Formarea ofertei de piață a SC Metro Cash and Carry România SRL

Cuprins disertație

Introducere .pag. 3
Capitolul 1. Consideratii privind oferta de piata a intreprinderii ...pag. 5
1.1. Caracterizarea si modurile de clasificare a produselor pag. 5
1.2. Diferentierea produselor ..pag. 8
1.3. Corelatia dintre produse si marci .pag. 11 
1.4. Ambalarea, etichetarea si garantiile .pag. 16
Capitolul 2. Prezentare a SC Metro Cash&Carry Romania SRL ..pag. 19
2.1. Evolutia SC Metro Cash&Carry Romania SRL .pag. 19
2.2. Oferta SC Metro Cash&Carry Romania SRL pag. 22
2.3. Piata SC Metro Cash&Carry Romania SRL ..pag. 24
2.4. Structura organizatiei a SC Metro Cash&Carry Romania SRL .pag. 27
2.5. Eficienta activitatii de piata a SC Metro Cash&Carry Romania SRL pag. 29
2.6. Analiza concurentei pag. 33
Cap. 3. Cercetarea ofertei pe piata a SC Metro Cash&Carry Romania SRL ...pag. 35
3.1. Clasificarea produselor la SC Metro Cash&Carry Romania SRL ...pag. 35
3.2. Diferentierea produselor la SC Metro Cash&Carry Romania SRL ..pag. 36
3.3. Corelarea dintre produse si marci la SC Metro Cash&Carry Romania SRL ..pag. 38
3.4. Mod de ambalare si etichetare la SC Metro Cash&Carry Romania SRL pag. 41
Concluzii pag. 45
Bibliografie pag. 47
Anexe


Extras din disertație

INTRODUCERE
Se spune ca e inutil sa opresti scurgerea timpului si ca cel mai bine este sa inveti sa mergi in aceeasi directie cu el. Succesul deplin nu este asigurat atunci cand privesti dinspre tine spre ceea ce e in jurul tau, ci atunci cand privesti dinspre mediul in care existi si actionezi catre eul tau. Intr-un mod asemanator functioneaza si sistemul economic, cu toate componentele acestuia: pentru a-si asigura succesul firmele au nevoie de o viziune asupra activitatii lor orientata din exterior catre interior. Daca firma poate intelege schimbarile care intervin permanent in cadrul mediului in care opereaza, atunci va putea profita din plin de eventualele ocazii favorabile ale pietei, cu conditia sa se axeze pe reactia la timp.
Termenul de marketing, notiune complexa, cu larga circulatie internationala, semnifica organizarea procesului de conceptie a produselor, productia, desfacerea si activitatea de service si postvanzare, pornind de la cunoasterea nevoilor consumatorilor, in scopul satisfacerii superioare a acestora. Daca in prima parte a evolutiei sale, continutul si functiile marketingului erau limitate doar la vanzare si promovare, in prezent "obiectivul activitatii de marketing este acela de a face vanzarea de prisos. Scopul este de a-l cunoaste si de a-l intelege pe client atat de bine, incat produsul sau serviciul sa se potriveasca cu nevoile sale...si sa se vanda singur".
Lucrarea prezentata este structurata in trei parti distincte, astfel ca in primul capitol ,,Consideratii privind oferta de piata a intreprinderii" este relatat cum marketingul incepe cu formularea unei oferte care sa satisfaca nevoile sau dorintele clientior-tinta si cum acesta va judeca oferta in functie de trei elemente fundamentele: atributele caracteristice si calitatea produsului, mixul si calitatea serviciilor, si pretul.
In capitolul al doilea, intitulat "Prezentare a SC Metro Cash&Carry Romania SRL", se prezinta o scurta istorie a evolutiei SC Metro Cash&Carry Romania SRL si cucerirea pietei din Romania, stuctura organizatiei, eficienta activitatii pe piata si o analiza a concurentei.
Capitolul al treilea ,,Cercetarea ofertei pe piata a SC Metro Cash&Carry Romania SRL" prezinta atat clasificarea produselor si cum se diferentiaza acestea datorita marcilor, cat si modul de ambalare si etichetare a produselor. 
CAPITOLUL 1
CONSIDERATII PRIVIND OFERTA DE PIATA A INTREPRINDERII
1.1. Caracterizarea si moduri de clasificare a produselor
Multi oameni cred ca un produs este o oferta concreta si materiala, dar un produs poate fi mai mult decat atat. Un produs este orice lucru care poate fi oferit pe o piata pentru a satisface o dorinta sau o nevoie. Produsele care se ofera pe o piata sunt: bunuri fizice, servicii, experiente, evenimente, persoane, locuri, proprietati, organizatii, informatii si idei.
Nivelurile produsului si ierarhia valorica a clientului
Cand isi planifica oferta de piata, marketerul trebuie sa analizeze cinci niveluri ale produsului. Fiecare nivel adauga mai mula valoare pentru client, iar cele cinci niveluri constituie o ierarhie a valorii pentru client. Nivelul primordial este avantajul fundamental: folosinta sau beneficiul pe care il cumpara, de fapt, clientul. Oaspetele unui hotel cumpara ,,odihna si somnul". Achizitorul unei bormasini cumpara ,,gauri". Marketerii trebuie sa se considere furnizori de avantaje. 
La cel de-al doilea nivel, marketerul trebuie sa transforme avantajul de baza intr-un produs elementar. Astfel, camera de hotel va cuprinde un pat, o sala de baie, prosoape, o masuta de scris, o masuta de toaleta cu oglinda si un dulap pentru baie.
La al treilea nivel, marketerul creeaza un produs asteptat, adica un set de atribute si conditii la care se asteapta cumparatorii, in mod normal, atunci cand cumpara acest produs. Oaspetii hotelului se asteapta la un pat curat, la prosoape curate, la lumini care sa se aprinda si la un oarecare grad de liniste. Deoarece majoritatea hotelurilor pot sa indeplineasca aceste conditii minime asteptate, calatorul va alege, in mod normal, hotelul care ii este cel mai la indemana sau pe cel care il considera cel mai putin scump. 
La cel de-al patrulea nivel, marketerul creeaza un produs augmentat, care depaseste asteptarile clientului. In zilele de azi, pozitionarea marcilor si concurenta au loc esentialmente la nivelul de augmentare a produsului. In tarile mai putin dezvoltate si pe pietele emergente cum ar fi China si India, insa, concurenta are loc, in majoritate, la nivelul produsului asteptat.


