Importanta eficientei activitatii in turism

Cuprins disertatie Cum descarc?

Introducere . 4
Lista notatiilor . 5
Lista tabelelor . 6
Capitolul 1. Importanta eficientei activitatii in turism . 7
1.1. Aspecte generale privind eficienta activitatii in turism . 7
1.2. Indicatori de masurare a eficientei economice in turism . 12
1.3. Indicatorii generali utilizati in administrarea activitatilor turistice. 21
1.4. Indicatori ai eficientei activitatii de cazare, alimentatie si transpor in turism . 26
Capitolul 2. Organizarea si functionarea structurii de cazare turistica S.C. Bega Turism S.A. din Timisoara . 31
2.1. Prezentarea generala a structurii de cazare turistica S.C. Bega Turism S.A. din Timisoara . 31
2.2. Misiune, scop, obiective, managementul si personalul structurii de cazare turistica S.C. Bega Turism S.A. din Timisoara . 33
Capitolul 3. Importanta eficientei activitatii in structura de cazare turistica S.C. Bega Turism S.A. din Timisoara . 39
3.1. Analiza SWOT a structurii de cazare turistica S.C. Bega Turism S.A. din Timisoara . 39
3.2. Eficienta activitatii structurii de cazare turistica S.C. Bega Turism S.A. din Timisoara . 40
Concluzii . 47
Bibliografie . 50


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Specificul activitatii turistice raportat de eficacitatea totala determinate de: sigura de aplicare a factorilor de productie, definite de rezultatele efectuate cu cel mai scazut cost de oportunitate, eficacitate de alocare a resurselor, prezentata de combinatia optima a factorilor de productie destinati optinerii de bunuri si servicii produse sunt repartizate in corelatie cu dorintele si intentiile folositorilor de a-si cheltui veniturile disponibile. 
Lucrarea de disertatie cu titlul Importanta eficientei activitatii in turism a fost elaborata cu scopul de a evidentia importanta eficientei activitatii in comert al unui produs. Lucrarea este structurata pe trei capitole, primul fiind de cercetare fundamentala, iar ultimile doua de cercetare aplicativa.
In primul capitol - Importanta eficientei activitatii in turism, am realizat abordari conceptuale definind eficienta economica, anumiti factori si indicatori de crestere a eficientei activitatii, dar si contributia principalilor participanti la cresterea eficientei activitatii.
Al doilea capitol - Organizarea si functionarea structurii de cazare turistica S.C. Bega Turism S.A. din Timisoara, abordeaza prezentarea generala a structurii de cazare turistica, precum si misiunea, scopul, obiectivele, managementul si personalul structurii de cazare turistica S.C. BEGA TURISM SA din Timisoara.
La capitolul al treilea - Importanta eficientei activitatii in structura de cazare turistica S.C. Bega Turism SA din Timisoara, prezinta analiza SWOT a structurii de cazare turistica, tot aici am prezentat analiza structurii financiare a pasivului si structura patrimoniala a activului asupra Hotelului Timisoara.
CAPITOLUL 1
IMPORTANTA EFICIENTEI ACTIVITATII IN TURISM
1.1. Aspecte generale privind eficienta activitatii in turism
Turismul precum orice alta elementa a mediului socio-economic global, spre a functiona si a-si indeplini misiunea, este un folositor de produse si producator de efecte, de rezultate. eficacitatea ei prezinta caracteristiciile definitorii comune tuturor ramurilor si activitatilor economice. 
Concomitent, specific acestui domeniu, este reflectat in natura si varietatea resurselor aplicate, complexitatea numarul mare de procese desfasurate, diversitatea felurilor de manifestare a rezultatelor imprima eficacitatea unei determinari proprii si particulare.
Conform informatiilor existente in cursul eficacitatea si evaluarea investitiilor, elaborat de A.Gheorghe, I.Vasilescu, Claudiu Ocea, si Catalin Dobrea, "eficienta, ca expresie a economiei timpului, atribuite dezvoltarii procesului de productiei, in acceptiunea cea mai vasta, determinarea cantitativa, iar in forma sociala a productiei si utilizarii resurselor in sens larg, determinarea calitativa. Unitatea simetrica a cantitatii si calitatii activitatii este o masura a dezvoltarii socio-economice." 
Eficienta depinde de eforturi si de efecte insa nu in ultimul rand de felul de evaluare a lor, de faptul ca redarea valorica, obtinuta prin intermediul preturilor, inglobeaza inflatia si "alte influente, denaturand rezultatul real al activitatii desfasurate" . In aceste conditii, o analiza complexa si corecta presupune luarea in calcul si a altor elemente, cum sunt forma resurselor si eficacitatea, timpul, calitatea efectelor si impactul acestora.


Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta eficientei activitatii in turism.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

Materiale tiparite
1. Asalos Nicoleta, Popescu Constantin, cond. st., 2005, Rentabilitatea firmei de turism: studiu de caz: teza de doctorat, Bucuresti, Editura A.S.E.
2. Ioncica, M. (coord.), 2006, Economia serviciilor. Probleme utilizative, Bucuresti, Editura Uranus.
3. Ioncica, M., 2006, Economia serviciilor. Abordari teoretice si implicatii practice, Bucuresti, Editura Uranus.
4. Minciu, Rodica, 2005, Economia turismului, Editia a 3-a revazuta si adaugita, Bucuresti, Editura Uranus.
5. Negucioiu A., 2009, eficacitatea activitatii economice (dezbatere), in Probleme economice, Bucuresti, Tribuna Economica, nr. 7.
6. Nicolai, Maria. 2004, Managementul unitatilor de comert si de turism, Galati , Editura Fundatiei Universitare Dunarea de Jos.
7. Snak Oscar, 2001, Economia turismului. Bucuresti, Editura Expert.
8. Spataru Liviu, 2008, Analiza Financira Aprofundata, Bucuresti, Editura V.I.S. Print S.R.L.
9. Spataru Liviu, 2014, Analiza Financiara, Resita, Editura Eftimie Murgu.
10. Vasilescu I., Gheorghe, A., Ocea Claudiu, Dobrea C., 2005, Eficienta si evaluarea investitiilor, Bucuresti, Editura Eficon Press.
Surse electronice
11. Ministerul Finantelor Publice, informatii disponibile la data de 13 iunie 2015 pe - http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html
12. http://www.hoteltimisoara.ro
13. https://www. www.univ-st-lupascu.ro/resurse/Tematica_licenta_2010/Analiza_economico-financiara.pdf
14. http://file.ucdc.ro/cursuri/T_2_n21_Economia_turismului.pdf
15. http://xa.yimg.com/kq/groups/31568825/848367412/name/Unitatea_ de_invatare_7.doc


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!