Implementarea unui Sistem de Management al Mediului intr-o Unitate din Domeniul Monitorizarii Calitatii Aerului si Gradul de Poluare in Zona Turnu Magurele

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE . pg 4
CAPITOLUL I .pg 6
POLUAREA SI PROTECTIA CALITATII MEDIULUI
1.1. Surse de poluare.pg.6
1.2. Concentratii si regimuri ale poluarii . .pg 7
1.3. Raspandirea poluantilor. pg 18
1.4. Consecintele poluarii aerului.pg. 21
1.5. Prevenirea si combaterea poluarii aerului.pg 24
CAPITOLUL II . pg 26
POLUAREA SI PROTECTIA APELOR
2.1. Poluarea apelor .pg. 26
2.2. Surse ale poluarii apelor . pg. 27
2.3. Tipuri de poluari .pg. 28
2.4. Caracteristici fizico chimice ale apelor.pg 29
2.5. Consecintele si combaterea poluarii apelor . pg 32
CAPITOLUL III .pg 34
POLUAREA SI PROTECTIA CALITATII MEDIULUI
3.1 Solul , resursa natural limitata usor degradabila .pg.34
3.2. Situatia deseurilor .pg 36
3.3. Solul mediu de reciclare, epurare si valorificare superioara a unor poluanti . pg 37
3.4. Consecintele si combaterea poluarii solului.pg.38
CAPITOLUL IV .pg 40
ARII PROTEJATE
CAPITOLUL V.pg 41
INVESTITII PENTRU PROTECTIA MEDIULUI
CAPITOLUL VI
Prevenirea si combaterea poluarii aerului. .pg.47
BIBLIOGRAFIE .pg.51


Extras din disertatie Cum descarc?

