Jocurile Olimpice Moderne

Cuprins disertatie Cum descarc?

CAP. 1 INTRODUCERE
1.1 Motivarea alegerii temei
1.2 Scopul si ipoteza
1.3 Importanta lucrarii
CAP. 2 EVOLUTIA OLIMPISMULUI MODERN
2.1 Primii pasi ai Olimpismului Modern
2.2. Olimpismul, Miscarea Olimpica, Activitatea Olimpica
2.3 Comitetele Nationale Olimpice
2.4 Academia International Olimpica 
2.5 Comitetul International Olimpic
2.6 Principalele atributii ale Comitetului International Olimpic
2.7 Componenta Comitetului International Olimpic
CAP. 3 ORGANIZAREA JOCURILOR OLIMPICE
3.1 Congresul Olimpic
3.2 Drapelul, Emblema si Deviza Olimpica
3.3 Flacara Olimpica
3.4 Imnul Olimpic
3.5 Programul Jocurilor Olimpice
3.6 Regulile Comitetului International Olimpic
3.7 Admiterea si inscrierea la Jocurile Olimpice
3.8 Premiile si recompensele olimpice
3.9 Distinctii Olimpice acordate unor personalitati din RomaniA 
CAP 4. CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE


Extras din disertatie Cum descarc?

CAP. 1 INTRODUCERE
Daca ar fi sa enumeram cateva din marile fenomene sociale ale zilelor noastre, suntem indreptatiti a considera si sportul printre ele. Nu cred ca in istoria civilizatiei se pot evidentia manifestari care sa intruneasca un numar mai mare de spectatori cum este cel al competitiilor sportive.
Perioada de la sfarsitul secolului al 18-lea si inceputul secolului al 19-lea marcheaza si trecerea la crearea unor sisteme de educatie fizica inchegate, orientate multilateral, in care se observa influenta gimnaziului grec si reluarea sub o forma sau alta, a unora dintre activitatile palestrelor antice.
In bogata activitate sportiva de la rugby, Pierre de Coubertain (1863-1937), parintele Jocurlor Olimpice Moderne, a vazut reluate intr-o forma moderna unele aspecte demne de urmat din existenta Jocurilor antice, ceea ce l-a indemnat spre concretizarea visului sau de promovare a sportului amator pe plan international.
Infiintandu-se in sport prin intermediul lucrarilor lui Arnold si Taine si studiindu-l in manifestarile sale concrete din scoli si colegii, Coubertain a facut legatura cu intrecerile sportive antice care reuneau intreaga elita greceasca si a desprins cateva idei indraznete, calauzitoare in activitatea sa ulterioara: extinderea actiunilor sportive dincolo de granitele unei singure tari, desfasurarea intrecerilor pe baza de reguli unice si purificarea sportului dupa exemplul anticilor. De aici programul sau a constat in instruirea unor concursuri periodice, cu participarea sportivilor din toate tarile, indiferent de rasa, conceptii politice sau religioase, asemanatoare ca grandoare si corectitudine cu cele existente in Grecia antica deci o renastere a Jocurilor Olimpice pe o baza noua, in concordanta cu cerintele epocii contemporane.
1.1 Motivarea alegerii temei
Acum dupa un secol de la renasterea Jocurilor Olimpice pe buna dreptate se poate spune ca intrecerile olimpice au intrat definitiv in viata omului contemporan, ca ele constituie un eveniment insemnat in activitatea tinerei generatiide pe planeta noastra, reprezinta forumul mondial al sportivilor.
In cei peste 100 de ani de existenta Jocurile Olimpice Moderne s-au bucurat de o larga raspandire. Daca in prima editie din 1896 au participat 285 de sportivi din 13 tari, la Jocurile Olimpice din anul 2000 de la Sydney au luat parte 11.084 de sportivi din 199 tari.
Astazi, pe buna dreptate, Jocurle Olimpice sunt considerate nu numai cea mai mare competitie sportiva organizata din patru in patru ani, dar si o actiune cu caracter umanitar, de un exceptional rasunet, si ocazie de infratire si strangere a legaturilor de prietenie intre tinerii sportivi si chiar intre popoare.
1.2 Scopul si ipoteza lucrarii
Scopul lucrarii este de a promova in randurile tineretului dezvoltarea calitatilor fizice si morale, care sunt baza sportului, de a reuni din patru in patru ani sportivii lumii la un mare festival al sportului, trezind respectul si bunavointa internationala, contribuind astfel la construirea unei lumi mai bune si mai pasnice.
La reluarea Jocurilor Olimpice s-a avut in vedere scopul nobil, ca un program national compus din educatie fizica si sport de competitie dezvolta nu numai sanatatea si forta tinerilor de ambele sexe, insa, ceea ce este poate mai important, va face din ei cetateni mai buni, deoare ca participarea lor la sportul amator, bine organizat, poate avea o influenta fericita asupra personalitatii lor. Sa insufle principiile de loialitate si buna camaraderie , care ar putea fi adoptate cu mult succes si in alte domenii de activitate. De a crea un spirit de prietenie internationala si de buna intelegere pentru a contribui la pacea si fericirea lumii.
Ipoteza
Dezvoltarea fizica si morala a tineretului, intregirii personalitatii acestuia, Fairplayul, tinuta si comportamentul sunt atribuite proprii miscari olimpice, acestea facand parte integranta din regulile olimpice.
De aceea in lucrarea de fata ne propunem sa ne dam seama de spiritul progresist al miscarii olimpice, de caracterul universal al olimpismului, Jocurle Olimpice fiind expresia unei etici profund valabile pentru timpurile noastre.
1.3 Importanta temei
Sportul prin esenta lui, inseamna disciplina, contribuie la dezvoltarea unor calitati fizice si morale necesare individului in societate, in viata de zi cu zi. In acelasi timp, prin varietatea mijloacelor si a metodelor de care dispune, sportul este atractiv, place oamenilor, este abil generator de sanatate, stimuland atat functiile fiziologice ale organismului, cat si pe cele psihice. Numai astfel se explica interesul mereu sporit inregistrat de sport pe plan mondial, el devenind unul din fenomenele sociale majore ale secolului al 20-lea.
Un rol important in dezvoltarea sportului mondial l-au avut, desigur, olimpismul, miscarea olimpica in ansamblul si, bineinteles, expresia acestora: Jocurile Olimpice.
In conjunctura dezvoltarii istorice a educatiei fizice si sportului de la sfarsitul secolului al 19-lea, cand sportul isi croia drum in lumea civilizata, a aparut necesitatea unei consultari internationale in vederea stabilirii unor reguli general valabile pentru intrecerile sportive internationale. De fapt, in acea perioada erau numai cateva organisme sportive internatoinale si deci putine reguli si regulamente recunoscute pe plan international


Fisiere in arhiva (1):

  • Jocurile Olimpice Moderne.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* Pretul este fara TVA.


Hopa sus!