Logistica in Distributie

Extras din disertatie Cum descarc?

Motivul pentru care am ales aceasta tema este legat de activitatea complexa din domeniului distributiei, considerand ca aceasta cunoaste o dezvoltare din ce in ce mai puternica in Romania, cu un potential destul de ridicat ca urmare a dezvoltarii economice.
Producatorul asupra caruia ne vom centraliza atentia este compania elena Atlas Corporation. Este unul dintre cei mai prosperi producatori care reuseste sa ofere clientilor lui satisfactia scontata, intelegand distributia nu ca pe o functie separata ci ca pe o filozofie de insusit la nivelul intregii piete.
Nu este de ajuns ca producatorul sa fabrice bunuri. Trebuie ca el sa le puna la dispozitia consumatorului in conditii care sa corespunda nevoilor lui, altfel spus trebuie sa le si distribuie. 
Preocuparea logisticii in distributie priveste miscarea si stocajul materiei prime si a produselor finite de la sursa de productie, trecand prin lantul logistic si oprindu-se la consumatorul final. Componentele unui astfel de sistem sunt: transportul, aprovizionarea, programarea, pregatirea, lansarea si urmarirea productiei, manipularea si depozitarea, ambalarea si incarcarea.
Orice societate care vrea sa supravietuiasca pe piata are nevoie de o distributie foarte bine pusa la punct intr-un mediu economic in care concurenta este din ce in ce mai acerba.
Lucrarea cuprinde trei capitole din care unul prezinta partea teoretica in care sunt aduse componentele economico financiare ale distributiei. In al doilea intram in universul companiei Atlas Corporation, iar al treilea capitol cuprinde infrastructura productiei si distributiei materialelor de finisaj a S.C. Atlas Corporation SRL.
INTRODUCERE
Elaborarea lucrarii de fata a reprezentat un demers complex de studiu, analiza si cercetare a unor aspecte semnificative referitoare la activitatea companiei Atlas Corporation, in care imi desfasor in prezent activitatea, si care prin aria sa deosebit de diversa si de extinsa de activitate, indeosebi dupa finalizarea procesului de privatizare, s-a constituit ca un domeniu incitant de studiu pentru tema pe care mi-am ales-o si pentru analiza in dinamica a activitatii societatii, pe parcursul ultimilor trei ani.
Orice proces de privatizare presupune foarte multe schimbari, in domenii esentiale ale activitatii unei companii, schimbari ce tin de politici contabile, de maniera de organizare a activitatii, restructurari de sarcini si activitati, inlocuiri si transfer de personal, regandirea politicii de resurse umane in functie de noile obiective si prioritati.Deasemenea sa se raporteze permanent la cererea de piata, sa anticipeze miscarile concurentei, sa-si autoevalueze limitele si resursele de care dispune.
Tocmai aceste schimbari pe aproape toate palierele de activitate, care au avut loc in cadrul Atlas Corporation, au reprezentat pentru mine o provocare de a studia si analiza dinamica anumitor indicatori economici, pentru a pune in evidenta modul de evolutie al companiei, pe parcursul ultimilor trei ani, dupa privatizare si nu in ultimul identificarea si evidentierea punctelor forte si a punctelor slabe din activitatea interna a companiei,precum si a oportunitatilor si a amenintarilor din mediu extern.
Prezenta lucrare este structurata pe patru capitole,astfel :
-primele doua care prezinta conceptele si abordarile teoretice ale analizei diagnostic din literatura de specialitate;
- partea a treia care cuprinde obiectul de activitate al societatii, modul de organizare si conducere a societatii,piata de desfacere si mediul concurential;
-iar ultima parte trateaza analiza diagnostic pe componente: juridic, resurse materiale, resurse umane , aspectele financiare si analiza SWOT.
Demersul de analiza si cercetare a unor aspecte economico-financiare esentiale ale activitatii companiei Atlas Corporation a vizat realizarea tabloului de ansamblu si descrierea cifrica a evolutiei principalilor indicatori economici ai activitatii acestei societati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Logistica in Distributie.doc

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 9 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!