Implementarea procesului de fabricare al unui reper auto ce concură la siguranța circulației

Cuprins disertație Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Conceptul general de proiect 3
1.1 Notiunea de proiect si trasaturi principale 3
1.2 Ciclul de viata al proiectelor 3
1.3 Principiile managementului proiectelor 5
1.4 Obiectivele proiectului 6
1.5. Managementul proiectelor 7
1.5.1. Fazele managementului proiectelor 8
1.5.2. Initierea proiectului 10
1.5.3. Planificarea proiectului 11
1.5.4. Executia proiectului 17
1.5.5.Monitorizarea si controlul proiectului 18
1.5.6.Finalizarea proiectului 19
CAPITOLUL 2
Studiu de caz: implementarea unui proiect pentru realizarea unui reper auto ce concura la siguranta circulatiei 21
2.1 Descrierea reperului PIVOT 21
2.2 Procesul tehnologic de realizare a produsului pivot 23
2.3. Elaborarea planului de implementare a procesului tehnologic de fabricare al produsului pivot 31
2.4. Obiectivele/non-obiectivele proiectului 31
2.5. Structura detaliata orientata pe activitati WBS 33
2.5.1. Initializare proiect (1 - cod WBS) 33
2.5.2. Realizare documentatie proces (5) 35
2.5.3. Proiectare si executie SDV-uri (11) 36
2.5.4. Realizare prototip (15) 37
2.5.5. Utilaje productie serie (21) 38
2.5.6. Formare operatori (28) 39
2.5.7. Realizare productie serie (30) 40
2.5.8. Graficul Gantt 42
2.6. Descrierea rapoartelor 43
2.6.1 Gestionarea intregului proiect 43
2.6.2 Gestionarea fondurilor financiare 44
2.6.3 Depasirea fondurilor financiare 45
2.6.4 Gestionarea timpului 46
2.6.5 Gestionarea resurselor umane 47
Concluzii 48
Bibliografie 49


Extras din disertație Cum descarc?

