Magazinul Electronic - Magazinul Viitorului

Cuprins disertație Cum descarc?

Aptitudinea PedagogicaCUPRINS pag.
Capitolul 1. Aspecte privind comerţul electronic şi societatea informaţională 4 
1.1. Economia digitală şi societatea informaţională 4
1.2. Comerţul electronic şi tehnologia informaţiei 6
1.2.1.Avantajele comerţului electronic 7
1.2.2.Pătrunderea e-commerce în S.U.A. şi Europa în diverse domenii ale economiei 8
1.2.3.Aspecte legale şi de securitate ale tranzacţiilor comerciale efectuate prin intermediul 
reţelei Internet 10 
1.2.4.E-commerce în România 12
1.2.5.Tehnologia informaţiei-Internetul 14
1.3. Magazinul electronic – model de afacere pe Internet 17
1.3.1.Magazinul electronic (e-shop) 18
1.3.2.Magazinul universal electronic (e-mall) 19
Capitolul 2.Magazinul virtual www.plantemedicinale-online.com 20 
2.1.Prezentare generală 21
2.2.Baza legală şi termeni de utilizare 22
2.3. Realizarea sistemului operaţional 23
2.4. Sisteme de plată şi securitate 26
2.4.1.Sistemul de plată 26
2.4.2.Securitatea datelor 28
Capitolul 3.Tendinţe în dezvoltarea comerţului electronic în lume şi în România 
3.1.Strategia Guvernului American privind dezvoltarea e-Commerce 31
3.2. Contextul european şi evoluţia în ţările nou intrate in UE 32
3.3. Tendinţe de dezvoltare a comerţului electronic în România 37
3.3.1.Experienţe româneşti în domeniul Internetului 39
3.3.2.Iniţiative în favoarea dezvoltării societăţii informaţionale ale Ministerului 
Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi ale instituţiilor neguvernamentale 40
Concluzii 43
Bibliografie 45


Extras din disertație Cum descarc?

Capitolul 1.Aspecte privind comerţul electronic şi societatea informaţională 
Economia digitală,societatea informaţională şi comerţul electronic sunt noţiuni relativ noi,apărute după 1990.
Deşi aparent diferite,economia digitală şi societatea informaţională sunt sunt doua concepte foarte legate una de cealaltă, interdependente,născute una din cealaltă şi având numeroase interconexiuni între ele.Dacă putem spune despre economia digitală că sugerează în primul rând mecanismele „noii economii”,societatea informaţională este reprezentată de oamenii,grupurile de oameni şi relaţiile dintre aceştia, ce pun în mişcare aceste mecanisme pe de o parte şi sunt mişcaţi de către ele pe de altă parte.
Comerţul electronic,apărut ca un mecanism necesar al economiei digitale,este totodată şi cel mai important dintre acestea.Credem ca nu greşim atunci când susţinem că acest proces,împreună cu suportul său tehnologic,Internetul,constituie link-ul,legatura principală între societatea informaţională şi economia digitală.
În capitolul de faţă vom urmari să cercetăm şi să demonstrăm aceste afirmaţii.
1.1.Economia digitală şi societatea informaţională
Trăim în anii 2000, ani în care se vorbeşte tot mai mult despre o nouă economie. O nouă economie care plasează, în prim plan, cererea şi nevoile consumatorilor, care se implică într-o măsură din ce în ce mai mare în conceperea, realizarea şi utilizarea bunurilor şi serviciilor, începând încă din stadiul cercetării şi dezvoltării acestora.
Putem spune ca totul a început în perioada de după 1994, când creşterea productivităţii în Statele Unite ale Americii a înregistrat ritmuri mai mari chiar decât în perioadele din trecut de mare avânt economic, ceea ce a făcut ca mulţi specialişti să afirme că „noua economie” este egală în importanţă cu revoluţia industrială.Sau, chiar mai mult, similară cu cea ce-a doua revoluţie industrială a perioadei 1860-1900, perioadă remarcabilă din punctul de vedere al implicaţiilor asupra dezvoltării omenirii. În această perioadă productivitatea a înregistrat ritmuri semnificative, iar economia a intrat într-o zonă de inflaţie minimă .
În aceeaşi perioadă s-a încercat şi definirea noului termen. Deşi nu există o definiţie unanim acceptată de către economişti, s-au utilizat mai multi termeni pentru a denumi noul tip de economie: economia digitală sau computerizată, economia informaţională, economia electronică, economia globalizată, economia reţelelor sau a comunicaţiilor etc..
Ca o distincţie principală faţă de economia clasică ,economia digitală presupune în primul rând un consum mai mare de muncă de concepţie, de înaltă calificare care creează o valoare adăugată mai ridicată, noi locuri de muncă, segmente practic nelimitate de oportunităţi de afaceri şi creativitate, prin existenţa unor standarde flexibile şi interconective care facilitează nevoia integrării şi/sau individualizării diferiţilor consumatori. De aici şi constatarea că noua economie este “scientointensivă” şi “artintensivă”.Pe de alta parte, concurenţa şi cooperarea reprezintă două laturi inseparabile ale economiei digitale, ţinând seama de interacţiunea dintre cerere şi ofertă. Formele de manifestare a concurenţei între producători sunt radical schimbate de prioritatea care se acordă unui consumator în continuă şi rapidă schimbare în ceea ce priveşte nevoile, gusturile şi cerinţele, astfel încât acesta îi obligă pe competitori să şi coopereze. 
Pe masură ce economia digitală câştigă teren,transformările în cadrul societăţii sunt din ce în ce mai mari şi mai profunde. Odată ce era informaţională ia treptat locul celei industriale şi societatea tradiţională este înlocuită de societatea informaţională.
Termenul de « Societate Informatională » a început să fie utilizat înca de la începutul anilor 1990,pentru a descrie numeroasele şi variatele schimbări în economie, politică, cultură şi, în general, în ansamblul societăţii, de dezvoltarea rapidă a tehnologiilor moderne de informaţii şi comunicaţii. 
Astfel,noua societate informatională aduce cu sine o serie de oportunităţi deosebite: constrângerile spaţiale şi temporale (de graniţe şi timp) în materie de comunicaţii au fost mult reduse, informaţiile pot fi prelucrate, stocate şi transferate rapid, preţurile serviciilor legate de tranferul informaţiei sunt în continuă scădere. Punerea la un loc a datelor stocate digital, textelor, sunetului şi imaginii (multimedia) au condus la răspândirea utilizării sistemelor moderne de telecomunicaţii, a computerelor personale şi serviciilor electronice de informaţii. 
Psihologii spun că fiinţa umană este facută să comunice . În noua societate, cea de tip informaţional, comunicarea, transferul şi schimbul de informaţii se desfaşoară prin intermediul sistemelor tehnice. Acum, când vorbim despre societatea informaţională , avem în vedere înainte de toate conectarea unui numar nelimitat de computere prin intermediul reţelelor de telecomunicaţii.


Fisiere în arhivă (1):

  • Magazinul Electronic - Magazinul Viitorului.doc

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 9€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!