Influenta Cutremurelor din Judetul Vrancea asupra Vulnerabilitatii Terenului la Alunecarile de Teren

Extras din disertatie Cum descarc?

Prezenta lucrare este structurata pe trei capitole si trateaza cauzele si efectele alunecarilor de teren produse de cutremurul din 1977 in Judetul Vrancea.
Primul capitol prezinta informtii generale despre cutremure precum cauzele de producere, tipuri de unde seismice care iau nastere in momentul producerii unui seism, modul in care se pot deforma placile tectonice ale Terrei, si principalele caracteristici ale acestora, parametrii de baza ai unui cutremur si scari de evaluare a intensitatii acestora. De asemenea, am amintit cutremurele mari care au zguduit teritoriul Romaniei de-a lungul timpului precum si efectele pe care acestea le-au avut asupra constructiilor si implicit asupra populatiei.
In cel de-al doilea capitol sunt descrise informatii despre cauzele alunecarilor, clasificarile si tipurile de alunecari
In cel de-al treilea capitol, fiind si studiul de caz, am relationat alunecarile de teren si celalalte evenimente desfasurate in urma seismului din 4 martie 1977 si am descris particularitatile acestui cutremur.
Introducere
Judetul Vrancea- prezentare generala
Stravechi pamant romanesc, Vrancea constituie o punte intre cele trei provincii istorice romanesti: Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania. 
Numele "Vrancea" este intalnit pentru prima data intr-un document in limba latina (2 iulie 1431) sub forma de ,,Varancha" arata renumitul istoric C.C. Giurescu. Savantul si istoricul B.P. Hasdeu crede ca ,,este de origine traco-dacica venit de la vrana-padure, munte sau chiar topicul <vran> care inseamna munte".
Asezarea 
Judetul Vrancea este situat in sud-estul Romaniei, la exteriorul Curburii Carpatilor, pozitia sa fiind definita de intersectia paralelei de 45o: latitudine nordica, cu meridianul de 26o: longitudine estica. Judetul Vrancea are o suprafata totala de 4.857 km2 (reprezentand 2,04 % din suprafata tarii), fiind invecinat cu urmatoarele judete: la nord judetul Bacau, la nord-est judetul Vaslui, la est judetul Galati, la sud-est judetul Braila, la sud si sud-vest judetul Buzau si la vest judetul Covasna. 
Aflata la o rascruce geografica, Vrancea constituie o legatura intre marile zone centrale ale Carpatilor Oriental si Meridionali, Campia Siretului si Campia Dunarii. Este, de asemenea, o rascruce intre provinciile istorice Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca, toate locuite de-a lungul veacurilor de romani.
Relieful 
Dispus in trepte ce scad in altitudine de la vest spre est, relieful judetului cuprinde: Muntii Vrancei, cu depresiunile Gresu si Lepsa, Dealurile subcarpatice si Campia Siretului Inferior, marginit de Podisul Moldovei-Colinele Tutovei- la nord-est si Campia Ramnicului la sud-est. 
Muntii Vrancei sunt munti de incretire, alcatuiti din culmi ce provin din fragmentarea platformei de eroziune de 1700 m. Cele mai inalte varfuri sunt: Goru-1785 m, Lacauti- 1777m, Giurgiu- 1720 m, Pietrosu- 1672 m, Zboina Frumoasa-1657m. 
Dealurile Subcarpatice, depresiunile colinare de podis, cuprind dealurile inalte vestice sau interne (doua siruri: intre Valea Putnei si Valea Susitei), depresiunile intradeluroase (transversal sau de-a lungul vailor Susitei, Putnei si Milcovului, precum si la cumpana apelor intre bazinul Milcovului si Ramnei), dealurile estice sau externe (intre cursul superior al paraului Zabrauti si Valea Ramnicului, dominate de Magura Odobestilor- 966 m) si glacisul piemontan periferic, care face legatura intre Dealurile Subcarpatice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta Cutremurelor din Judetul Vrancea asupra Vulnerabilitatii Terenului la Alunecarile de Teren.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

Atanasiu, I., Cutremurele de pamant din Romania, Edit. Academiei, Bucuresti, 1961;
Balan S., Cristescu V., Cornea I., Cutremurul de pamant din Romania de la 4 martie 1977, Editura Academiei Republicii Socialiste Romania, Bucuresti 1982;
Balteanu D., Experimentul de teren in geomorfologie, Edit. Academiei Republicii Socialiste Romania, Bucuresti, 1983;
Cornea I., Polonic G., Activitatea seismica din partea de est a Platformei Moesice dupa cutremurul din 4 martie 1977, in Monografia asupra cutremurului din 4 martie 1977, 1979;
Chiriac, I., Scurta privire asupra trecutului istoric al judetului Vrancea, Coordonate culturale, Vrancea, Focsani, 1973;
Dumitrescu I., Lazarescu V., Sandulescu M., Pauliuc S., Mirauta D., Georgescu C., Roumanie, in Tectonique de l'Europe (red. Bogdanoff A. A. Et al), Moscow, 1964;
Florea M. N., Alunecari de teren si taluze, Edit. Tehnica, Bucuresti, 1979;
Gehbauer, F., Markus, M., Engelmann, H., Popa, I., Schweier, C., Rehor, M., Werder, S. The Disaster Management Tool. In: Proc. of International Symposium on Strong Vrancea Earthquakes and Risk Mitigation, Bucharest, Romania. Organization for the Advancement of Structured Information Standards (OASIS2005), 2007;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!