Implementarea unui Plan de Afaceri

Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Planul de afaceri este un mijloc pentru intreprinzatori cu ajutorul caruia poate sa obtina niste prognoze bune datorita carora deciziile de luat in afacere vor asigura si mai mult succes acesteia. Acesta cuprinde modul in care compania doreste sa si vanda produsul sau serviciul oferit dar cuprinde si clientul pe care ar trebui sa il intereseze oferrta propusa .
Am ales aceasta tema deoarece sunt de parere ca realizarea unui plan de afaceri ofera o imagine de ansamblu asupra intregii afaceri care valorifica la un inalt grad punctele strategice tari si permit obtinerea unui avantaj ciompetitiv prin minimizarea riscului generat de punctele slabe .
Organizatia studiata este S.C.Vrancart S.A. fiind cel mai mare producator cu capital integral autohton de hartie de toaleta, hartie pentru carton ondulat, carton ondulat si ambalaje din carton ondulat de pe piata romaneasca si unul dintre primi cinci din tara, oferind o gama larga de produse la preturi acceptabile si o calitate superioara. 
Lucrarea de fata este structurata in patru capitole . In primul capitol am discutat rolul planului de afaceri in dezvolatrea firmei. In capitolul doi am prezentat societatea studiata,istoricum,obiectul de activitate si capacitatile de productie .Capitolul trei cuprinde analiza diagnostic a activitatii Vrancart S.A unde am prezenatat diagnosticul juridic,diagnosticul comercial ,financiar-contabil si analiza SWOT.
Capitolul patru prezinta planul de afaceri la SC Vrancart SA unde sunt prezentate dezvoltarile necesare realizarii misiunii Vrancart SA si variantele realizarii acestei dezvoltari.
CAPITOLUL 1- ROLUL PLANULUI DE AFACERI IN DEZVOLTAREA FIRMEI
1.1. DEFINIREA PLANULUI DE AFACERI
Planul de afaceri este un instrument decizional, dinamic, destinat cresterii eficientei activitatii intreprinderii cat si prezentarii perspectivelor de dezvoltare ale intreprinderii tuturor celor interesati. Intr-o prima faza planul de afaceri este un document intern al intreprinderii, ulterior putand sa devina prin dezvoltare si actualizare un document extern de prezentare destinat potentialilor parteneri. Scopul elaborarii unui plan de afaceri difera in functie de tipul planului. Planul de afaceri este unul din cele mai importante si mai complexe planuri realizate in cadrul unei companii. "Planul de afaceri este modul preferat de comunicare intre intreprinzatori, potentialii investitori si creditori." 
In principiu, se poate vorbi despre realizarea unei afaceri atunci cand sunt intreprinse activitati care au drept scop obtinerea unui profit. Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor care construiesc o afacere sau cauta parteneri, managerilor ce propun proiecte noi sau altor persoane/institutii de finantare, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte, care includ indicatori financiari, caracteristici de piata, factori de previziune, organizare si management etc.
"Planurile de afaceri sunt vitale intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri pentru o afacere, managerilor care planifica proiecte noi, institutiilor ce gestioneaza fonduri pentru proiecte de investitii." 
Analiza diagnostic reprezinta o investigare larga a principalelor aspecte economice, tehnice, sociologice, juridice si manageriale ale firmei. Ea se efectueaza in scopul evidentierii punctelor forte si punctelor slabe ale activitatii interne ale organizatiei, precum si a oportunitatilor si pericolelor mediului ambiant extern care favorizeaza sau ameninta dezvoltarea acesteia, precum si cauzele care le-au generat.
Din punct de vedere managerial planul de afaceri este ,,un instrument decizional dinamic, destinat, pe de o parte managerilor din cadrul firmei in vederea cresterii eficientei activitatii acestora si, pe de alta parte, investitorilor, bancherilor si, in general, oricarui partener posibil industrial, comercial, social, carora le permite sa ia cunostinta de perspectivele acesteia" .
Metoda se concretizeaza in recomandari cu caracter de dezvoltare (pentru valorificarea punctelor forte si a oportunitatilor) sau corectiv (pentru eliminarea sau atenuarea punctelor slabe si a pericolelor).
Totodata planul de afaceri este un instrument de lucru folosit pentru a incepe si a derula o afacere care necesita resurse material,umane si financiare. Prin intermediul sau este valorificata experienta si realizarile din trecut cu scopul de proiecta viitorul prin cele mai adecvate metode de estimare si aproximare. In literatura de specialitate se incearca o definire a planului de afaceri dupa cum urmeaza: "Planul de afaceri este un instrument al prezentului, elaborat prin aproximatii succesive , utilizand experienta si realizarile din trecut ale firmei pentru a proiecta in mod realist calea spre viitor. El are drept scop cel mai avantajos si realizabil compromis intre ceea ce doreste si ceea ce poate sa faca firma respectiva" .In consecinta, una din primele sarcini ce trebuie indeplinite pentru a demara o afacere ,este de a concepe un plan de afaceri. Dar oricat de inspaimantatoare ar parea realizarea unui plan, ea este o necesitate absoluta pentru orice afacere. Este bine cunoscut faptul ca 50% din afacerile de anvergura redusa falimenteaza in primii 2 ani. Prima cauza este reprezentata de insuficienta capitalului iar a doua de intelegerea redusa a pietei. Pregatind un plan de afaceri vom dobandi o imagine pertinenta a pietei pe care evoluam, a competitorilor pe care ii avem si asa ne vom da seama daca ideea noastra de afacere este fezabila financiar.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unui Plan de Afaceri.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!