Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL

Cuprins disertație Cum descarc?

INTRODUCERE.4
CAPITOLUL 1. CARACTERIZARE GENERALA A S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.6
1.1.SCURT ISTORIC AL SOCIETATII SI OBIECTIVUL ACTIVITATII ACESTEIA.6
1.2. PREZENTAREA GENERALA A ORGANIZARII SOCIETATII.7
1.2.1. Organizarea managementului strategic ( AGA ).8
1.2.2. Organizarea managementului tactic si operativ.10
1.3. METODE SPECIFICE DE MANAGEMENT UTILIZATE DE SOCIETATE.12
1.4. PERSONALUL SOCIETĂŢII.13
1.5. CARACTERISTICI ALE MARKETINGULUI SI ANALIZEI SWOT LA NIVELUL SOCIETATII COMERCIALE.16
CAPITOLUL 2. PREZENTAREA MEDIULUI DE AFACERI.18
2.1. EVALUAREA PIETEI INTERNE.18
2.2. EVOLUTIA SOCIETATII IN PERIOADA 2010-2012.18
2.2.1. Performanta financiara – indicatori financiari.20
2.2.2. Analiza pe baza de bilant.21
2.3. GENERALITATI PRIVIND SALARIUL.23
CAPITOLUL 3. ANALIZA UTILIZĂRII FORŢEI DE MUNCĂ LA S.C VERSILIA COMPANY S.R.L.26
3.1. ANALIZA STATISTICA A NUMARULUI SI STRUCTURII FORTEI DE MUNCA.26
3.2. ANALIZA STATISTICA A MISCARII FORTEI DE MUNCA.28
CAPITOLUL 4. ANALIZA MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE PE BAZA SISTEMULUI INFORMAŢIONAL EXISTENT.34
4.1. SISTEMUL INFORMATIONAL INTR-O ÎNTREPRINDERE.34
4.2. EVALUAREA RESURSEI UMANE LA S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.37
4.3. ANGAJATII S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.- PERSPECTIVE.39
CONCLUZII GENERALE ŞI PROPUNERI.42
BIBLIOGRAFIE.44


Extras din disertație Cum descarc?

