptate la structurile fotbalului profesionist.
Problematica fotbalului contemporan, perfectionat in toate compartimentele sale, este mult mai complexa, prin insasi transformarile la care este supus jocul in sine, fiind diferentiat de cel practicat cu doar cateva decenii in urma.
Evolutia mereu crescanda a fotbalului contemporan este rezultatul aportului adus de catre reprezentantii fiecarei "scoli", in privinta instruirii si a jocului. In functie de temperamentul jucatorilor si de traditia fiecarei "scoli" in parte. Pe buna dreptate, se spune ca dialectica progresului inregistreaza si in fotbal lupta dintre vechi si nou, intre rutina si profesionalismul novator.
In performanta, in toate etapele de dezvoltare ale jocului de fotbal au existat contradictii intre vechi si nou. dar nicicand acestea nu au fost asa de evidente ca in etapa actuala.
Procesul de antrenament modern este supus innoirilor permanente, bazate pe legitati stiintifice si este fundamentat de catre antrenori si jucatori, deci de practicieni care, de multe ori, lasa in urma aspectele teoretice si metodice elaborate de catre specialisti.
Asa se explica faptul ca, fotbalul modern, bazat pe principiile fotbalului total nu reprezinta rezultatul aplicarii unei idei geniale, ci o opera colectiva rezultata ca urmare a acumularii unor solutii noi privind diversificarea instruirii si a componentelor jocului.
Oricare studiu cu tenta de cercetare trebuie sa se porneasca de la ideea ca, fotbalul actual se desfasoara intr-o evidenta lipsa de spatiu si de timp, iar aspectele teoretice trebuie sa descopere solutii privitoare la depasirea acestor realitati ce guverneaza fotbalul contemporan.
De la aceste legitati fundamentale trebuie sa pomeneasca specialistii care au ca domeniu de activitate jocul de fotbal indiferent de esalonul valoric sau de varsta cu care lucreaza.
Stiinta jocului de fotbal este o stiinta a jocurilor sportive in general cu aplicatii specifice la conditiile intime ale jocului de fotbal si cu multe similitudini pentru jocul de fotbal.
O cerinta de baza a fotbalului este aceea ca intregul efort de pregatire, sa asigure fiecarui fotbalist o dezvoltare multilaterala, o complexa pregatire atletica, pe fondul careia insusirea tehnicii si tacticii specifice fotbalului, sa permita formarea unui fotbalist complet, cu un inalt spirit de dezvoltare biofiziologica a calitatilor fizice cu o tehnica si tactica insusita, capabil sa faca fata cu succes tuturor situatiilor ivite in joc, deci sa aiba o evolutie extrem de dinamica.
Fotbalul actual recomanda ca pregatirea sa fie desavarsita in asa fel incat sa poata raspunde cerintelor din ce in ce mai crescute ale fotbalului modern.
Concluziile ultimelor campionate mondiale si europene au demonstrat nivelul superior de pregatire fizica a tuturor echipelor participante.
Acest grad avansat de pregatire fizica demonstreaza progresele obtinute pe plan mondial in metodica antrenamentului, ceea ce a dus la valorificarea la maximum a posibilitatilor fizice ale sportivilor:
- jucatorul isi valorifica in joc posibilitatile tehnico-tactice, calitatile morale si de vointa numai in masura in care il va ajuta in acest sens; 
- cu ajutorul pregatirii fizice se pune in miscare mecanismul de functionare al echipei; 
- actiunile fara minge, care reprezinta aproximativ 95% din durata jocului cat si miscarile cu mingea, vor fi executate cu promptitudine, economic, la momentele oportune si in conditiile impuse de necesitatile jocului, in functie numai de nivelul pregatirii fizice;
- intre mentinerea formei sportive si nivelul pregatirii fizice exista o stransa legatura.


Fisiere in arhiva (1):

  • Experiment Privind Dezvoltarea Rezistentei la Juniorii de 17-18 Ani, in Fotbal.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 10 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!