Identificarea Investitiilor Imobiliare - Caracteristici Generale

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP. I. Identificarea investitiilor imobiliare Caracteristici generale
1.1.Criterii de recunoastere
1.2.Delimitari IAS40 - IAS2 - IAS16. Schema de incadrare IAS40 - IAS2 - IAS16
1.3. Rentabilitatea, lichiditatea si riscul investitiilor imobiliare.
CAP. II. Evaluarea investitiilor imobiliare
2.1. Evaluarea la recunoastere
2.2. Evaluarea dupa recunoastere
2.3.Cheltuiala ulterioara.
CAP. III. Modele utilizate in tratamentul contabil al investitiilor imobiliare
3.1. Modelul bazat pe valoarea justa. 
3.1.1. Incapacitatea de a determina valoarea justa.
3.2. Modelul bazat pe cost
CAP. IV. Transferuri si cedari. Prezentarea informatiilor
4.1.Transferuri
4.2. Cedari
4.3. Prezentarea informatiilor
CAP. V. Caz practic. Modelul valorii juste si Modelul bazat pe cost. Prezentarea informatiilor aferente investitiilor imobiliare in situatiile financiare
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Cuvantul "investitie" provine din limba latina (investire = a acoperi, a imbraca) si a patruns in limbajul economic, in sensul de a face un efort banesc initial pentru atingerea unor scopuri viitoare.
Intr-o acceptiune mai larga, ,,investitiile reprezinta acea parte a economiilor persoanelor fizice sau juridice destinata cumpararii de noi echipamente de productie, perfectionarii celor existente, cresterii stocului de capital, construirii de locuinte personale, cumpararii unor suprafete de teren sau a hartiilor de valoare, inclusiv cheltuielile pentru cercetare stiintifica, proiectare, demontarea, transportul si remontarea echipamentelor de productie" 
In acceptiune restransa, investitiile reprezinta un adaos la capitalul sau la patrimoniul personal existent, rezultat din folosirea unei parti a economiilor obtinute din activitatea perioadei respective, indiferent daca se refera la elemente de capital fix sau circulant, la capitalul lichid sau la bunurile aflate in proprietate.
Investitiile imobiliare sunt tratate in IAS 40, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2001 si inlocuieste IAS 25 "Contabilitatea investitiilor financiare", standard ce acoperea investitiile imobilare, marfuri si active corporale (utilaje de recoltat, etc). 
Standardul a fost elaborat cu intentia de a fi aplicat elementelor care prezinta o importanta semnificativa pentru o intreprindere si permite acestora sa aleaga intre un model bazat pe valoarea justa si un model bazat pe cost 
Obiectivul urmarit este acela de a descrie tratamentul contabil aplicabil investitiilor imobiliare, precum si modul de prezentare a acestora in situatiile financiare, atat din punctul de vedere al modelului bazat pe valoarea justa cat si al modelului bazat pe cost. 
La intrebarea de ce a fost nevoie de un alt standard pe langa IAS 16 "Imobilizari corporale", putem raspunde cu urmatoarele argumente: necesitatea unui standard separat este generata de caracteristicile specifice ale investitiilor imobiliare si cele ale proprietatilor imobiliare utilizate de proprietar si informatiile despre valoarea justa a investitiilor imobiliare prezinta importanta pentru utilizatorii situatiilor financiare.
Investitiile imobiliare sunt acele proprietati imobiliare, detinute de proprietar sau de catre locatar in baza unui contract de leasing pentru a le inchiria sau pentru a beneficia de pe urma cresterii lor in valoare 
Astfel, investitiile imobiliare nu se pot confunda cu imobilizarile corporale care sunt utilizate in productia de bunuri, prestarea de servicii, in scopuri administrativ sau care pot fi vandute pe parcursul desfasurarii normale a activitatii. 
Investitiile imobiliare se recunosc ca active numai atunci cand sunt indeplinite cele doua criterii, respectiv probabilitatea crearii de beneficii economice viitoare si costul acesteia sa poata fi evaluat in mod rezonabil.
Standardul clarifica faptul ca, daca un drept de proprietate detinut in cadrul unui contract de leasing este clasificat ca si investitie, atunci modelul valorii juste se refera la acel drept si nu la bunul in cauza.
Trebuie avuta in vedere si relatia distincta dintre investitie si economisire. Economisirea poate fi definita mai curand ca un simplu consum amanat, in timp ce, investitia reprezinta de fapt un consum sacrificat in prezent in intentia obtinerii unui consum viitor mai mare. Investitia mai are in plus si un caracter real, in sensul ca ea poate determina cresterea in viitor a productiei nationale.
Lucrarea de fata este structurata dupa cum urmeaza.
In Capitolul I intalnim caracteristicile generale si criteriile de recunoastere ale investitiilor imobiliare, tipurile de investitii imobiliare si deosebiri intre cele trei Standarde IAS 40 "Investitii imobiliare", IAS 2 "Stocuri" si IAS 16 "Imobilizari corporale", precum si schema de incadrare, care rezuma modul de aplicare a Standardelor Internationale de Contabilitate diferitelor categorii de proprietati imobiliare.
Capitolul II si Capitolul III contin partea teoretica in ceea ce priveste evaluarea( la recunoastere si dupa recunoastere) si modelele utilizate in tratamentul contabil al investitiilor imobiliare, si se pune accent pe Modelul valorii juste si Modelul bazat pe cost. Si in Capitolul IV intalnim parte teoretica, referitoare la transferul si cedarile investitiilor imobiliare si la prezentarea informatiilor in situatiile financiare.
Ultimul capitol trateaza investitiile imobiliare, atat din punctul de vedere al Modelului bazat pe valoarea justa cat si al Modelului bazat pe cost, precum si prezentarea in situatiile financiare a sumelor rezultate in urma calculelor efectuate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Identificarea Investitiilor Imobiliare - Caracteristici Generale.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!