Fisiere în arhivă (16):

  • Anexa 1.jpg
  • Anexa 10.doc
  • Anexa 2.doc
  • Anexa 3.doc
  • Anexa 4.doc
  • Anexa 5.doc
  • Anexa 6.doc
  • Anexa 7.doc
  • Anexa 8.doc
  • Anexa 9.doc
  • Cuprins.doc
  • Formarea ofertei de piata a SC Metro Cash and Carry Romania SRL.doc
  • Power point.ppt
  • Primele pagini disertatie.doc
  • Rezumat.doc
  • Thumbs.db

Imagini din acest disertație

Bibliografie

1. www.metro.ro
2. www.metrogroup.com 
3. www.bursa.ro 
4. www.metro-haccp.com
5. www.infocompanies.com
6.www.metro-cc.com
7. Ofertele Metro
8. "Raport anual 2003 Metro AG " -  www.metrogroup.de
9. www.ziuadecj.ro
10. Metro House of Training, 2008
11. Ansoff, H.I - "Corporate Strategy", McGraw-Hill, 1965
12. Bacanu Bogdan -  "Management Strategic" Ed. Teora 1997, pag.39
13. Balaure Virgil(coord) -  "Marketing" Ed. Uranus, Bucuresti, 2000, pag.100
14. Pop Nicolae, Dumitru Ionel - " Marketing international ", Bucuresti, 2001
15. Porter, M. -  "Competitive Strategy.Techniques for Analyzing Industries and Competitors" Free Press ' 80
16. Thompson, Jr.A., Strickland, A.J - ,,Strategic Management: Concept and cases", Irwin, 1995
Pop Nicolae -  "Probleme ale studierii concurentei in cadrul cercetarilor de marketing" Monitorul comertului romanesc, nr.1-2, 1994
Coordonatorul Editiei Originale Dennis Lock, "Manual Gower de Management", Ed. Codecs, Bucuresti, 2001
Philip Kotler, "Managementul marketingului", Ed. Teora, Bucuresti, 2008


Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!