Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL

Cuprins disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE.4
CAPITOLUL 1. CARACTERIZARE GENERALA A S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.6
1.1.SCURT ISTORIC AL SOCIETATII SI OBIECTIVUL ACTIVITATII ACESTEIA.6
1.2. PREZENTAREA GENERALA A ORGANIZARII SOCIETATII.7
1.2.1. Organizarea managementului strategic ( AGA ).8
1.2.2. Organizarea managementului tactic si operativ.10
1.3. METODE SPECIFICE DE MANAGEMENT UTILIZATE DE SOCIETATE.12
1.4. PERSONALUL SOCIETATII.13
1.5. CARACTERISTICI ALE MARKETINGULUI SI ANALIZEI SWOT LA NIVELUL SOCIETATII COMERCIALE.16
CAPITOLUL 2. PREZENTAREA MEDIULUI DE AFACERI.18
2.1. EVALUAREA PIETEI INTERNE.18
2.2. EVOLUTIA SOCIETATII IN PERIOADA 2010-2012.18
2.2.1. Performanta financiara - indicatori financiari.20
2.2.2. Analiza pe baza de bilant.21
2.3. GENERALITATI PRIVIND SALARIUL.23
CAPITOLUL 3. ANALIZA UTILIZARII FORTEI DE MUNCA LA S.C VERSILIA COMPANY S.R.L.26
3.1. ANALIZA STATISTICA A NUMARULUI SI STRUCTURII FORTEI DE MUNCA.26
3.2. ANALIZA STATISTICA A MISCARII FORTEI DE MUNCA.28
CAPITOLUL 4. ANALIZA MANAGEMENTULUI RESURSELOR UMANE PE BAZA SISTEMULUI INFORMATIONAL EXISTENT.34
4.1. SISTEMUL INFORMATIONAL INTR-O INTREPRINDERE.34
4.2. EVALUAREA RESURSEI UMANE LA S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.37
4.3. ANGAJATII S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.- PERSPECTIVE.39
CONCLUZII GENERALE SI PROPUNERI.42
BIBLIOGRAFIE.44


Extras din disertatie Cum descarc?