INTRODUCERE
Ştiinţă şi practică deopotrivă, Managementul Resurselor Umane constituie astăzi unul dintre domeniile cele mai fascinante şi cu o încărcătură intelectuală, emoţională şi socială dintre cele mai ridicate ale activităţii umane. 
Entităţile economice au un rol hotărâtor în dezvoltarea economică a oricărei ţări, prin crearea de valoare adăugată. Indiferent dacă sunt de stat sau private, mici, mijloci sau mari, din domenii de activitatea diferite, acestea au un numitor comun: oamenii. De modul în care aceştia se dezvoltă depinde succesul companiei. Alături de resursele materiale şi financiare, forţa de muncă reprezintă un factor principal în producerea de bunuri şi prestări de servicii din cadrul entităţilor economice.
Importanţa acestui domeniu, atât ca teren generos de investigaţii teoretice interdisciplinare, cât şi ca expresie pragmatică a talentului şi capacităţilor pe care conducerea organizaţiilor de toate tipurile şi profilurile le presupune, a crescut treptat pe parcursul acestui secol, intensificându-se după cel de-al doilea război mondial şi, cu deosebire, în ultimele decenii. 
Problemele majore cu care se confruntă astăzi şi în viitorul previzibil societatea, au şanse să fie rezolvate numai în măsura în care Managementul Resurselor Umane practicat la nivelul organizaţiilor se dovedeşte, deopotrivă, eficace şi eficient în valorificarea resurselor materiale şi umane folosite şi maximizarea contribuţiei societăţii în ansamblu.
În cadrul oricărei activităţi economice se creează bogăţie sub forma diferitelor bunuri şi servicii. Prin vânzare-cumpărare, sau prin alte operaţiuni, bunurile şi serviciile se transformă în venituri. Pentru contribuţia adusă la desfăşurarea acestor activităţi, factorul muncă primeşte o sumă de bani, denumită salariu.
Pentru economia românească aflată în plină tranziţie de la forma planificării centralizate, administrativ-birocratice la cea de piaţă, puternic descentralizată, sunt imperios necesare adoptarea unor noi strategii ale dezvoltării, reconsiderării de fond ale vechilor mecanisme de funcţionare, crearea unui cadru principal nou de desfăşurare a activităţilor de resurse umane şi economice la nivel raţional, teritorial şi de organizaţie. 
Am ales această temă din dorinţa de a înţelege şi a putea aplica concret metode şi instrumente teoretice.
Primul capitol al lucrării cuprinde caracterizarea generală a societăţii comerciale Versilia Company s.r.l., respectiv un scurt istoric al societăţii, obiectivul de activitate al acesteia, organizarea managementului strategic şi tactic, metode specifice de management utilizate de societate şi caracteristici ale marketingului şi analizei SWOT.
În cel de-al doilea capitol al lucrării am prezentat mediul de afaceri al firmei, evaluarea pieţei interne, evoluţia cheltuielilor si veniturilor, evoluţia generală a vânzârilor de carburant. În subcapitolul 2.3. este evidenţiată evoluţia societăţii pe trei ani consecutivi (2010-2012) cu prezentarea indicatorilor economico- financiari, analiza pe bază de bilanţ a societăţii.
In cel de-al treilea capitol am cuprins analiza statistică a numărului şi structurii forţei de muncă, a mişcării forţei de muncă cu prezentarea principalilor indicatori ai balanţei utilizării timpului de lucru.
Analiza managementului resurselor umane pe baza sistemului informaţional existent este prezentat în capitolul 4. Deasemenea, sunt cuprinse în acest ultim capitol şi perspectivele, respectiv previziunile anticipate de mine in ceea ce priveste managementul S.C.Versilia Company S.R.L.
CAPITOLUL 1. CARACTERIZARE GENERALA A S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.
1.1. SCURT ISTORIC AL SOCIETATII SI OBIECTIVUL ACTIVITATII ACESTEIA
Infiintata in anul 1992, S.C.Versilia Company S.R.L se bazeaza pe o calitate deosebita a produselor si serviciilor sale fiind o companie recunoscuta in Timisoara, judetul Timis. 
Cu o echipa de 22 angajati cu vasta experienta in domeniul comercializarii de produse petroliere, piese auto, articole auto, punem accent in special pe promptitudinea si seriozitatea firmei noastre. Iesirea din Timisoara inspre Lugoj (drumul european 70) este principala noastra piata de desfacere pe care avem o mare experienta, si unde am dezvoltat in timp un vad comercial de luat in seama. 
Atat furnizorii cat si clientii nostri au avut ocazia de a se convinge de seriozitatea si calitatea produselor si serviciilor noastre. S.C.Versilia Company S.R.L se preocupa de instruirea continua a personalului, pentru a fi mereu la curent cu tot ce e nou si pentru a fi mereu pregatit in fata provocarilor. 
Noi urmarim satisfacerea clientilor nostri la un nivel inalt, prin oferirea celor mai bune combinatii de pret si calitate a produselor si serviciilor cerute de clienti. 
Experienta S.C.Versilia Company S.R.L., relatiile bune cu companiile colaboratoare reprezinta un capital serios si un plus de valoare pe care il punem la dispozitia clientilor nostri.
Compania S.C.Versilia Company S.R.L., este astazi una dintre cele mai vechi si experimentate statii de distributie din domeniul produselor petroliere. In cei 21 ani de activitate, S.C.Versilia Company S.R.L a devenit o firma de referinta in domeniu prin profesionalism, promptitudine si prin calitatea produselor distribuite.
Oferta S.C.Versilia Company S.R.L., cuprinde astazi pe langa distributia de produse petroliere-benzina si motorina, un bar-restaurant, care pune la dispozitia clientilor nostri o gama larga de sortimente de mancare, bauturi si nu numai, o spalatorie, o vulcanizare si o parcare, atat pentru autovehicule cat si pentru autocamioane. 
Produsele distribuite de S.C.Versilia Company S.R.L apartin unor marci de renume la nivel national si international (Petrom, OMV ).


Fisiere în arhivă (1):

  • Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL.docx

Imagini din acest disertație Cum descarc?

Bibliografie

1. Ciucur D., Gavrilă I., Popescu C., Economie, Editura Economică, Bucureşti 1999;
2. Isaic Maniu A., Mitruţ C., Voineagu V., Săvoiu G., Statistica afacerilor, Editura Independenţa Economică, Piteşti 2002;
3. Lefter V., Manolescu A., Managementul Resurselor Umane, Editura Didactică şi Pedagogică, Bucureşti 1998;
4. Nicolescu O., Strategii manageriale de firmă, Editura Economică, Bucureşti 1996;
5. Deaconu, A., Valoarea justă-Concept contabil, Editura Economică, Bucureşti, 2009;
6. Deaconu, A., Diagnosticul şi evaluarea întreprinderii, Editura Intelcredo, Deva, 2000;
7. Dima, L., Codul muncii, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2003;
8. Weatherly, L. A., Human Capital- The Elusive Asset, avaible online at http://www.ispi.org/pdf/suggestedReading/6_Weatherly_HumanCapital.pdf, 2003;
9. Standardul internaţional de contabilitate IAS 19- Beneficiile angajaţiilor, http://www.decontabilitate.ro/ceccar/ceccar_legislatie_contabilitate_1/standardul_international_de_contabilitate_ias_19-beneficiile_angajatilor_1641.html;
10. www.bnr.ro
11. www.guv.ro
12. www.insse.ro
13. http://www.indicatorideperformanta.ro/blog/2013/11/12/evaluarea-angajatilor-instrumente-si-perspective/;


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Diploma.ro.


Descarcă această disertație cu doar 8€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!