Introducere
Regiunea a carei stare de mediu este prezentata iin cele ce urmeaza se afla in sudul tarii, pe Valea Dunarii intre paralelele de 43?47' lat N 43?39' lat N si merdianele de 24?29'->25022' long E in zona climei temperat continentale.
Lucrari bibliografice cu referire stricta la sectorul Corabia-Zimnicea al Vaii Dunarii nu exista, sunt in general lucrari cu caracter general si complex care fac unele referi la zona analizata.
Un rol insemnat in elucidarea problemelor de geomorfologice a Vaii Dunarii si Campiei Romane 1-a avut George Valsan (face o analiza a sectorului dintre Olt siArges in care urmareste indeosebi contactul dintre campie si lunca Dunarii; observatii asupra teraselor).
Pentru cercetarea microformelor reliefului de campie si lunca importanta este lucrarea despre influentele climatice (1917) in care George Valsan explica formarea crovurilor si a dunelor prin procese de tasare in loess si eoliene in nisipuri.
In perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial se adauga o serie de lucrari. Dintre cele mai importante este de semnalat reluarea pe baze noi a problemei teraselor din Cimpia Romina (V. Mihailescu, 1947), a problemei formarii acestei campii (N. Popp, 1947), a locurilor din lungul Dunarii (P. Gastescu 1964 si 1966, P.Gastescu si Adrian Turcanu-Breer, 19645). Pentru procesele de versant si indeosebi in legatura cu procesele sufozionale din malurile de loess ale Dunarii pot fi mentionate lucrarile lui V. Tufescu (1963), T. Morariu si V.Tufescu (1964).
Institutul de Geologie si Geografie al Academiei R.S.R., cu sprijinul profesorilor din Universitatea Bucuresti elaboreaza in 1969 o lucrare cu caracter complex asupra Vaii Dunarii Romanesti, unde se prezinta destul de detaliat fiecare sector al Dunarii.
In 1965 Rahau Lidia, Stoica C, Mihaila Elena analizeaza imprejurarile in care, intr-o serie de situatii aerosinoptice au fost dislocate mase de aer arctic sau polar stationate in Campia Dunarii Inferioare. Cinci ani mai tarziu Ticu C, Bordei Ion E. realizeaza un studiu complex asupra precipitatiilor in Campia Romana.
Lipsa literaturii climatologice este compensate de abundenta datelor de arhiva provenite de la statiile reprezentative pentru acest sector: Corabia-Turnu.Magurele si Zimnicea, statii cu lungi si complete siruri de observatii meteorologice.
Capitolele de poluare a aerului, apei, solului au fost realizate cu ajutorul datelor furnizate de Agentiile de Protectie a Mediului Alexandria si Slatina.
Obtinerea comparabilitatii acestor date a necesitat o ampla actiune de omogenizare si mai ales de aducere la aceiasi perioada a sirurilor inegale si nesincrone de observatii. In acest scop s-au folosit metoda diferentelor, metoda rapoartelor, a graficelor de corelatie.
Intreaga activitate desfasurata in vederea elaborarii prezentei lucrari a fost calauzita de ideea centrala a utilitatii ei practice pentru diferite sectoare de economie, pentru stabilirea poluarii transfrontaliere in regiunea sudica.
Lucrarea cuprinde:
- prima parte cu asezare geografica, factori genetici si caracteristici ale climei;
- a doua parte cu poluare si protectie a calitatii aerului, apei si solului;
- investitii pentru protectia mediului;
- concluzii.
Realizand un studiu cu referire la clima si poluare asupra unei regiuni aproape deloc cercetata sub acest aspect, m-am straduit sa elaborez o lucrare stiintifica, lucrare ce nu ar fi avut sorti de izbanda fara sprijinul indrumatorului meu Conferentiar Doctor Inginer Nitoi Dan, personalului Agentilor de Protectie a Mediului Alexandria si Slatina si al statiilor meteorologice Corabia si Turnu-Magurele, fapt pentru care le multumesc foarte mult.
CAPITOLUL I
POLUAREA SI PROTECTIA CALITATII MEDIULUI
1. l. Surse de poluare
Atmosfera este factorul de mediu cel mai important pentru transportul poluantilor. Deoarece aerul constituie suportul pe care are loc transportul cel mai rapid al poluantilor in mediul inconjurator, supravegherea calitatii atmosferei este de prima importanta.
Poluarea aerului are numeroase cauze, unele fiind rezultatul activitatilor umane din ce in ce mai extinse si raspandite in ultima perioada de timp, altele datorandu-se unor conditii naturale de loc si clima.
Dintre sursele naturale de poluare se pot cita:
1) solul - prin descompunerea de reziduri de origine animala sau vegetala, proces in urma caruia rezulta diferiti oxizi, particule organice de natura animala sau vegetala, gaze (dioxid de carbon, hidrogen sulfuros, amoniac).
2) plantele - prin producerea si eliberarea de particule (granule de polen, spori de mucegai).
Sursele artificiale industriale sunt reprezentate prin : 
1) industria chimica - S.C. TURNU S.A. - combinat chimic de producere a ingrasamintelor chimice pe baza de amoniac si fosfor, amplasat la 4 km. Sud de Turnu-Magurele, pe malul Dunarii de la kilometrul 600, cu eliberare de gaze (N02, S02, NH3, H2S etc); 
2) industria alimentara - prin trasportul, depozitarea, prelucrarea de materii prime produce pulberi, substante odorante, ca urmare a activitatilor de la S.C. SCIOPROD S.A. - Troianul S.C. ZAZAR S.A. Corabia; industria textila (tabacarii) - S.C. TAMICO S.A. Corabia - diferite resturi de la prelucrarea pieilor, mirosuri intepatoare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unui Sistem de Management al Mediului intr-o Unitate din Domeniul Monitorizarii Calitatii Aerului si Gradul de Poluare in Zona Turnu Magurele.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

1. Barnea M., Papadopol C, (1975), Poluarea si protectia mediului, Ed. Stiintifica, Bucuresti.
2. V1. Rojanschi, Gr. Florian-Evaluarea Impactului Ecologic, Societatea Ateneul Roman 2000
3. V1. Rojanschi, Gr. Florian-Strategii de protectia mediului 1999
4. Florin Caldararu-Tehnica masurarii si controlul calitatii mediului
5. Badea L.-Modificari morfologice in albia Dunarii
6. Ghenovici Al.-Dunarea, artera fluviala transeuropeana, studii si cercetari de ecologie 1993
7. Buga D. (1968), Consideratii geografice privind dezvoltarea asezarilor omenesti din lunca si de pe terasele Dunarii dintre Olt si Vedea, Studii si cercetari de Geografie si Geologie, Seria Geografie, ton XV, nr.l Bucuresti;
8. Cazacu G.,Iliescu M. (1970), Caracteristici ale fenomenelor oranjoase din R.S.R., Culegere de lucrari ale Institutului Meteo Bucuresti;
9. CipleaL.I., Ciplea AL. (1978), Poluarea mediului ambiant, Ed.Tehnica, Bucuresti;
10. Ciulache S. (1997), Clima Depresiunii Sibiu, Ed. Univ. Bucuresti;
11. Marin L, Nicolae I. (1996), Dunarea coordonata. geografica majora europeana a Romaniei, Analele Univ. Bucuresti, an XLV-Bucuresti.
12. Hie Gradinaru-Protectia mediului 2000
13. Directiva cadru 96/62/EC privind evaluarea si managementul calitatii aerului.


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!