Managementul Investitiilor - Modernizare Partie de Schi - Borsa

Cuprins disertatie Cum descarc?

Cap.I. Descrierea amplasamentului si a coordonatelor principale care vizeaza-,,Partia Complex Borsa-Stiol"
Cap.II. Elementele principale ale procesului investitional-Referinte teoretice
II.1. Fundamentarea procesului de investitie
III.2. Servicii de consultanta in constructii specializate
III.3. Supravegherea lucrarilor din santier
III.4. Controlul tehnic al constructiilor
- Valoarea capitalului pentru investitii
- Momente si perioade de timp specifice procesului investitional
- Elementele financiare ale unei investitii
- Politici si strategii investitionale
- Competitivitatea Romaniei in Europa de Est
Cap.III. Plan de afaceri-Modernizare partie de schi Borsa
III.1. Intentie- Modernizare partie de schi Borsa
III.2. Descrierea proiectului
III.3. Realizarea proiectului
III.3.1 Costul proiectului; Datele proiectului
III.3.2 Costuri de exploatare


Extras din disertatie Cum descarc?

Cap.I
Descrierea amplasamentului si a coordonatelor principale care vizeaza-,,Partia Complex Borsa-Stiol"
- Localizare:
Borsa este o localitate in nordul extrem al Romaniei (Judetul Maramures), in partea rasariteana a Depresiunii Maramuresului inchisa de Muntii Rodnei si Muntii Maramuresului (Carpatii Rasariteni), situata la 700-850 m altitudine, pe Valea Viseului, in apropierea Pasului Prislop (altitudine 1.414 m), care leaga Transilvania de Bucovina (o zona turistica foarte frecventata); populatia orasului numara 30.504 locuitori (la 1 iulie 1991). Clima specifica zonelor montane, rece si umeda, cu veri racoroase (in jur de l5?C in luna iulie) si ierni reci (in jur de 7?C in luna ianuarie). Temperatura medie anuala este de 7?C . Precipitatii abundente (900-1000 mm anual). Un aer pur, intens ozonat. 
In partea rasariteana a orasului, la poalele Masivului Rodnei, l2 km departare de centru, se afla un important complex turistic, deschis in tot cursul anului, dispunand de mai multe hoteluri moderne. Zona ofera conditii pentru practicarea alpinismului si sporturilor de iarna (piste de schi cu grade variate de dificultate, trambuline de ski omologate, de 113 m, practicabile pana in lunile aprilie si mai). Cu funicularul (1.920 m lungine, 500 m inclinatie) se poate ajunge de la Complexul turistic la Poiana Stiol si mai departe, cu skilift (790 m lungime) la varful Stiol (1.611 m). 
Izvoare cu ape minerale carbogazoase, sau continand fier, calciu, magneziu, recomandate in tratamentul bolilor cronice ale tubului digestiv si in tratamentul bolilor renale. Dat fiind clima propice, statiunea este recomandata si pentru tratamentul nevrozelor astenice si al tulburarilor respiratorii. Biserica de lemn construita la 1700, cu picturi murale datand din 1775.
Intr-o descriere a localitatii din anul 1941 se aminteste ca aceasta comuna rasfirata si risipita are o lungime de 59 km si o latime de 35 km.
Localitatea Borsa se intinde azi pe o suprafata de 47482 ha, avand o populatie de 29000 locuitori. Intinderea localitatii de-a lungul soselei care o strabate de la Valea Hotarului , pe langa pasajul de cale ferata, pana la Gura Tiboului (raul Tibou), masoara 52 km, fiind una dintre cele mai lungi asezari din tara.
Din cadrul sau face parte si Statiune Borsa, acesta fiind extremitatea estica a localitatii. Este localizata la poalele muntelui Stiol, la o altitudine de 832m, aici fiind prezent un imoprtant Complex Turistic (Hotelui, Pensiuni, Case de vacanta, Biserica de Lemn ). 
Datorita altitudinii, a padurilor mereu inverzite, a aerului, multi vin aici pentru a fi tratati pentru boli pulmonare diverse, precum bronsitele. Ca in multe locuri din Romania, tratamentele se bazeaza adesea pe remedii naturale si ape minerale, dar aici include si mofete, iesiri vulcanice in pamant, de unde ies dioxidul de carbon si alte gaze.
Regiunea se potriveste iubitorilor de sporturi, iar excursionistii isi pot incepe aventura in muntii Rodnei.
Statiunea Borsa dispune de partii de schi pe o diferenta de nivel de aproximativ 1000 m, trasee de schi fond de 4 - 6 km, precum si doua trambuline pentru sarituri de peste 80 m, una fiind cea mai inalta trambulina naturala din Europa. Din pacate, doar prima oportunitate, partia de schi alpin, este practicabila (Partia Poiana -Stiol). Aceasta este echipata cu telescaun si teleschi, aflate intr-o stare avansata de degradare.
PARTIA COMPLEX TURISTIC- STIOL:
Statiunea Bosa are una din cele mai importante partii de schi din tara-Partia Complex Borsa-Stiol.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Investitiilor - Modernizare Partie de Schi - Borsa.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!