Inovarea si Dezvoltarea Durabila

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I - INOVATIA SI SISTEMUL ANTREPRENORIAL
1.1 Inovare si competitivitate in societatea contemporana 4
1.2 Factori ce influenteaza potentialul inovativ 6
1.3 Managementul inovativ si climatul organizational 8
CAPITOLUL II - STRATEGII, POLITICI SI MASURI DE DEZVOLTARE IN MUNICIPIUL CONSTANTA
2.1 Dimensiuni ale dezvoltarii durabile 10
2.2 Optiuni strategice in contextul dezvoltarii durabile 12
2.3 Identificarea factorilor de succes ai strategiilor concentrate pe inovare 15
CAPITOLUL III-INTEGRAREA SI DEZVOLTAREA MUNICIPIULUI CONSTANTA INTR O ECONOMIE INOVATIVA.
3.1 Puncte de reper in dezvoltarea Municipiului Constanta 17
3.2 Creativitate si inovatie - prioritati de dezvoltare 19
3.3 Necesitatea parteneriatului administratie-cetatean in ceea ce priveste 
procesul de inovatie 22
CAPITOLUL IV - STUDIU DE CAZ -CREAREA UNEI PASARELE PIETONALE PE MAREA NEAGRA
4.1 Prezentarea proiectului 24
4.2 Evidentierea beneficiilor in plan economic, social si al dezvoltarii durabile 31
4.3 Analiza satisfactiei cetatenilor referitor la proiectul ,,Mamaia Port:
crearea unei pasarele pietonale pe Marea Neagra 32 
CONCLUZII 35
BIBLIOGRAFIE 38


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Procesul de inovare sau pe scurt, inovarea este o succesiune de activitati pe care le desfasoara conducerea unei firme pentru a realiza produse si servicii noi, destinate vanzarii. 
Aceasta lucrare nu-si propune sa acopere complet tema inovarii si a dezvoltarii durabile sau sa gaseasca solutii la problemele actuale ale inovarii, dar spera ca ea sa poata reliefa cateva idei de proiecte inovative care conduc catre o dezvoltare,atat in domeniul public cat si in domeniul privat, probleme de-a lungul carora se pot dezbate discutii benefice intre toti cei interesati de progresul inovarii si dezvoltarii economiei romanesti.
Constanta este un oras care in ultimii ani a cunoscut o dezvoltare armonioasa, dezvoltare care se afla intr-un procces continuu, datorita proiectelor inovative implementate de Primaria Municipiului Constanta, proiecte despre care voi vorbi in capitolul al treilea al prezentei lucrari.
Exista o stransa legatura intre inovare si dezvoltare durabila. Obiectivul principal al acestei lucrari il constituie demonstrarea acestei legaturi intre inovare si dezvoltare durabila, prin intermediul unui proiect, la sfarsitul caruia voi analiza satisfactia cetatenilor rezultata in urma implementarii.
Nu putem vorbi despre dezvoltare fara inovare, deoarece inovarea sta la baza dezvoltarii durabile in orice domeniu. Daca nu am avea idei nu am avea ce sa dezvoltam.
Am ales sa fac referire la orasul Constanta, deoarece este orasul natal, oras in care am fost martora la toate schimbarile prin care acesta a trecut. 
Pentru a putea inova, este nevoie de oameni bine pregatiti si dornici sa se implice in aceasta investitie in inovare. Intr-adevar, este o mare incercare la care prezentul ne supune. Si asta nu numai pentru ca pe plan mondial se asteapta un progres economic al omenirii pe seama inovarii, ci pentru ca, in situatia diminuarii resurselor materiale, nicio tara din lume nu se va putea dezvolta fara a-si crea conditiile de folosire a celei mai la indemana resurse, inca insuficient folosita, mintea omeneasca.
Innoirea produselor si a pietelor pe care sunt acestea distribuite nu sunt suficiente; mai trebuie schimbate procesele tehnologice, metodele de munca, relatiile de munca, relatiile unei companii atat publice cat si private cu exteriorul ei, in special cu actionarii, cu finantatorii, cu furnizorii si, nu in ultimul rand, cu clientii.
Schimbarii acestor procese ii putem da denumirea de inovarea proceselor, adica, imbunatatirea tuturor proceselor care se desfasoara intr-o firma si pe care le vom numi procesele afacerii. Acestea sunt cele care asigura supravietuirea si dezvoltare. 
Motivul este simplu, institutia (publica sau privata) formeaza o entitate care functioneaza intr-un mediu dat si ea trebuie privita si condusa ca un intreg.
Orice schimbare care se doreste a fi facuta, pentru a fi acceptata de personal, trebuie sa fie precedata de o actiune de sensibilizare, de informare a oamenilor, mai ales ca o schimbare, oricat de nesemnificativa ar fi ea, reprezinta o investitie, adica, se cheltuiesc bani in prezent, pentru un castig potential in viitor.
Primul capitol al prezentei lucrari debuteaza cu o scurta prezentare a conceptelor de inovare si dezvoltare durabila pentru a se putea intelege principalul proiect de inovare din aceasta teza.
In capitolul doi, se au in vedere strategiile inovatoare care stau la baza dezvoltarii durabile, pentru a putea continua cu capitolul trei in care se evidentiaza evolutia si totodata strategiile aplicate la nivelul Municipiului Constanta.
Capitolul patru, descrie un proiect inovativ la nivelul Municipiului Constanta, proiect care are in vedere in primul rand atractia turistilor, imbunatatirea imaginii statiunii Mamaia.
Prezenta lucrare se incheie cu cateva concluzii si recomandari, iar la sfarsit se vor regasi anexele aferente acestui proiect si nu in ultimul radn chestionarul care a condus la satisfactia cetatenilor orasului Constanta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Inovarea si Dezvoltarea Durabila.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!