Gestionarea Afacerilor Online

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere
CAPITOLUL I - SISTEME INFORMATICE PENTRU MANAGEMENT 
1.1. Sistemul informational. Elemente generale 
1.2 Afacerile ca sistem 
1 3. Prelucrarea informatiei 
1.4 Conceptele sistemelor informationale 
1.5. Atribute ale calitatii informatiei 
1.6 Tehnica de calcul 
CAPITOLUL II - PROIECTAREA DE SISTEME INFORMATICE ON-LINE 
2.1 Sistemul informatic, instrument de crestere a eficientei 
2.2. Tipuri de sisteme informatice 
2.3. Comertul electronic 
2.4. Elemente de securitate 
2.5. Comanda electronica 
2.6. Modalitati de plata electronica 
2.7. Optiuni de publicitate pentru magazinul virtual 
CAPITOLUL III
METODOLOGIA CERCETARII
3.1Scopul cercetarii
3.2 Universul cercetarii
3.3 Obiectivele cercetarii
3.4 Ipotezele cercetarii 
3.5 Metodologia cercetarii
CAPITOLUL IV - Studiu de caz 
4.1. Prezentare companie
4.2. Strategia de marketing 
4.3. Vanzari Internet 
CONCLUZII 
BIBLIOGRAFIE


Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
O caracteristica importanta a epocii contemporane o reprezinta dezvoltarea in ritm accelerat a tehnicii de calcul si a tehnologiei comunicatiilor. Aceasta a condus la introducerea tehnicii de calcul in tot mai multe domenii de activitate, inclusiv in domeniul activitatilor economice.
Aparitia si dezvoltarea Internet-ului au condus la o modificare a relatiilor economice prin cresterea vitezei de circulatie a informatiilor dar si prin aparitia unor instrumente si modalitati noi de desfasurare a afacerilor (B2B - business to business, E-commerce etc.).
Una din aceste noi modalitati de desfasurare a afacerilor este comertul electronic sau comertul on-line.
Comertul on-line presupune folosirea exclusiva a calculatorului si a Internetului pentru efectuarea tranzactiilor. Aceasta inseamna ca toate etapele operatiei de vanzare - cumparare sa se efectueze prin Internet. Astazi, in Romania, inca nu sunt disponibile toate instrumentele necesare unor tranzactii on-line complete astfel ca plata produselor se realizeaza, in general, in sistem ramburs.
Conducerea unei afaceri de tipul comertului on-line presupune existenta unui suport puternic din partea instrumentelor software care formeaza ceea ce se numeste un sistem informatic.
Lucrarea de fata trateaza problematica sistemelor informatice pentru management, efectuand un studiu de caz pentru o societate comerciala cu activitate in domeniul desfacerii sistemelor de calcul si al asigurarii conexiunilor Internet (provider Internet) si anume Flamingo Computers S.A. 
Comertul on-line a cunoscut o dezvoltare destul de puternica si in Romania, in ciuda lipsei instrumentelor adecvate pentru plata electronica. Cu toate acestea el se afla intr-o etapa de cristalizare a tehnicilor si metodelor de lucru.
CAPITOLUL I - SISTEME INFORMATICE PENTRU MANAGEMENT 
1.1. Sistemul informational. Elemente generale
Sistemul informational reprezinta o componenta vitala a oricarei organizatii economice, indiferent de tipul activitatilor desfasurate. El asigura suportul pentru desfasurarea activitatii organizatiei, iar la nivelul managementului ofera informatiile necesare pentru fundamentarea deciziilor luate. (Hicks, 1992)
In continuare sunt prezentate cateva concepte legate de conceptul de sistem informational.
Datele sunt reprezentari simbolice ale unor fenomene, procese, obiecte etc., care pot fi stocate si manevrate pe suporti de memorie externa.
Informatia reprezinta semnificatia pe care omul o acorda datelor. Informatia se obtine prin prelucrarea datelor si are sens doar intr-un anumit context. Totodata, informatia este o resursa de baza pentru orice afacere, o resursa pe care indivizii si organizatiile trebuie sa o aiba pentru a supravietui si reusi in societatea de azi. Acesta este motivul pentru care sistemele informationale sunt atat de importante.
Sistemul informational reprezinta ansamblul de oameni, proceduri si resurse care colecteaza, transforma si disemineaza informatia intr-o organizatie. Organizatiile de astazi se bazeaza pe o serie de tipuri de sisteme informationale, dintre acestea putand mentiona: sisteme informationale manuale (folosesc documentele tiparite pe hartie), sisteme informationale computerizate (activitatea se desfasoara cu ajutorul calculatorului) si sisteme informationale mixte, care folosesc atat tehnicile vechi cat si tehnicile moderne bazate pe utilizarea calculatorului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Gestionarea Afacerilor Online.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!