CAPITOLUL 1
Conceptul general de proiect
1.1 Notiunea de proiect si trasaturi principale
In practica economica un proiect este privit ca o cheltuiala pe care o face o persoana fizica sau juridica cu scopul de a obtine bunuri sau servicii. Pe de alta parte, un proiect inseamna si un efort clar pe care il face agentul economic. Infaptuirea acestuia are la baza o structura de resurse de o mare diversitate din punctul de vedere al naturii lor (materiale, financiare, tehnice, umane, valutare, etc.). Evaluarea acestora in expresie baneasca este o necesitate in special pentru fundamentarea deciziilor economice ce privesc proiectul respectiv. Pentru a obtine efecte utile economice, sociale, ecologice, etc. un proiect trebuie privit ca o "cheltuiala sigura pentru un viitor incert" (Pierre Mosse). Notiunea de proiect implica trei elemente definitorii: durata, risc si eficienta. Pentru a avea o privire completa asupra notiunii trebuie sa avem in vedere o imagine tridimensionala a acestuia, respectiv: economica si financiara. Dimensiunea contabila este cea mai restrictiva si reduce notiunea de proiect la cea de imobilizare a activelor. Din acest punct de vedere un proiect reprezinta toate bunurile mobile sau imobile, achiziionate sau create etc. Dimensiunea economica largete sfera de cuprindere a unui proiect si conform acestei acceptiuni un proiect reprezinta toate consumurile de resurse care se efectueaza in prezent in speranta obtinerii in viitor a unor efecte economice, esalonate in timp si care, in suma totala, sunt superioare cheltuielilor initiale de resurse. Daca se face referire la durata, vom observa ca accentul cade mai mult pe materialitatea efortului dar si pe eficienta actiunii. Dimensiunea financiara are in vedere toate cheltuielile de resurse pe o perioada de timp si, asigura echilibrul dintre resurse si nevoi. Prin urmare vom avea urmatoarea definitie a unui proiect: Proiect -  un proces unic, constand intr-o mulime de activitati coordonate si controlate, cu termene de incepere si de terminare, care garanteaza realizarea unui obiectiv conform cerintelor specificate incluzand restrictii de timp, cost, resurse. Din aceasta definiie, un proces consta dintr-un set de activitati desfasurate intr-o perioada de timp determinat, planificate si controlate, care au drept scop producerea unei schimbari in bine a situatiei beneficiarilor organizatiei.
1.2 Ciclul de viata al proiectelor
Proiectele se realizeaza intr-o succesiune de etape, pornind de la un document strategic de dezvoltare din care se desprinde ideea de proiect intr-un anumit domeniu, care este apoi formulata, implementata si in final evaluata, cu scopul de a crea conditiile necesare pentru realizarea unor actiuni viitoare dezvoltate.
-  Programarea
Programarea este prima faza a MCP (Managementul Ciclului de Proiect ) care consta in stabilirea cadrului general de cooperare al UE cu o anumita tara sau regiune a unei tari.
-  Identificarea
Conform cadrului stabilit de Documentul Strategic de Tara sau Regional (DSTR) se analizeaza problemele (situatiile dificile, care nu convin care se doreste a fi depasite), nevoile si interesele posibililor factori interesati si se identifica acele idei de proiecte care urmeaza sa fie aprofundate.
-  Formularea
In aceasta faza se analizeaza aspectele importante ale ideii de proiect, tinand cont de obiectivele generale si prioritatile DSTR, de indicatorii-cheie de calitate si de opiniile principalilor factori interesati.
-  Finantarea
Propunerea de finantare se elaboreaza sub forma unei cereri de finantare, care se completeaza intr-un formular standardizat (aplicatie), diferit pentru fiecare tip de program de finantare in parte.
-  Implementarea
Resursele materiale si umane implementarii proiectului sunt utilizate pentru indeplinirea scopului propus prin proiect (rezultatele propuse prin proiect se adreseaza grupurilor-tinta si beneficiarilor), contribuind astfel la indeplinirea obiectivelor generale ale proiectului.
-  Evaluarea
precum si a rezultatelor sale. Scopul evaluarii este de a compara coerenta rezultatelor proiectului cu obiectivele propuse, determinand astfel eficienta, eficacitatea, impactul si durabilitatea proiectului. 
In practica, durata si importanta fiecarei faze a (MCP) Managementul Ciclului de Proiect, pot fi diferite, dar procesul de baza este acelasi pentru toate proiectele si programele, indiferent de domeniu (resurse umane, infrastructura, agricultura, mediu, turism, dezvoltare sector IMM etc.). Principiile de baza ale MCP sunt:
o Folosirea Cadrului Logic (Matricei Logice) in elaborarea proiectului sau programului;
o Elaborarea, in fiecare faza, a documentelor-cheie de buna calitate, pentru a asigura un proces de luare a deciziilor structurat si bine fundamentat;
o Consultarea si implicarea factorilor-cheie interesati, cat de mult posibil;
o Formularea clara a scopului proiectului, in termeni de beneficii durabile pentru grupul/grupurile beneficiarilor;
o Incorporarea, inca din faza de formulare, a aspectelor-cheie ale calitatii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Implementarea procesului de fabricare al unui reper auto ce concura la siguranta circulatiei.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Bibliografie

1. www.asecib.ase.ro;
2. Managementulproiectelor - Mariana Mocanu, Carmen Schuster - ed. a II-a;
3. https://www.wikipedia.org;
4. www.catgroup.ro;
5. Notite de curs Managementul Proiectelor [Viorel Nicolae]2017-2018;
6. Managementul proiectelor - Suport de curs Anca Cruceru (Coordonator),Daniela Zirra, Andreea-Clara Munteanu, Editura Universitara 2012;
7. 4.www.ccib.ro/eurojurnal; www.ccib.ro/afacerea;
8. Vizualizarea procesului de fabricatie propriu-zis;


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!