Inovarea și dezvoltarea durabilă

Cuprins disertație Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I - INOVAŢIA ŞI SISTEMUL ANTREPRENORIAL
1.1 Inovare şi competitivitate în societatea contemporană 4
1.2 Factori ce influenţează potenţialul inovativ 6
1.3 Managementul inovativ şi climatul organizaţional 8
CAPITOLUL II - STRATEGII, POLITICI ŞI MĂSURI DE DEZVOLTARE ÎN MUNICIPIUL CONSTANŢA
2.1 Dimensiuni ale dezvoltării durabile 10
2.2 Opţiuni strategice în contextul dezvoltării durabile 12
2.3 Identificarea factorilor de succes ai strategiilor concentrate pe inovare 15
CAPITOLUL III-INTEGRAREA ŞI DEZVOLTAREA MUNICIPIULUI CONSTANŢA ÎNTR O ECONOMIE INOVATIVĂ.
3.1 Puncte de reper în dezvoltarea Municipiului Constanţa 17
3.2 Creativitate şi inovaţie – priorităţi de dezvoltare 19
3.3 Necesitatea parteneriatului administraţie-cetăţean în ceea ce priveşte 
procesul de inovaţie 22
CAPITOLUL IV - STUDIU DE CAZ -CREAREA UNEI PASARELE PIETONALE PE MAREA NEAGRĂ
4.1 Prezentarea proiectului 24
4.2 Evidenţierea beneficiilor in plan economic, social şi al dezvoltării durabile 31
4.3 Analiza satisfactiei cetăţenilor referitor la proiectul „Mamaia Port:
crearea unei pasarele pietonale pe Marea Neagra 32 
CONCLUZII 35
BIBLIOGRAFIE 38


Extras din disertație Cum descarc?

INTRODUCERE
Procesul de inovare sau pe scurt, inovarea este o succesiune de activităţi pe care le desfăşoară conducerea unei firme pentru a realiza produse şi servicii noi, destinate vânzării. 
Această lucrare nu-şi propune să acopere complet tema inovării şi a dezvoltării durabile sau să găsească soluţii la problemele actuale ale inovării, dar speră că ea să poată reliefa câteva idei de proiecte inovative care conduc către o dezvoltare,atat în domeniul public cat şi în domeniul privat, probleme de-a lungul cărora se pot dezbate discuţii benefice între toţi cei interesaţi de progresul inovarii si dezvoltării economiei româneşti.
Constanţa este un oraş care în ultimii ani a cunoscut o dezvoltare armonioasă, dezvoltare care se află într-un procces continuu, datorită proiectelor inovative implementate de Primăria Municipiului Constanţa, proiecte despre care voi vorbi în capitolul al treilea al prezentei lucrări.
Există o strânsă legătură între inovare şi dezvoltare durabilă. Obiectivul principal al acestei lucrari il constituie demonstrarea acestei legături între inovare şi dezvoltare durabilă, prin intermediul unui proiect, la sfârşitul căruia voi analiza satisfacţia cetăţenilor rezultată în urma implementării.
Nu putem vorbi despre dezvoltare fără inovare, deoarece inovarea stă la baza dezvoltării durabile în orice domeniu. Dacă nu am avea idei nu am avea ce sa dezvoltăm.
Am ales să fac referire la oraşul Constanţa, deoarece este orasul natal, oraş în care am fost martoră la toate schimbările prin care acesta a trecut. 
Pentru a putea inova, este nevoie de oameni bine pregătiţi şi dornici să se implice în această investiţie în inovare. Într-adevăr, este o mare încercare la care prezentul ne supune. Şi asta nu numai pentru că pe plan mondial se aşteaptă un progres economic al omenirii pe seama inovării, ci pentru că, în situaţia diminuării resurselor materiale, nicio ţară din lume nu se va putea dezvolta fără a-şi crea condiţiile de folosire a celei mai la îndemână resurse, încă insuficient folosită, mintea omenească.
Înnoirea produselor şi a pieţelor pe care sunt acestea distribuite nu sunt suficiente; mai trebuie schimbate procesele tehnologice, metodele de muncă, relaţiile de muncă, relaţiile unei companii atat publice cat si private cu exteriorul ei, în special cu acţionarii, cu finanţatorii, cu furnizorii şi, nu în ultimul rând, cu clienţii.
Schimbării acestor procese îi putem da denumirea de inovarea proceselor, adică, îmbunătăţirea tuturor proceselor care se desfăşoară într-o firmă şi pe care le vom numi procesele afacerii. Acestea sunt cele care asigură supravieţuirea şi dezvoltare. 
Motivul este simplu, instituţia (publică sau privată) formează o entitate care funcţionează într-un mediu dat şi ea trebuie privită şi condusă ca un întreg.
Orice schimbare care se doreşte a fi făcută, pentru a fi acceptată de personal, trebuie să fie precedată de o acţiune de sensibilizare, de informare a oamenilor, mai ales că o schimbare, oricât de nesemnificativă ar fi ea, reprezintă o investiţie, adică, se cheltuiesc bani în prezent, pentru un câştig potenţial în viitor.
Primul capitol al prezentei lucrări debutează cu o scurtă prezentare a conceptelor de inovare şi dezvoltare durabilă pentru a se putea întelege principalul proiect de inovare din această teză.
În capitolul doi, se au în vedere strategiile inovatoare care stau la baza dezvoltării durabile, pentru a putea continua cu capitolul trei în care se evidenţiază evoluţia şi totodată strategiile aplicate la nivelul Municipiului Constanţa.
Capitolul patru, descrie un proiect inovativ la nivelul Municipiului Constanţa, proiect care are în vedere în primul rand atracţia turiştilor, îmbunătăţirea imaginii staţiunii Mamaia.
Prezenta lucrare se încheie cu cateva concluzii şi recomandări, iar la sfarşit se vor regăsi anexele aferente acestui proiect si nu in ultimul radn chestionarul care a condus la satisfactia cetatenilor orasului Constanta.


Fisiere în arhivă (1):

  • Inovarea si Dezvoltarea Durabila.docx

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!