INTRODUCERE
Stiinta si practica deopotriva, Managementul Resurselor Umane constituie astazi unul dintre domeniile cele mai fascinante si cu o incarcatura intelectuala, emotionala si sociala dintre cele mai ridicate ale activitatii umane. 
Entitatile economice au un rol hotarator in dezvoltarea economica a oricarei tari, prin crearea de valoare adaugata. Indiferent daca sunt de stat sau private, mici, mijloci sau mari, din domenii de activitatea diferite, acestea au un numitor comun: oamenii. De modul in care acestia se dezvolta depinde succesul companiei. Alaturi de resursele materiale si financiare, forta de munca reprezinta un factor principal in producerea de bunuri si prestari de servicii din cadrul entitatilor economice.
Importanta acestui domeniu, atat ca teren generos de investigatii teoretice interdisciplinare, cat si ca expresie pragmatica a talentului si capacitatilor pe care conducerea organizatiilor de toate tipurile si profilurile le presupune, a crescut treptat pe parcursul acestui secol, intensificandu-se dupa cel de-al doilea razboi mondial si, cu deosebire, in ultimele decenii. 
Problemele majore cu care se confrunta astazi si in viitorul previzibil societatea, au sanse sa fie rezolvate numai in masura in care Managementul Resurselor Umane practicat la nivelul organizatiilor se dovedeste, deopotriva, eficace si eficient in valorificarea resurselor materiale si umane folosite si maximizarea contributiei societatii in ansamblu.
In cadrul oricarei activitati economice se creeaza bogatie sub forma diferitelor bunuri si servicii. Prin vanzare-cumparare, sau prin alte operatiuni, bunurile si serviciile se transforma in venituri. Pentru contributia adusa la desfasurarea acestor activitati, factorul munca primeste o suma de bani, denumita salariu.
Pentru economia romaneasca aflata in plina tranzitie de la forma planificarii centralizate, administrativ-birocratice la cea de piata, puternic descentralizata, sunt imperios necesare adoptarea unor noi strategii ale dezvoltarii, reconsiderarii de fond ale vechilor mecanisme de functionare, crearea unui cadru principal nou de desfasurare a activitatilor de resurse umane si economice la nivel rational, teritorial si de organizatie. 
Am ales aceasta tema din dorinta de a intelege si a putea aplica concret metode si instrumente teoretice.
Primul capitol al lucrarii cuprinde caracterizarea generala a societatii comerciale Versilia Company s.r.l., respectiv un scurt istoric al societatii, obiectivul de activitate al acesteia, organizarea managementului strategic si tactic, metode specifice de management utilizate de societate si caracteristici ale marketingului si analizei SWOT.
In cel de-al doilea capitol al lucrarii am prezentat mediul de afaceri al firmei, evaluarea pietei interne, evolutia cheltuielilor si veniturilor, evolutia generala a vanzarilor de carburant. In subcapitolul 2.3. este evidentiata evolutia societatii pe trei ani consecutivi (2010-2012) cu prezentarea indicatorilor economico- financiari, analiza pe baza de bilant a societatii.
In cel de-al treilea capitol am cuprins analiza statistica a numarului si structurii fortei de munca, a miscarii fortei de munca cu prezentarea principalilor indicatori ai balantei utilizarii timpului de lucru.
Analiza managementului resurselor umane pe baza sistemului informational existent este prezentat in capitolul 4. Deasemenea, sunt cuprinse in acest ultim capitol si perspectivele, respectiv previziunile anticipate de mine in ceea ce priveste managementul S.C.Versilia Company S.R.L.
CAPITOLUL 1. CARACTERIZARE GENERALA A S.C. VERSILIA COMPANY S.R.L.
1.1. SCURT ISTORIC AL SOCIETATII SI OBIECTIVUL ACTIVITATII ACESTEIA
Infiintata in anul 1992, S.C.Versilia Company S.R.L se bazeaza pe o calitate deosebita a produselor si serviciilor sale fiind o companie recunoscuta in Timisoara, judetul Timis. 
Cu o echipa de 22 angajati cu vasta experienta in domeniul comercializarii de produse petroliere, piese auto, articole auto, punem accent in special pe promptitudinea si seriozitatea firmei noastre. Iesirea din Timisoara inspre Lugoj (drumul european 70) este principala noastra piata de desfacere pe care avem o mare experienta, si unde am dezvoltat in timp un vad comercial de luat in seama. 
Atat furnizorii cat si clientii nostri au avut ocazia de a se convinge de seriozitatea si calitatea produselor si serviciilor noastre. S.C.Versilia Company S.R.L se preocupa de instruirea continua a personalului, pentru a fi mereu la curent cu tot ce e nou si pentru a fi mereu pregatit in fata provocarilor. 
Noi urmarim satisfacerea clientilor nostri la un nivel inalt, prin oferirea celor mai bune combinatii de pret si calitate a produselor si serviciilor cerute de clienti. 
Experienta S.C.Versilia Company S.R.L., relatiile bune cu companiile colaboratoare reprezinta un capital serios si un plus de valoare pe care il punem la dispozitia clientilor nostri.
Compania S.C.Versilia Company S.R.L., este astazi una dintre cele mai vechi si experimentate statii de distributie din domeniul produselor petroliere. In cei 21 ani de activitate, S.C.Versilia Company S.R.L a devenit o firma de referinta in domeniu prin profesionalism, promptitudine si prin calitatea produselor distribuite.
Oferta S.C.Versilia Company S.R.L., cuprinde astazi pe langa distributia de produse petroliere-benzina si motorina, un bar-restaurant, care pune la dispozitia clientilor nostri o gama larga de sortimente de mancare, bauturi si nu numai, o spalatorie, o vulcanizare si o parcare, atat pentru autovehicule cat si pentru autocamioane. 
Produsele distribuite de S.C.Versilia Company S.R.L apartin unor marci de renume la nivel national si international (Petrom, OMV ).


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Resurselor Umane - Studiu de Caz la SC Versilia Company SRL.docx

Imagini din aceasta disertatie Cum descarc?

Bibliografie

1. Ciucur D., Gavrila I., Popescu C., Economie, Editura Economica, Bucuresti 1999;
2. Isaic Maniu A., Mitrut C., Voineagu V., Savoiu G., Statistica afacerilor, Editura Independenta Economica, Pitesti 2002;
3. Lefter V., Manolescu A., Managementul Resurselor Umane, Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti 1998;
4. Nicolescu O., Strategii manageriale de firma, Editura Economica, Bucuresti 1996;
5. Deaconu, A., Valoarea justa-Concept contabil, Editura Economica, Bucuresti, 2009;
6. Deaconu, A., Diagnosticul si evaluarea intreprinderii, Editura Intelcredo, Deva, 2000;
7. Dima, L., Codul muncii, Editura C.H. Beck, Bucuresti, 2003;
8. Weatherly, L. A., Human Capital- The Elusive Asset, avaible online at http://www.ispi.org/pdf/suggestedReading/6_Weatherly_HumanCapital.pdf, 2003;
9. Standardul international de contabilitate IAS 19- Beneficiile angajatiilor, http://www.decontabilitate.ro/ceccar/ceccar_legislatie_contabilitate_1/standardul_international_de_contabilitate_ias_19-beneficiile_angajatilor_1641.html;
10. www.bnr.ro
11. www.guv.ro
12. www.insse.ro
13. http://www.indicatorideperformanta.ro/blog/2013/11/12/evaluarea-angajatilor-instrumente-si-perspective/;


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Diploma.ro.


Descarca aceasta disertatie cu doar 8 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!